שאלה..

מימיל

New member
שאלה..

האם יש לוח שנה פגאני הכולל חגים וכו´ ואם כן איפה אני יכולה להשיג אותו, זאת אומרת איפה אני יכולה ליראות את החגים ואם אפשר רצוי בעברית. ועוד שאלה איפה אני יכולה להשיג חומר על הפגאניזם איפה הכל התחיל מה המנהגים ההסטוריה ובכללי על פגאניזם, גם כן רצוי בעברית. בתודה מראש מימיל!!!

Dia Leoghann

New member
למימיל

שלום מה שלומך? את חייבת להבין שישנן כל-כך הרבה צורות של פגאניות וניאו-פגאניות שאי אפשר למצוא לעניין נקודת התחלה מסויימת. כמובן שהמנהגים וההסטוריה של הפגאניות ביוון העתיקה למשל, שונים לגמרי מהמנהגים וההסטוריה של הפגאניות הכנענית. לוח שנה אולי יש אבל אני לא מכיר אחד כזה המכיל את כל ימי החג של כל צורות הפגאניזם. אני מציע לך לקרוא במאמרים באינטרנט איזו צורה של פגאניות מעניינת אותך (קלטיות, דרואידיזם, וויקה, בבלית, אשורית, אכדית, כנענית, פניקית, יוונית, רומאית, מצרית, אינדיאנית, דרום אמריקאית, אטרוקסית, אסאטרו ועוד), ואחרי שתחליטי מה מעניין אותך ביותר תלכי לספריה ותחפשי ספרים בנושא - אל תתפלאי אם לא תמצאי הרבה ספרים בעברית, אם בכלל.

מימיל

New member
דיה...

הייתי מודעת לעובדה שבפגאניות ישנן עוד הרבה דתות והכרתי חלקן כגון "ויקה" ,אסאטרו,קלטיות,דרואידיזם אבל כל השאר לא שמעתי עליהן.. ואין לי מושג איפה להתחיל לחפש... אני פשוט רוצה לימצוא דת או אמונה שתיגרום לי להרגיש שלמה עם עצמי ואני יודעת שאני בדרך הנכונה אבל אני תקועה אין לי מושג איפה להתחיל לחפש! מימיל!!!

Dia Leoghann

New member
למימיל

פשוט תזרמי. אין דבר כזה להיות תקוע. אם את תקועה אז תקחי אינציקלופדיה ותקראי - לא משנה מה, פשוט תקראי. תלמדי! תסתכלי בהמלצות הספרים שבמאמרי הפורום, תקראי את המאמרים עצמם, תחפשי בלינקים. בפורום בוואלה את יכולה לפגוש גם ניאו-פגאנים של יוון, רומא, כנען ואסאטרו (הלינק נמצא בקישורים של הפורום). אם יש לך שאלה ספציפית על דת כלשהי אל תתביישי לשאול כאן או בפורום אחר. אם יש לך דילמה, משהו נשמע לך לא מתאים, לא מסתדר לך תשאלי ותנסי להבין מה עומד מאחורי זה, אם זה עדיין לא מתאים לך כנראה שאותה דת גם איננה מתאימה לך. אבל אל תשכחי שאי-אפשר להתקע. אין דבר כזה להיות תקוע. רק פקקים תקועים.

moon dancer

New member
איזה משפט חמוד...אהבתי...../images/Emo13.gif

"אבל אל תשכחי שאי-אפשר להתקע. אין דבר כזה להיות תקוע. רק פקקים תקועים" ושיהיה לכולם לילה טוב!!! ודיה, קצת באיחור אני יודעת, מזל טוב על התפקיד החדש!!!!

מימיל

New member
...

רב תודות דיה...אני אכן מקווה שאני אוכל להיתקדם הלאה אני פשוט כל הזמן מרגיה שהנה התקמדתי מה אני עושה הלאה, אני מרגישה שמשהו חסר לי שאני לא יכולה לבד שאני צריכה עזרה ממישהו. בכל מיקרה תודה רבה! אני אמשיך ללמוד ואני אמשיך לשאול פה שאלות בכדי להעשיר את הידע שלי! שלכם מימיל!

למעלה