שאלה

מאיה הה

New member
שאלה

אני לא אוכלת בשר,והשאיפה שלי להיות טבעונית. הקושי שלי הוא לא דווקא להימנע ממאכלים מסויימים, אלא יותר הפחד מהמשקל. זה נכון שבאוכל הטבעוני/צמחוני יש יותר קלוירות מאשר באוכל רגיל?
 
תשובה...

ישנם עשרות גורמים הקשורים לעלייה במשקל, קלוריות הוא אכן אחד מהם אבל לא היחיד. בכל מקרה, אין דבר כזה האוכל הטבעוני, תזונה טבעונית מאוזנת מבוססת על דגנים, קטניות, פירות, ירקות, אגוזים, זרעים וכדו´. בששת קבוצות המזון שציינתי יש מגוון אדיר (עצום!) של מאכלים, כל אחד מהם עם טבלה תזונתית שונה ומשונה. בחלקם יש הרבה קלוריות בחלקם הרבה פחות. ישנם יתרונות בסיסיים בתזונה טבעונית לגבי עניין המשקל: - עצם העובדה שאתה ניהפך להיות מודע למה שאתה אוכל היא היתרון הגדול ביותר. אתה מודע לתזונה, אתה דואג להיחשף למידע לגבי תזונה נכונה. חלק דואג למעקב אצל תזונאי. - חילוף החומרים מהיר יותר, מכיוון שתזונה צמחית אינה מכילה חלבון מהחי, שומן רווי, כולסטרול ושאר דברים שהגוף מתקשה לעכל \ לפרק. הגוף באופן בסיסי מעכל מזון בצורה מהירה יותר. - כל הבישול של אוכל טבעוני וקריאת ההודעות בפורום ממש שורפת קלוריות...
- באופן בסיסי אני חושב שרוב המאכלים הצמחיים הם פחות שומניים ופחות מלאי קלוריות ממאכלים מן החי. שוב, כל מקרה לגופו. אבל במידה והתזונה שלך לא בנויה מחומס, פיתה, עוד חומוס ועוד פיתה. אלא היא תזונה מגוונת, סביר להניח שרוב המאכלים הצמחיים שתפלי עליהם לא יהיו שומניים. וד"א - קבלי נזיפה
"מאשר באוכל רגיל?"
אוכל טבעוני הוא ה-אוכל הרגיל!
 

מאיה הה

New member
אני מרשה לך לנזוף בי רק בגלל

שאני עדיין לא בקיאה בעניין
כוסמת ? יש דבר כזה נכון? אפשר פרטים, על המאכל הזה?
 

aradori

New member
כוסמת

יש לה ריח של לול, יש בה ימבה קובלט (המרכיב העיקרי של B-12), היא נשמעת כמו קללה, וצריך להיות מאוד כשרוני כדי לעשות ממנה משהו טעים. למזלך - יש כאן בפורום ימבה אנשים כשרוניים. בתאבון.
 

lilithmm

New member
צריך לדעת לתבל נכון

ולמי שממש לא טעים לו אפשר לערבב עם אורס ועדשים.
 

haleth

New member
מישהו קרא לי?

"יש כאן בפורום ימבה אנשים כשרוניים", האיש אמר. טוב. אז הנה מתכון כוסמת טעים. כוסמת זה נורא טעים. תבשיל כוסמת וירקות חומרים: ½ ק"ג כוסמת שלמה 4כפות שמן זית 1סלסילת פטריות שמפיניון פרוסות 1בצל יבש גדול קצוץ 4 שיני שום כתושות 2 פלפלים אדומים קצוצים 1 גזר מגורר בפומפייה גסה 2 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות 3 כוסות מים רותחים 1 כף אבקת מרק בטעם עוף מלח, פלפל הכנות: מחממים בסיר רחב את השמן ומוסיפים את הירקות לפי הסדר הבא: בצל, שום, פטריות פלפלים, גזר, עגבניות. מאדים כ-10 דקות תוך בחישה בכף עץ. שוטפים את הכוסמת במים חמים, מוסיפים לסיר ומאדים עוד כמה דקות. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים, מתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל שחור. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מכסים ומבשלים כחצי שעה ומגישים.
 

