שאלה

• פותח הנושא sbz3
  • פורסם בתאריך

sbz3

New member
שאלה

שלום לכולם
.
יש לי שאלה/ות בעיקר למתגוררים בארה"ב.
בסתיו הקרוב, עקב הזדמנות אקדמית אני נוסעת לפלורידה לכ - 3 חודשים.
ייצטרפו אליי ילדיי, ובחלק מהזמן גם אמא שלי לסייע.
מס' שאלות -
מהו האתר הטוב ביותר לחיפוש דירה/בית להשכרה לפרק זמן קצר ? רצוי שיהיה מרוהט...
האם יש אפשרות לרשום את הילדים (8,10, 13) למסגרת לימודית לפרק זמן קצר כזה ?
בכלל - אשמח לכל טיפ אפשרי על מנת להפוך את החוויה לחיובית ומועילה לכולנו.
תודה רבה לעונים !

דרך אגב באמתחתי שנתיים של פוסט בקנדה, אבל אז הילדים היו צעירים יותר, ובכלל אני מוצאת שההתארגנות לפרק זמן קצר היא מורכבת יותר.

מישהו מכיר את פלורידה?

ברוכה הבאה לפורום. אני תקוה שנוכל לעזור לך, תרגישי חופשי לשאול פה מה שנוח לך בכל נושא

alphadelta

New member
כמה מרגש

- אני לא מבינה בויזות ובחוקים של פלורידה, אבל יכול להיות שהלימודים של הילדים תלויים בויזה שאיתה את שוהה בארצות הברית.
- כדאי לך לברר עם מוסד הלימודים דרכו תלמדי. יכול להיות שיש להם סידור ותשובות גם למגורים וגם למסגרת לילדים. בהנחה שזה מוסד מוכר ומסודר, סביר להניח שאת לא היחידה במצב הזה.
- בקשר למסגרת לימודים , קודם כדאי לך לראות מה הצרכים והיכולות שלך. האם בית ספר פרטי מתאים לכם? כי יכול להיות שהם יהיו יותר גמישים. דבר שני, לברר מה החוקים בפלורידה. יכול להיות שאת מחוייבת להכניס אותם למסגרת או לטפל מראש באופציה של חינוך ביתי. איך האנגלית שלהם? אם יש לך את שם העיר בה תגורי תוכלי לצלצל לschool district שלהם ולשאול. למרות שלרב אי אפשר להרשם לבית ספר ללא כתובת מקומית והוכחת מגורים מקומית, הם יכולו לענות לך על שאלות.

בהצלחה :)

boneguy

New member
דווקא לימודים לא קשורים לויזה

כאשר נרשמים למערכת החינוך הציבורית (נראה לי בכלל ארה"ב, וזה לא תלוי סטייט), אין שום דרישה להראות שהות חוקית או לא בארה"ב. בד"כ מה שצריך זה תעודת לידה (באנגלית - אפשר להוציא באתר משרד הפנים), פנקס חיסונים (באנגלית - אפשר להוציא בלשכת הבריאות המחוזית), ואישור כתובת. האחרון זה הכי קריטי, להוכיח את מקום המגורים שלך, על מנת לשייך אותם לבית הספר. בד"כ מביאים חשבון חשמל, או חוזה שכירות.
&nbsp
לגבי השאר, זה מאוד תלוי בגיל הילדים ורמת האנגלית שלהם. באופן כללי, שלושה חודשים זה כמו טיול ארוך, ואם הם צעירים, לא הייתי טורח בכלל להכניס אותם למסגרת, כי לוקח כמה חודשים טובים לקלוט את השפה, וההתחלה אינה קלה. וכבר תעזבו - אז אין ממש טעם.
&nbsp
אם הם גדולים (נגיד חטיבה ומעלה), הייתי מתאם עם הבית ספר בארץ להעביר להם חומר לימוד, ולהשלים בארה"ב.
&nbsp
בהצלחה

Boston Guy

New member
יש "חוק" - ויש "מציאות"

זה לא חוקי (מבחינת רשות ההגירה) לרשום ילד ללימודים בבית ספר ציבורי (כלומר - לימודים חינם על חשבון משלם המיסים) כשאתה בארה"ב על ויזת תייר, למשל.

אבל... יש מערכת שלמה של "חוקי עצימת עיניים" שבארה"ב שמיועדים להתעלם מקיומם של שב"חים בארה"ב - ואחד החוקים האלו אוסר על בתי הספר הציבוריים לבדוק מה הסטטוס ההגירתי של הילדים שנרשמים.

כלומר - במציאות, שב"חים ותיירים יכולים להרשם וללמוד בבית ספר ציבורי ואף אחד לא רשאי לבדוק.

אז אפשר לשאול: במי, אם בכלל, יכולה לפגוע עבירה על החוק שתיארתי בשורה הראשונה?
זה יכול לפגוע במי שנמצא, לדוגמא, בסטטוס חוקי של ויזה B2 (תייר) - ומתכנן לבקש ויזה אחרת כדי להישאר בארה"ב (למשל - ויזת H1 או ויזת עבודה אחרת).
זה שהוא שלח את הילדים שלו ללמוד בחינוך הציבורי כשהם היו בסטטוס תייר - פוסל אותו מהיכולת לקבל ויזה אחרת, כי הוא עבר עבירת הגירה... הוא NON ADMISSABLE.
זה גם יכול לגרום לכך שיסרבו לו כניסות לארה"ב בעתיד, או יסרבו לחדש לו את ויזת התייר.

