שאלה:

שמבול

New member
שאלה:

האם אתם מרגישים לפעמים במידה מסויימת נעלים על אנשים מיניים?
(אולי זו שאלה לא יפה לשאול כי זה קצת מתנשא אבל לפעמים מותר להרגיש כך
)

אני חייב לומר שלפעמים אני מרגיש נעלה על מיניים כי אין לי את הבעיות שיש להם ואת התיסכולים שלהם (ויש להם המון)

אולי ההגדרה היא לא "נעלה" אלא פשוט "עדיף בשבילי להיות ככה".

לצערי כן

וזה לא בכוונה או מתחושת התנשאות.

פשוט, כשבן אדם מנמיך את עצמו לרמת חיה (כי אינו מוכן לשלוט ביצריו למרות שיש לו את היכולת והפוטנציאל בשל היותו יצור בעל בחירה חופשית), וכתוצאה מכך פוגע בעצמו/ באחרים, הרי ששאר האנשים באוטומת "נעלים" ממנו. זה לא שהם הנעלים. הוא זה שהנמיך את עצמו. ואחת קבוצות האנשים שנשארות "מעליו" יהיו מן הסתם הא-מיניים.

אז, אם אנחנו חיים בתרבות אונס למשל, שהיא כולה הילול "המין ולא משנה מי נדרס בדרך" נותנת אישור חברתי למיניים לרדת לרמת חיה, אז אני לא יכולה שלא להרגיש שהם "הנחיתו" את עצמם לעומת אלו שלא.

עוד דוגמא:
אם בן אדם אומר לי שבחר את הפרטנטר לחיים שלו בגלל ביצועי מיטה (כי זה הכי חשוב לו בחיים), אני לא יכולה שלא להרגיש כמה הבן אדם פטאתי ועלוב שבחר בשיקול חסר הגיון, ילדותי ולא רציני שדי מבטיח שהזוגיות הזו לא תשרוד לאורך זמן.

שמבול

New member
מבין לגמרי ומסכים עם כל מילה

בואו נודה באמת. מין זה יצר חייתי וכבני אדם אנחנו צריכים ללמוד לשלוט בו ואם אנחנו לא שולטים בו (מעבר לעובדה שאנחנו גורמים סבל) אנחנו פחות בני אדם..

queen helen

New member
אבל מה בנוגע ל...

מיניים ששולטים ביצר?
או כאלה שנמשכים לאחרים, אבל מספיק רגישים ואכפתיים כדי לא לפגוע בהם?

שמבול

New member
עם אלה אין לי שום בעיה

אני לא כתבתי שכל מי שיש לו יצר מיני חזק לא מצליח לשלוט בו אלא רק מי שלא שולט בו או לא רוצה בכלל לשלוט בו הוא לא בסדר.

ואני מסכים עם k500, אולי נכון יהיה יותר להגיד שבשבילי יותר טוב להיות א-מיני. אני לא נעלה יותר.

k500

Active member
מנהל
לפני שאנחנו כותבים את תורת הגזע 2

לובשים ברדסים לבנים עם חורים לעיניים ומחזיקים לפידים בוערים, רצוי שניקח דברים קצת בפרופורציות.
זה נכון שאנחנו חיים בחברה היפר מינית שיש בה תרבות אונס מילולית ופיזית ושמין הפך למוצר צריכה שיש לו גם השלכות שליליות כמו זנות, עבדוּת מינית, כפייה ועוד חוליים רבים. אבל, כמו שנאמר כאן, לא כל מי שמיני הוא בעל יצר חייתי ולא כל מגע מיני הוא בהכרח אונס (וראוי לקרוא את אנדריאה דבורקין בעניין הזה, שכתבה על עניין המשגל והתפישה המינית ככוחנית, בעיקר ההטרו).

אישית, אני לא יודע אם אני באמת מרגיש נעלה או שאחרים פחותים, אבל ההרגשה היא בהחלט שמי שהמיניות אצלו- ומה לעשות שהרוב הזה הוא גברי- היא העניין המרכזי ושכל תפישת העולם שלהם מתחילה באיך היא נראית ("איך היא, שווה?" / "נראית טוב?"), ממשיכה במה לעשות וקובעת את טיב היחסים בהמשך, כל אלה בטח לא ראויים בעיניי להערכה מיוחדת או גבוהה יותר מאחרים שהם גם מיניים אבל לא מתנהגים באופן כזה. כמו שלא כל הנוסעים בכל מטוס שטס צועקים שהם רוצים שוקולד. יש כמה כאלה, אבל היתר מתנהגים סביר לשמחתינו.

p019

New member
לפעמים, אבל לרוב כתגובה להתנשאות של מיניים כלפינו

במילים אחרות - אני חושבת שלפחות אצלי ההתנשאות מגיעה כמנגנון הגנה.
&nbsp
כי אם נסכם את הדברים שנאמור כודם - רוב מוחלט של המיניים לא נישלט ע"י הייצר המיני.
בדיוק כפי שאני לא נישלטת ע"י אהבתי לאוכל. וכן, אוכל הרבה פעמים זה ייצר דומה לייצר של המשיכה המינית.
&nbsp
מיתוך שיחות שהיו לי עם אנורקסים אני יכולה להגיד לכם שחלק מאנורקסיה בהלחלט מתייחסת לאהבה לאוכל כייצר נמוך ומגעיל.
&nbsp
כך שלחשוב שא-מיניות נעלה על מיניות = ללחשוב שאנורקסיה נעלה על, טוב, כל שאר האנשים (כי לא המציאו לזה מילה).
&nbsp
אני בתוחה שחלקכם מתעצבנים על זה שאני משווה א-מיניות לאנורקסיה. וכיוון שאני מקירה אנשים קרובים אלי שהם אנורקסים תעמינו לי שאני לא לוקחת את הבעיה הזו בקלות בכלל. אבל בייחס ליצר - זו דוגמה טובה.
&nbsp
ביחס לכמעט כל דבר אחר - זו לא.
בעיקר כיוון שא-מיניות לא מסכנת חיים (אולי רק את ההמשחיות הגנטית שלנו) ולכן, אינה, בשום צורה או אופן, מחלה.

ItsikH

Member
הפוך, כאדם מיני אני אכול קנאה... אבל צריך ללמוד לקבל את עצמי

Brombit

New member
לא [שיקוי]

(קפצתי לבקר
)
&nbsp
לפעמים אני מרגישה זרות. אבל לא התנשאות או נחיתות.

למעלה