דורון ק

New member
תני לעצמך קרדיט!

את אכן כישרונית! נראה איך זה יצא לי-דברים מתבלבלים ומתערבבים להם(משומה?) כשאני נכנס למטבח. דרך אגב ניסיתי את המרק עם האצות(Wakame) ויצא אחלה!-במרק לאצות יש טעם ומרקם שונה לגמרי.
 

haleth

New member
והנה גם מאפה כוסמת

מאפה כוסמת מאפה כוסמת חומרים: 150 גרם כוסמת 2 כפות שמן זית 4 גבעולי כרישה קצוצים, החלק הלבן 1 שורש סלרי חתוך לקוביות 6 פקעות ארטישוק ירושלמי קלופות וחתוכות לקוביות (אפשר להחליף בתחתיות ארטישוק רגיל, אם לא מוצאים) 200 גרם פטריות שמפיניון קצוצות 2 שיני שום כתושות 3 כוסות מים רותחים 1 כפית פפריקה מלח ופלפל שחור, טחון טרי לרוטב: 1 שן שום 2 כפיות חרדל דיז´ון 1/2 כפית כורכום 1 כף צלפים מלח, פלפל וסוכר הכנה: בסיר גדול מחממים את השמן, מוסיפים את הירקות עם השום, ומבשלים מכוסה על אש בינונית כרבע שעה. בסיר אחר שמים מעט שמן ואת הכוסמת ומטגנים כ 3-4 דקות תוך כדי בחישה עד שהיא מתחילה להזהיב מעט. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מכסים, ומבשלים על אש נמוכה כעשרים דקות. מסננים את הכוסמת. בקערה גדולה מערבבים יחד את הירקות המבושלים, הכוסמת והפפריקה. מתבלים במלח ופלפל ודוחסים היטב לתוך תבנית עגולה או מלבנית. אופים בחום של 180 מעלות כארבעים דקות, עטוף בנייר כסף. בינתיים שמים את כל מרכיבי הרוטב בבלנדר ומעבדים לרוטב אחיד. טועמים ומתקנים את התיבול. הופכים את המאפה על צלחת הגשה ומגישים עם הרוטב.
 

haleth

New member
ולסיום - סלט כוסמת וענבים

זה נשמע משונה, ואין לזה טעם של קינוח פולני סטנדרטי, אבל רק שתראו שאפשר לעשות הרבה עם כוסמת. סלט כוסמת וענבים חומרים: ¼ 1 כוסות כוסמת ½ 2 כוסות מים 1/3-1/4 כוס שמן זית מיץ מחצי לימון קטן 2 בצלים ירוקים, קצוצים 1 כפית גדולשה עלי קורנית (טימין) טריים 1 כוס ענבים, אפשר מזנים שונים (אם הם גדולים, חוצים אותם) ½ כפית כמון טחון מלח ופלפל הכנה: קולים את הכוסמת במחבת יבשה, תוך ערבוב 1-2 דקות. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 10-15 דקות, עד שהמים נספגים. מצננים ומערבבים במזלג. מוסיפים את שאר המצרכים, מערבבים היטב ומגישים. אם לא מגישים מיד, מוסיפים קצת שמן-זית לפני ההגשה זהו, זה מה שיש לי בשליפה (אני לא ליד המקורות שלי). אם יש דרישה, אמצא בשבוע הבא עוד מתכונים, אבל בינתיים, כססססססססאמ.. שלא תעיזו ללכלך על הכוסמת!
 

shirabalter

New member
יאמי!

אגב, טעמתי פעם מרק כוסמת מדהים! מישהו ניסה? יש מתכונים?
 

haleth

New member
את זוכרת מה היה שם?

אפשר לנסות לשחזר, זה נשמע מעניין.
 

shirabalter

New member
לא, אבל...

