שאלה

שאלה

ילד בן 9 עם ליקויי שפה, קריאה כתיבה חשבון וקשב-נמצא בכיתה קטנה
מרכיב משקפיים מגיל שנה ומטופל ע"י מומחה
בבדיקה האחרונה נאמר לנו שלילד יש ליקוי בתפקודים דו עיניים-בראיית עומק
הבנתי שכשהילד קורא הוא מפעיל למעשה עין אחת,
האם ידוע מה ההשלכות מבחינת הלמידה, הבנתי שיש השלכה על תפיסת הילד במרחב,ואכן הוא
נוהג לזרוק את עצמו ברצפה כמו כן יש לו חרדה מרוח,
אשמח לעצות
תודה

שירהד1

Member
מנהל
ממליצה לשאול

את מי שאיבחן את הילד מבחינת הראייה, ולשאול אותו/ה מהן ההלכות מבחינת הלמידה.
מעבר לזה, למה הוא נוהג לזרוק עצמו על הריצפה? את מתכוונת לטנטרום? כי אם כן- אז אין שום קשר לנושא הראייה.
לא הבנתי ממה יש לו חרדה.

lolly87

New member
שלום

כמו שירה, גם אני ממליצה לך לפנות למי שאבחן את הליקוי ראייה שתיארת ולשאול אותו מה ההשלכות ומה ניתן לעשות.
בנוסף, שיכתוב המלצות ודרכי התערבות שניתן לעשות על מנת לטפל בהשלכות הללו לתחומי השפה, קריאה, כתיבה וחשבון.
ואם הוא לא מבין בזה, הייתי ממליצה לפנות לחוות דעת נוספת למישהו שמתחמה בתחום של ראייה ולקויות למידה, ואולי הוא יוכל לתת לך יותר תשובות. (למשל, אופטמטריסטים התפתחותיים שמטפלים במיקוד ראייה שיש לו גם השלכות על למידה).
לגבי הזריקה על הרצפה והחרדה מרוח, אני לא חושבת שזה קשור, אבל כדאי לך לשאול את אותו בנאדם שמתמחה בראייה. בנוסף, כדאי להבין מה מקור החרדה שלו מהרוח ולנסות לטפל בזה, כי זה יכול רק ללכת ולהחמיר אם מתעלמים מזה. והזריקה על הרצפה כמו ששירה אמרה לך יכול להיות משהו התנהגותי ולא בהכרח קשור לתחום של הראייה.
בהצלחה!
בהצלחה!

lolly87

New member
היא קראה לזה

חרדה מרוח, אז בשביל להתייחס השתמשתי במינוח שלה על מנת שהיא תבין למה אני מתכוונת.

שירהד1

Member
מנהל
אני עדיין לא מבינה מה זה-

את מבינה?
אולי האמא עוד פה...אם את עוד פה- את רוצה להסביר?

lolly87

New member
אולי זה קשור

לויסות חושי, שמשהו במשב רוח על הגוף מפריע לו

שירהד1

Member
מנהל
כן, גם אני חשבתי על

משהו שאולי קשור לויסות החושי, אבל היא כתבה "חרדה" וזה לא אותו הדבר. בקיצור- אם האמא עוד פה, מעניין אותי לדעת למה התכוונת.

תשובה

חרדה מרוח הכוונה שהוא או בורח פנימה יש בטוח מרכיב של ויסות חושי
אבל גם חרדה/מצוקה/בכי, כששואלים אותו מה מפחיד הוא עונה שהעצים זזים,
וגם אין לו התקפות זעם אלא הוא אוהב לרוץ ולזרוק את עצמו בחוזקה על הרצפה-כולל בכיתה
זאת צורת משחק
תודה

lolly87

New member
אני חושבת

שכל מה שאת מתארת קשור לקושי כלשהו בויסות חושי, אבל אולי שירהד1 תוכל להגיד יותר ממני בנושא.
הוא תמיד שיחק ככה והגיב ככה לרוח?

שירהד1

Member
מנהל
אני לא מומחית בתחום,

אבל נראה לי שכל מה שאת מתארת אלו דברים שקשורים לויסות חושי ולהתנהגות ולא לתפיסת עומק.
האם עשו מאמצים בכיתה למנוע את הזריקה העצמית הזו על הריצפה? זו לא התנהגות מקובלת או מקדמת. רצוי לטפל בזה.

למעלה