האם אני כהורה יכול לעשות במקומו את הצעד הראשון?
שלום סופר נובה
לאורך שנים רבות נעזרתי בדרכים ואמצעים שונים כדי לקבל הכוונות, ניסיתי להבין או לדעת מה צופן לי העתיד, אחד מהם היה לימוד
הפסיכונומרולוגיה. קרוב לעשור אני לומד את
חוכמת הקבלה המלמדת שיש כוח המנהל את כל המציאות ואני חלק מאותה מציאות.
כפי שבזרע של עץ נמצאים כל המרכיבים הנדרשים כדי שהעץ יגיע לשיא ההתפתחות. כך לנו בני האדם לכל אחד תוכנית אישית. ובתוכנית עלינו לעבור מצבים שונים ומגוונים.
לכולנו נטייה טבעית מולדת לנסות ולקבע מצבים, ליצור שיגרה הנותנת לנו "תחושת ביטחון". אך התוכנית המיועדת היא שונה. בדיעבד לו לא היו מפטרים אותי מחברה שעבדתי קרוב ל- 20 שנים שנתנה לי את אותה "תחושת ביטחון" לא הייתי כאן כדי לענות לשאלתך.
השיעור הקשה יותר שלנו כהורים הוא לחוות את המצבים המשתנים שמובילים לצמיחה של ילדינו. לרובינו הנטייה לנסות ולהקל עליהם ולנסות לחסוך מהם את המצב.
אך האם זה אפשרי? האם זה נכון עבורם? לדוגמה תינוק המגיעה לקראת גיל שנה פלוס לפי התפתחות נורמטיבית אמור להתחיל לעבור משלב הזחילה לעמידה ולאחריו להליכה.
האם אני כהורה יכול לעשות במקומו את הצעד הראשון? לא! עליו יהיה לעבור את כל שלבי ההתפתחות כאשר אנו כהורים ניתן לו את כל התנאים האופטימאליים לשם כך.
אם כך סופר נובה השיעור שוב ללמוד ל
"שחרר" כבר כתבתי לך בתשובתי הקודמת בתחילת ינואר 2017 . ולהעניק עכשיו- חום, אהבה, תמיכה להם הוא זקוק יותר מכל.
ולך יקרה אני ממליץ שוב
תמציות פרחי באך המקלות על דאגת יתר, שאינה שירותית עבורך. נהפוך הוא הבן זקוק עתה לכוח ולחוסן הפנימי שלך!
תהיי שם עבורו כמו בצעד הראשון...