שאלה

אדומה2

New member
שאלה

שלום לכולם. אבא שלי בן 76 (וחצי, עצמאי לחלוטין, בהיר וצלול) אובחן לפני כמה חודשים עם סרטן בשלפוחית השתן ועבר ניתוח סטומה לפני חודשים. בניתוח הוציאו את כל הגידולים בראו ואחד מהם גם כבר נכנס לבלוטת לימפה שכאמור הוצאה. הוא עשה לפני כמה ימים (לאחר התאוששות מלאה מהניתוח סטוחה דרך אגב) CT ואתמול התבשרנו שהסרטן גדל תוך החודשיים האלה ונמצא בלימפה, ועכשיו הוא צריך לעבור כימותרפיה במשך 6 חודשים, כאשר הסרטן ממוקד באגן. רציתי תשאול כמה דברים: האם כשמדברים על סרטן בלימפה מדברים רק על הודג´קינס או נון-הודג´קינס? מלימודיי המעטים על סרטן אני זוכרת שנאמר לנו שהנון-הודג´קינס הוא היותר בעייתי, ויחד עם זאת, הרופא של אבא שלי סיפר לנו על מחקר מסוים ואמר שאם הוא יצטרף למחקר (אבא שלי), אזי הוא יהיה בקבוצה עם הפרוגנוזה הטובה. יחד עם זה, הרופא ציין שהוא אופטימי אבל זהיר (מה שמקובל עליי מאוד דרך אגב). האם זו תשובה שבעצם רק הרופא יכול להגיד לי ועליי לשאול אותו? עוד דבר- מישהו יודע איפה אני יכולה למצוא אדם שיבוא לעזור לאבא שלי? טלפונים מעבר לחברת מסר נגיד? הצורך של אבא שלי הוא בעיקר באדם שדובר עברית- או אנגלית באופן מלא, אדם שיהיה אפשר לתקשר איתו ולדעת שהוא אכן מבין את מה שאנחנו אומרים לו (בעיקר את מה שאבא שלי אומר), המצב היום הוא שיש פיליפיני נורא נחמד, אבל רמת התקשורת היא דיי נמוכה כי הוא יודע רק כמה מילות מפתח באנגלית וכלום בעברית..... אשמח גם לשמוע עוד דברים שעולה על דעתכם לספר לי ושלי ממש לא עולה לשאול מפאת בורותי בעניין. תודה ושבת שלום, יעל

שלום לאדומה

קודם כל אאחל החלמה מהירה לאביך. לגבי שאלותייך - אכן הנון הודצ´קין הוא קצת יותר בעייתי. אך בכל מקרה של סרטן גילוי מוקדם משפיע על סיכויי ההרפאות לטובה. לא הבנתי מה עלייך לשאול את הרופא לגבי המחקר (או לגבי התשובה שלו..) לגבי עזרה - את יכולה לפנות לעובדת הסוציאלית של האגודה למלחמה בסרטן - אורית שפירא ב 03- 7521616 ולקבל ממנה מידע לגבי עזרה וגם לפנות לעו"סית במחלקה בה מטופל אביך לגבי זה. אני מקווה שעזרתי קצת יום טוב גלי

למעלה