שאלה

November rain

New member
שאלה

סאמאל ( Samael ), מרדוק ( Marduk ), מי אלה? ידעתי את זה בעבר, ופרח מזכרוני, אודה למי שיענה לי. סוף שבוע חורפי לכולם.. ( הטבע בצורתו היפה ביותר :) )

Justin Angel

New member
אם אני לא טועה...

מרדוק הוא ראש הפתנאון הבבלי, וסמאל הוא אל המוות בוודו(?). לא... לא... אל המוות בוודו זה הברון סמדי... אין לי מושג מי זה סמאל, אבל מרדוק הוא ראש הפנתיאון הבבלי.

האחד והשני

סמאל - ביהדות זה ראש מלאכי החבלה, מלאך המוות בכמה מהסיפורים והשטן בכבודו ובעצמו באחרים. בימי הביניים השתמשו בשמו כשם השטן, אם כי בארמאדל (ספר כשפים מתקופה זו) מוזכר סמאל שהוא דווקא מלאך מיטיב. מה המקור שם זה איני יודע (ז"א, האם סגדו לו כאל בדת אחרת והיהדות עשתה כהרגלה דמוניזציה). מרדוכ - מלך האלים הבבליים. הביס את תיאמת (אם כל האלים) כאשר זו רצתה להרוג את כל ילדיה וכן חיסל את כל צבאה ומשום כך קיבל את תוארו כמלך האלים.מוזכר בתנ"ך בשם מרודך והשם מרדכי נובע משמו של האל (אסתר בא משמה של אישתר).

November rain

New member
וואו, תודה רבה לשניכם.

ג´סטין, מי זאת אישתר ( וסליחה על הבורות )? כוכה השחר, אתה יכול להרחיב טיפה על הברון סמדי? מה שאתה יודע. אגב, שכחתי מקודם, מי אלה סאטאריאל ( satarial ) וסיריוס ( sirius )? הראשון אני לא בטוח שקיים, אבל סיריוס ידעתי את הפירוש.

הפכת קצת

ג´סטין ענה על סמדי ועני על אישתר. אישתר - גבירת השמיים (שמות מקבילים - איננה. בכנען בת דמותה היא עשתורת). האלה החשובה ביותר במסופוטמיה. מקורה אכדי (האכדיפ היו עם אשר מתרבותם שאבו השומרים והאשורים ואחריהם הבבלים). אלת אהבה, מין, מלחמה וסמלה הוא ההפלנטה ונוס. הסיפור הידוע ביותר הוא סיפור אהבתה לאל תמוז (אל הקיץ והשמש(?) שעל שמו החודש תמוז) - כאשר הגיע החורף, האל תמוז מת ואישתר ירדה לשאול להחזירו. הסיפור מראה את מעגליות העונות, ודומים לו סיפורים רבים במיתולוגיות שונות של המזה"ת ומקומות אחרים. מתוך העקרון (המחזוריות) של סיפורים אלו, בנו הוויקנים את מיתוס האל המת (דבר אשר קרה בלילה שעבר). על סמדי אני אאלץ לחפש (או שג´סטין יענה) מאחר ואיני בקיא בכל אלי הוודו. על סאטאריאל לא שמעתי (שוב, אני אנסה למצוא). סיריוס - כנ"ל. (אם כי זכור לי משהו במעומעם שמדובר בכוכב השייך לקבוצה הנקראת "הכלב הגדול" אשר מאמינים כי משם הגיעו ישויות שונות לכדוה"א. גם בהווה יש המאמינים כי משם מגיעים כל מיני חייזרים).

תיקון

"עני" = "אני". אני מתקן כי משום מה זה "צרם" לי בעין. דבר שני - אתה תמיד יכול לבדוק באינטרנט...

November rain

New member
טעות שלי, סליחה

ואני לא מתעצל לחפש, זה רק נובע מחוסר זמן וראיתי לנכון לשאול אתכם. תודה על המידע בכל מיקרה. נובמבר

אין בעיה כמובן...

לשאול שאלות, אבל לא תמיד אנחנו יודעים/זוכרים/יש לנו זמן לחפש. בכל מקרה, אם בסוף תמצא לפנינו, אתה מוזמן לכתוב כאן כדי שגם אנחנו נחכים.

Dia Leoghann

New member
סיריוס הוא כוכב הכלב

הכלב הוא סמל השאול. הוא מלווה אלים רבים כמו אסקאלפיוס היווני, תות המצרי, מלקארת הגיבור הצורי. סיריוס היה גם הסמל של האנרייס - כוהני הכלב, שהיו כוהניה של האלה האם במזרח הים התיכון והיו שוקעים באורגיות ומעשי סדום הדדייםעם עלייתו של כוכב הכלב-סריוס. הכלב מסמל גם שמירת סוד - הרקלס פיתה את קרברוס הכלב שומר השאול כדי להכנס אל השאול, ואמאתון מן המיתולוגיה הוולשית גנב את כלב השאול מארואן כדי לנצח אותו במלחמה על שליטה דתית במישור סליסבורי.

טלה בר

New member
חוץ מזה

סיריוס הוא כלבו של הצייד אוריון, שאחרי קבוצת הכוכבים שלו הוא צועד בשמים.

L e s t a t

New member
הברון סאמדי

בוודו, הברון סאמדי הוא הלואה (רוח) שומרת הצמתים שבין עולם החיים לבין עולם המתים. הקו הזה הוא בדרך כלל בתי קברות, טקסיו נעשים שם בד"כ. לפי מה שהבנתי - הוא אוהב סיגרים קובניים ובקבוקי וויסקי משובחים, צורתו החיצונית היא של שלד הלבוש בטוקסידו. לא להתבלבל עם שאנגו, אל המלחמה המערב-אפריקאי ולואה של מלחמה וודוני.

טלה בר

New member
מרדוך הוא האל הזכר

שמרד באמו, האלה הנקבה הראשית, הרג אותה וברא את האדמה מגזרי גופה! - בלי להתחשב בכך שהיא היתה אלת האדמה הראשונה.

תיאמת לא הייתה אימו של מרדוך

אלה סבתא-רבה שלו לפי האנומה אליש (תיאמת הולידה את אַנוּ שהוליד את אֶאַה, המוכר גם כאנכי-אאה, שהיה אביו של מרדוך). תיאמת לא מוזכרת כאלת אדמה, מאחר ופירוש שמה הוא "ים קדמון". לפחות כך באנומה אליש.

למעלה