הלשון שלי זוכרת! והנה- היא מנסה למצוא ייצוגים צליליים: "בלאווווו...פפפפסקצצצצ..$@#%&ני2457נמ@$%&BH2..777..כססססס" המרק הכוסמי הוגש בפנימייה (!!!) שנה שעברה, ולצערי החליפו השנה את חברת הקייטרינג.
מה שאני יכולה לעשות הוא להתקשר לאתי-יש-מרק-ילדים!-הוא-ממש-טעים היום! (תואם את החזון של ג´ון, לא כן?) ולשאול אותה לרזי כסמה... אחח,אילו רק חשבתי על זה כשעוד הייתה בבי"ס...
 

shirabalter

New member
סיפורון על חברת הקייטרינג החדשה...

שהחליטה על תבשיל טבעוני מהפכני חדש: גוש טופו גולמי בציפוי פירורי לחם! (גוש לבן כזה, שנראה כמו ספוג, מסתתר מאחורי מספר פתיתים צהבהבים..) אני חייבת לציין את עוז ליבה של חברתי לטבעונות (יש ארבעה כאלו בבי"ס) שהתאמצה למצוא דרך להכניס את קוביית הטופו לקיבה.(קיטונות מלח וכיו"ב) גדול עליי.
 

haleth

New member
את אומרת שהיה בזה

בלאווווו...פפפפסקצצצצ..$@#%&ני2457נמ@$%&BH2..777..כססססס" ? -קטן עלי. יקח לי כמה ימים להשיג את ה&ני2457נמ, אבל כל השאר - מצרכי יסוד במטבח הטבעוני.
 

gaily

New member
guess what...

from my experiance don´t even try it it´s disgusting... find another good thing to be basedc on by the way alon you would be proud- I´M VEGAN!!! yeap yeap here in this stupid Mecdonald´s ruled country i found a little Japanies resturant wich is olso a market and there i get most of my food it´s really good!
 

דורון ק

New member
כוסמת זה מאכל מצוין

למי שרוצה לשמור על המשקל!(כמובן תלוי בכמות)-כוסמת מאוד משביעה ועתירה בסיבים,למרות שיש כאלו שלא מסתדרים עם הטעם-כמוני למשל
-אז יאללה חברה מתכונים והרבה.
 

Neta558

New member
מיתוסים, מיתוסים...

יש הטוענים שצמחונים וטבעונים מורידים במשקל כי הם אוכלים פחות, יש הטוענים שתזונה צמחית גורמת לעליה במשקל כי היא מכילךה יותר קלוריות. מה מזה נכון? שום דבר. הכל תלוי באדם ובתזונה שהוא מרכיב לעצמו. שני המיתוסים שצויינו בהתחלה, נובעים ממצבים בהם אנשים לא מקפידים לעבור נכון לתזונה צמחית. במקרה הראשון, מדובר על אנשים שפשוט מורידים מוצרים מהתפריט ואוכלים פחות באופן משמעותי. ברור שזו לא דרך נכונה לשנות תזונה. במקרה השני מדובר על אנשים שמחליפים את הבשר בפחמימות בעיקר. לאכול הרבה פסטה במקום בשר, באמת עשוי להיות משמין יותר. ברור שגם דרך זו אינה נכונה לשינוי תזונה. הפתרון-לאכול נכון ומאוזן. לגבי מאכלים טבעונים, מה הם מכילים, מה מומלץ וכו´...נשמח לעזור. את מוזמנת גם לעיין במאמרי הפורום, יש בהם הרבה מידע לגבי תהליך ההיטבענות (הפיכה לטבעונית), תזונה צמחית ועוד. יום טוב!
 

דורון ק

New member
דווקא לא

זה לא מיתוס-צמחונים רזים סטטיסטית בצורה משמעותית מאוכלי בשר. אחד הפקטורים הוא צריכת הקלוריות שלרוב נמוכה יותר בתזונה הצמחונית אבל יכולים להיות פקטורים נוספים כמו צריכה פחותה של חלבון מן החי ושומן רווי,ומנגד צריכה מוגברת של נוטריאנטים מסוימים כגון סיבים תזונתיים וכו´,וכמובן פעילות גופנית.
 
למעלה