שאלה

ר ו פ ן

New member
שאלה

ערב טוב
אדם פנה לעו"ד לענייני משפחה לצורך ייצוג, סיוע הכוונה, בנושאי משפחה. התקיימה שיחת 'הכרות' ראשונה והסכמב למתן שרותים.

בסיום מפגש ראשון, יצא עם תחושה כבדה כי ייתכן ואותו עו"ד, מייצג כבר את אשתו שאולי פנתה אליו לפניו.
האם ישנה כאן בעיית אתיקה מצד העו"ד?
האם הוא חייב להציג גילוי נאות בנושא בתחילת הפגישה?
ואם כן, כיצד יעשה זאת מבלי לפגוע בחיסיון הייצוג של האשה?

תודה

באם עורך הדין מייצג את אישתו (בפועל)

כמובן יש את שאלת המודעות - אבל נניח לרגע שהוא ישב איתו מתוך מודועת מלאה לכך שהוא הבעל, תוך שכוונתו הייתה לקבל חומר מהאיש - (בכך לפעול עם אותו החומר ?).

בעיני מדובר בעבירה חמורה.

צריך לשים לב לכול הסייגים - אבל עבירה חמורה ביותר.

מיותר לציין - עבירה על דיני האתיקה של לשכת עורכי הדין.

עוד לציין - במידה וצד מקבל חומר מאחר תוך התחזות למי שהוא לא - היינו אין אפשורת לייצוג כי הוא מייצג את האחר - יש אפשרות לשקול עבירה פלילית כמו "קבלת דבר במרמה".

קו מרכזי לטיעון של אותו עורך דין יהיה - העדר מודעות בעת הפגישה - להבנתי יש סיכוי שלשכת עורכי הדין תמנע ממנו לייצג במקרה מסוג זה את אישתך.

בכול אופן יש כאן הרבה שאלות משנה - ואני מציע שתציב אותן בפני עורך דינך כיום - ובייעוץ פרטני תקבל תשובה - השאלה במהותה פחות מתאימה לייעוץ בנט. (לאור ריבוי שאלות המשנה).

ר ו פ ן

New member
חן חן לך יקירי המלומד. ה'תחושות' שלי לגבי מקרה שכזה

אכן התאמתו מיקצועית, לאור תשובותיכם המלומדות.
הייתי חייב להיות בטוח בסוגייה זו, לפני שנשלחה ל'דפוס', במסגרת מאמר מסויים שנכתב.

הבנתי כי מדובר ב'ניגוד אינטרסים' מובהק, ללא כל גילוי נאות, כמחוייב מהמשפטן וכי סוגייה זו, אכן ראוייה להיות מוגשת כתלונה בפני ועדת האתיקה הרלוונטית.

שוב, תודה לכולכם על מהירות התגובה.

לא ניכנסתי לנושא התשלום

אבל באם הוא גבה כסף - (שעה שהוא כבר מייצג אותה ומבין את המציאות) יש כאן בעיה גדולה הרבה יותר מבחינתו.

בכול אופן - אני מציע (כמו בכול חקירה פלילית) לתעד כמה שיותר קרוב לאירוע את כל מה שהתקיים באותה הפגישה - היינו תרשום לעצמך את מהלך השיחה כולה - ותנסה להיות כמה שיותר מדוייק - יתכן ותהה לכך חשיבות גדולה להמשך.

למעלה