לשב"ח אין מה להפסיד - הוא בין כה וכה כבר מבצע עבירת הגירה.
למי שמנסה לשמור חוק - ולא להיות שב"ח - זה בהחלט יכול להזיק.

alphadelta

New member
נקודה נוספת

ישנם מקומות שבתי הספר מבקשים ״ מספר סושיאל״ , תעודת לידה או מסמך אחר המוכיח שהות חוקית. . למרות שלפי הבנתי זה לא ממש חוקי אבל גבולי.

sbz3

New member
תודה רבה !

אז ככה.

בן ה - 13 (בסתיו כבר יהיה בן 14...) דובר אנגלית, שנשמרה אצלו היטבמהתקופה בה היינו בקנדה באורח פלא, ובזכות חייו שמתקיימים בתוך המדיה. בת ה - 10 מקשקשת באנגלית של בית-ספר, ובן ה - 8 יודע להגיד hello, my name is...
מכיוון שאלמד באוניברסיטה, אהיה מסודרת מבחינת ויזה. עם זאת מכל השיקולים שנאמרו כאן (תקופה קצרה, הקטנים לא שולטים באנגלית) אני מחפשת בעיקר מסגרת גמישה, בעיקר לימים בהם אשהה באוניברסיטה בפגישות ובשאר ירקות.
ממה שאני יודעת על עלות של מסגרת יהודית - פרטית, אצטרך לקחת משכנתא...

בכל אופן, תודה רבה, ואשמח לטיפים נוספים - מה לגבי שכירת בית ? המלצות על אתרים ?

אני מבינה שאין לנו פה נציגים מפלורידה.

אני יכולה לנסות לשאול עבורך בקבוצה סגורה אחרת אם את רוצה.

האם יש מצב לשכור מורה, בעברית, שיהיה עם הילדים בבית ובסביבה כשאת לא שם? אני לא מכירה את ארה"ב, אבל לא נראה לי ששום מסגרת יכולה לקחת ילדים בגילאים האלא, ל-3 חודשים וחבל עליהם. לא פשוט לילד להגיע למסגרת כל כך שונה מבחינה תרבותית ותקשורתית לתקופה כל כך קצרה. לשכור מורה שתהיה עם הילדים, תעבוד איתם על החומר שהם אמורים ללמוד בביה"ס בישראל, תקח אותם לחוות את המקום בו תהיו ותעשיר אותם מעבר להוות מסגרת כשאת עושה את מה שבאת לעשות בארה"ב וצריך להוכיח שאת שווה את ההשקעה שהשקיעו בך. לא פשוט בכלל.

נחמנית

New member
האוניברסיטה בטח יכולה לעזור

דיור לטווח קצר אולי אפשרי דרך מגורי סגל של האוניברסיטה (בהנחה שיש, לא יודעת על איזה אוניברסיטה מדובר). עוד אפשרות היא דירות אקסקיוטיבז להשכרה על בסיס חודשי (באות מרוהטות - שכירות יותר גבוהה). סאבלט - אייר B&B או דומיו, אין לי ניסיון בתחום הזה.
את יכולה לבדוק האם יש בית ספר צ'רטר בעברית. בתי ספר כאלה יהיו חצי מהזמן בעברית. לא חושבת שאפשר להכניס ילד ללוז חלקי לכזה מקום, אבל אפשר לבדוק. אני לא מפלורידה, אבל בהתחשב בכמות הישראלים שיש שם אני אופתע אם אין אחד כזה.
יכול להיות שהאוניברסיטה מספקת שירותי בייבי סיטר לסגל, זה קיים בחלק מהמקומות. להכניס ילדים למסגרת ל-3 חודשים כשהם לא דוברי השפה יכול להיות מאוד מאוד קשה.
מצד שני, ילדים בכזה גיל צריכים חברה, כך שאת צריכה למצוא משהו בשבילהם - אולי דרך מרכז יהודי/ישראלי.
&nbsp
בגלל שזה פלורידה קשה לי להאמין שיש מקום בלי חברי סגל ישראלים. את יכולה לבקש מההוסט שלך לשדך - האם הוא מכיר ישראלי/ת שיוכל לספר לך קצת על הקהילה המקומית ולהמליץ.

alphadelta

New member
מלון לטווח ארוך

אם את לא מוצאת מקום, יש מלונות שהם מרוהטים ואפילו המטבח מאובזר כולל כלים. הם משכירים לתקופות קצרות. כמעט לכל רשת גדולה ( הייאט, הילטון, שרתון) יש את המלונות האלה לטווח ארוך. זה לא תמיד יוצא יותר יקר מדירה. (מה גם שלא משלמים חשמל, חימום וכולי. יש שם מכונות כביסה , שירותי נקיון וארוחות בוקר ..).

sbz3

New member
תודות ותובנות

תודה רבה על התובנות ועל הטיפים.

אני מודעת בהחלט לקשיים שבהכנסת ילדים למסגרת שזרה להם שפתית ותרבותית. לכן כרגע אני נוטה לחפש פעילויות אלטרנטיביות (חוגים ?)כדי שלא ייתחרפנו וייחרפנו את אמא שלהם. למזלי האוניברסיטה (FSU) מאד הלכה לקראתי ואלמד קורס אחד, שיתקיים פעם בשבוע. אך כמובן שיתלוו לכך גם פגישות מחקר, הנחייה וכדומה.
נראה לי שהכיוון הוא..חינוך ביתי ל - 3 חודשים...נראה איך נצא מהצד השני של החוויה.
לגבי הדיור - אתחיל לנבור.
מבטיחה לעדכן !
שבת שלום.

למעלה