שאלה

אורטל1210

New member
שאלה

הי D: , ישלי שאלה כזו כל תפקיד שאני רוצה אני אוכל לבקש אותו ולהתנדב אליו? או שיש פה איזשהו קאץ' .. אני מתנדבת עם פרופיל 25 עוד לא התגייסתי ושאלו אותי מה אני רוצה להיות אז ביקשתי שח"ם .. אני אוכל להיות בשח"ם? או שיש איזשהו משהו שיכול למנוע ממני [אני לא מדברת על רישום פלילי או בעיות על רקע נפשי] נניח הצבא יכול להגיד לי "את שומעת התפקיד הזה מבוקש מדי ואנחנו שומרים אותו לאנשים שכן יכולים להיות שם כמו המתגייסים הרגילים? :/

noboya

New member
שבוע טוב

היי ^_^
את יכולה לבקש כל תפקיד, אבל הצבא לא חייב לקבל אותך אליו - סביר להניח שאם ביקשת שח"מ ויש לך נתונים מתאימים לא תהיה בעיה להגיש אותך למיונים הרגילים של שאר החיילים שמיועדים לזה.
כמתנדבת את לא תופסת תקן ככה שכדאי להם להעביר אותך הכשרה לשח"מ כי את חיילת מעבר למה שמותר להם בדרך כלל (=תקן) וזה יכול רק להקל.
מקווה שעזרתי!

אורטל1210

New member
תשובה

חח הי סורי אבל לא כזה הבנתי..דבר ראשון אז ישלי סיכוי גדול משאר החיילים כי אני מתנדבת ? ומזתומרת נתונים מתאימים..ישלי פטור משמירות ותורניות..ומזתומרת אנלא תופסת תקן ? ואם נניח ובסוף אני משרתת במשטרה אני אוכל לחתום קבע או שאני מתנדבת לכל דבר ואין קבע שם וכלום ? :/ ועוד שאלה אחרונה אחרונה D: יש הרי הכשרה של שחם קורס כזה עם מלא ריצות ופעיליות ואם נניח אני לא אוכל לעשות את כל הפעיליות אז אני לא אוכל להיות בשחם ? :/

noboya

New member
תשובות

1. כן, יש לך סיכוי יותר טוב מלשאר החיילים.
2. נתונים מתאימים זה הדרישות של צה"ל לתפקיד שאת רוצה (שח"מ לצורך העניין זה כמו חיל, את עדיין צריכה למצוא תפקיד שאת רוצה שם) למשל לממר"מ כנראה ידרשו ניסיון במחשבים ולמדריך כושר רקע בהדרכת אימונים גופניים...
3. מתנדבים לא תופסים תקן - זה אומר שאת תהייה חיילת "בונוס" ליחידה שבה תשרתי, מעבר למה שנותנים להם בדרך כלל. אם תחליטי שאת ממשיכה לקבע אז ביום שתעברי לקבע תתחילי לתפוס תקן כמו כל חייל אחר (ישארו לך הפטורים).
4. לדעתי את מדברת על טירונות, שאת זה את עוברת בנפרד (עם עוד מתנדבים). אם זה בכל זאת קורס שתהיי חייבת לעבור כדי להתקבל לתפקיד אז יתחשבו בהתאם לפטורים שלך (פטור משמירות ותורנויות לדוגמא אומר שאם יש סבב שמירות של כל מי שעובר את הקורס אז את מחוץ לסבב).
&nbsp
אגב, את מדבר על שירות קרבי בשח"מ? כי אם כן יהיה לך קשה יותר ממה שתיארתי פה...
מועדים לשמחה!

אורטל1210

New member
תודה

חחח
1.יש ! D:
2.אני רוצה להיות במוקד 100 ..
3.אה סבבה הבנתי אותך
4.בקורס הרי צריך לעבור מן הכשרות כאלה ולא יודעת..מה עם הנשק שיש לשוטרים לא יהיה לי אותו בגלל ההתנדבות שלי או שאוכל לעבור הסמכה על נשק?
5.אני מדברת על שח"ם בכללי :p מן גובניקית בשחם חחח

noboya

New member
אין בעד מה

תמיד שמח לעזור ^_^
לגבי נשק - כמתנדבת יש לך פטור מנשק חם, אם הבעיה הרפואית שלך לא מונעת שימוש בנשק אפשר לבקש לבטל את הפטור (אם את עושה את זה, את חייבת הכל - מטווחים תקופתיים, הכשרה ואולי גם סוגים מסויימים של שמירות). בשביל זה את צריכה ליצור קשר עם מדור מתנדבים ולשאול אותם איך עובד התהליך (זה כולל אישור רפואי שאומר שאין לך בעיה להשתמש בנשק). בטירונות מתנדבים ילמדו אותך על הנשק בכל מקרה אבל לא יהיה לך נשק משלך ולא תירי באחד.
לגבי השיבוץ - לא נראה לי שתהיה לך בעיה לבקש ולקבל מה שאת רוצה ^_^
&nbsp
המון בהצלחה!!

אורטל1210

New member
תשובה

ישלי פטור מנשק בגלל הכובד שלו ולא משום סיבה אחרת..אבל הנשק שיש במשטרה הוא קטן ולא מפריע אז מה יהיה ?

noboya

New member
לא יודע

זאת שאלה טובה, כדאי להפנות אותה למדור מתנדבים (אבל לא כדאי לצפות לתשובה מהירה)

למעלה