שאלה

שאלה

היי רציתי לשאול בנוגע לנשירת שערות כי אימצנו חתולה מהממת והבעיה היחידה היא שהחתולה משירה שערות, יש לזה פתרון? תודה מראש

גורדיאן

New member
יש חדשות טובות וחדשות רעות,

הטובות הן שהנשירה היא בעיקר כשהפרווה מתחלפת מפרוות חורף לקיץ וההפך.
הרעות הן שאם החתול עם שערות ארוכות הוא ישיר אותן כל הזמן, אבל פחות.

בכל מקרה אפשר להבריש את החתול באופן תכוף כדי שהשערות יגיעו למברשת במקום לרצפה, ויש גלילים דביקים שעוזרים להוריד שערות כאלה מבגדים וריהוט.

dimitrygo

Active member
מנהל
כל חתול משיר פרווה כל הזמן בלי קשר לאורך הפרווה שלו

גם אנחנו מישירים שער כל הזמן, זה תהליך טבעי של התחדשות השערות.
פשוט לפרווה אורכה יש יותר נפח והיא בולטת ויתר.

dimitrygo

Active member
מנהל
צריך להבריש אותה מספר פעמים בשבוע וזה יוריד את כמות הפרווה

שמסתובבת בכל הבית.

אלישבע777

Well-known member
ועוד קצת מניסיוני

חתול הוא בעל חיים מקסים וקל לגידול. הוא חמוד, יפה, שקט, נקי ונאמן (כן! בדרכו החתולית) אבל יש לחתול גם שתי מגרעות: ציפורניים חדות ושיער שנושר. את הציפורניים אני קוטמת בעזרת קוצץ ציפורנים ( הרגלתי את החתול למגע באצבעות ולקיצוף כבר מגיל חודשיים!!) ולכן הבעיה הזו נפתרה. לגבי השיער- זו בעיה שאין לה פתרון ממשי לאורך זמן. מי שמאמץ חתול צריך להתפשר עם החתול בעניין נקיון הבית, הבגדים והריפודים משערות. זו צרה צרורה, מה זה לעומת מה שהחתול נותן לנו!
אפשר להקטין למינימום את הנשירה, בכך שתכנסו לשגרת הברשה יומית בתקופת הקיץ. כל יום ויום להבריש ( במברשת חתולים מיוחדת, לא במסרק או מברשת של בני אדם) כמה שאפשר יותר פעמים!! חתולים מתים על זה!! הקיץ אצל החתול מתחיל במרץ ומסתיים באוקטובר... בחורף אפשר לצמצם את ההברשות למספר פעמים בשבוע. אם הנשירה היא ממש קשה, אפשר להבריש במתקן מיוחד, הדומה למסרק כינים שנקרא פורמינטור. זה מתקן המבריש גם את הפרווה הפנימית ומוציא המון המון פרווה. מומלץ להעביר את הפורמינטור כמה פעמים בשבוע. אני מברישה אותו בקיץ בפורמינטור כמעט כל יום ולא קורה לו כלום. הבעיה שלא כל החתולים אוהבים את ההברשה הזו ויש כאלה- כמו החתול שלי - שלפעמים מת על זה ולפעמים הוא מתעצבן על זה... לעומת זאת את המברשת הרגילה, הוא אוהב מאוד!
בקיץ אני רוחצת את החתול פעם פעמיים וזה גם כן עוזר. הרחצה שנויה במחלוקת ויש לה מתנגדים רבים גם בפורום ובעיקר - החתולים עצמם... ( אני בעד אבל אני כנראה במיעוט. אם רוצים לרחוץ צריך להרגיל את החתול מגיל צעיר ביותר!! אם לא - לא ילך)
כמו שהמליצו פה, גלילים דביקים להסרת שיער מהבגדים ומריפודים יעזרו מאוד וגם מטאטא חדש יטאטא היטב...

למעלה