שאלה

Effy2016

New member
שאלה

היי לכולם
אני יודעת שזה לא פורום תיירות ובכ"ז אולי יש פה מישהו שיכול לעזור כי אני צריכה עצה: לאור ניסיון קודם וכואב במיוחד - האם יש כאן למישהו הצעה למלון בצד האירופי - רצוי מרשת מוכרת - שיהיה בין 4 ל- 5 כוכבים לא יקר כמו הילטון ודומיו אבל לא זול ברמה שהוא לא יתן שירות ויהיה מלוכלך ומוזנח כמו שכבר קרה לי (אגב, לא שלמתי מעט כסף ובכ"ז הכל היה כמו מדינת עולם 3)? האזור- מרכזי טקסים, שישלי, חרביה וכו'. אם לא- איך מחפשים?באתרים כמו בוקינג המון פעמים מעלים תמונות רחוקות מאד מאד מאד מהמציאות ואז אתה פשוט נתקע כי לא תמיד אפשר לבטל מראש.
אודה לכל עצה או רעיון!

טליה ג

New member
הכי טוב לקרוא את חוות הדעת של הגולשים

ולהתרשם מהציון שקיבל המלון מהגולשים, ולא מהתמונות שהמלון בחר להעלות, שלא תמיד משקפות את המציאות.

מצורפת לדוגמה רשימת מלונות באיזור טקסים ב-Booking.com, וכפי שאת יכולה לראות, ליד כל מלון מופיע הדירוג שקיבל מהגולשים, ואת יכולה להיכנס לקישור של כל מלון ומלון, לראות תמונות ולקרוא את חוות הדעת. בצד שמאל את יכולה לעשות סינון ולסמן רק אפשרויות שבאות בחשבון מבחינתך, למשל לבחור רק במלונות בדרגת 4-5 כוכבים, במלונות שמספקים ויי פיי חינמי, מלונות שמגישים ארוחת בוקר וכו'. שימי לב לאפשרות נהדרת נוספת: תחת Review score את יכולה לבחור להציג רק מלונות שקיבלו ציון מינימלי מסויים, נניח 7+ שמדורג כ-good, וכך לא תקבלי בכלל הצעות למלונות חורקים ומלוכלכים.

אני אישית לא יכולה להמליץ על מלון מסויים בצד האירופי, כי בשנים האחרונות שנסעתי לאיסטנבול העדפתי להתגורר בצד האסייתי, קרוב לכל האטרקציות ההיסטוריות, אבל בדקתי בכל זאת כיצד מדורג מלון Golden Age שליד כיכר טקסים, שהתגוררתי בו לפני 18 שנה ולא התלהבתי מי יודע מה, ועכשיו הוא זוכה לציון 7.7 ולחוות דעת טובות ואפילו טובות מאוד.

Effy2016

New member
תודה רבה אבל:

1. בדקתי את חוות הדעת גם בעבר ולא רק את התמונות, ברור אלא שגם חוות הדעת לא עולות בקנה אחד עם סטנדרטים ישראליים או של אנשים שהם לא בני 20 שרוצים לחסוך כל לירה. נניח המלון ששהיתי בו קיבל 8.6 בבוקינג, או משהו כזה, אבל הוא היה עלוב ומכוער וחסר המון אופציות שכן נרשמו כקיימות במלון (למשל שירותי דלפק 24.7). ואני קוראת גם את התגובות ולא רק את הדירוג ובכ"ז אני מוצאת כבר כמה פעמים שזה לא בדיוק מה שכתוב, ומתאכזבת. לכן רציתי המלצה אישית.
2. אילו אתרים היסטוריים יש בצד האסייתי? רוב האתרים עד כמה שידוע לי נמצאים בצד האירופי בו אני רוצה לשהות. אשמח לאתרים בצד האסייתי.
תודה רבה על כל העזרה!!!

טליה ג

New member
כדאי לשים לב גם לתאריך כתיבת חוות הדעת

חוות דעת מלפני חצי שנה עשוייה להיות לא רלוונטית לעכשיו. יש גם בעיות שאופייניות יותר לשיא עונת התיירות, כשיש הרבה לחץ, ולא מורגשות בכלל מחוץ לעונה. גם בעיות מיזוג אוויר שאנשים מתלוננים עליהן לפעמים בשיא הקיץ, לא רלוונטיות אם נוסעים באוקטובר או במרץ.

בצד האסייתי נמצאים המסגד הכחול, מוזיאון איה סופיה, ארמון טופקאפי, הבזאר המקורה הגדול, השוק המצרי, רובע Eminönü, קרן הזהב ועוד. הייתרון של מגורים באזור טקסים הוא שבערב מאוד נעים להסתובב במדרחוב איסטיקלאל השוקק חיים, אבל במהלך היום אין הרבה מה לעשות שם. בצד האסייתי יש פחות מלונות גדולים ברמה, מצד שני יש שם דווקא מלונות בוטיק קטנים, ביתיים, נקיים, משופצים וברמה גבוהה. באחד כזה Ahemt Efendi Evi הייתה לפני כמה שנים גולשת בפורום הזה, שסיפרה עליו רק דברים טובים. גם עכשיו הוא מקבל את הציון 9.2 ב-Booking.com. אני אישית אוהבת מאוד מלונות בוטיק, כי הם מספקים אווירה אותנטית ברמה גבוהה ועם יחס אישי.

Effy2016

New member
כל מה שאת מתארת זה בחלק האירופי לא האסייתי

את צודקת לגבי ההערכה. אני פשוט התאכזבתי נורא נורא נורא ונסעתי בכלל בחורף.
טוב אני אחשוב מה לעשות שוב תודה רבה!!!

טליה ג

New member
סליחה, התבלבלתי. התכוונתי כמובן לעיר העתיקה

בצד האסייתי אין הרבה מה לחפש, בטח שלא לגור שם. התכוונתי לעיר העתיקה, מדרום ל"קרן הזהב", ששם ממוקמים רוב האתרים התיירותיים, אבל משום מה תיירים פחות נוהגים להתגורר בה. גם אני חשבתי בזמנו שלא נעים להתגורר בעיר העתיקה ושבערב הכל נטוש, אבל זה ממש לא נכון. אמנם העיר העתיקה לא שוקקת חיים בערב כמו מדרחוב איסטיקלאל, אבל גם שם יש מסעדות ובתי קפה ואפשר להסתובב בבטחה, ובמהלך היום הכל נמצא בטווח הליכה של 5-20 דקות גג!

למעלה