שאלה

שאלה

רק צריכה אישור שהבנתי נכון:
Fּ=M*A
ומומנטום זה מסה כפול מהירות
זה אומר שחפץ בעל מסה גדולה יותר מחפץ אחר ,אשר נדחף או נזרק באותו הכוח ,יהיה בעל מומנטום גדול יותר?
זה לא אומר שחפץ בעל מסה גדולה יותר יש לו יותר כוח...
תודה

Schrodingers Dog

New member
לא

אם שני חפצים במנוחה נזרקו באותו כח יהיה להם אותו תנע. הסיבה היא שהחפץ המסיבי יותר ינוע יותר לאט - הוא האיץ פחות בגלל שהמסה שלו הייתה גדולה יותר.
&nbsp
לחפצים אין כוחות. כח זה לא תכונה של החפץ.

המשך

,תודה על התשובה,והבנתי את ההגיון עפ המשוואה של כוח,אבל עפ המשוואה של מומנטום=למסה כפול מהירות-זה לא מסתדר לי:אם אני מעלה את המסה במשוואה ככה גם המומנטום (בצד השני של המשוואה) עולה?לא?
ומכאן שאם החפץ בעל המסה הגדולה יותר נזרק אבל באותו הכוח כמו חפץ בעל מסה קטנה יותר ,המומנטום שלו גדול יותר.....
תודה שוב!

Schrodingers Dog

New member
הסבר

המשפט הראשון נכון - העלאת המהירות מגדילה את התנע. אבל במשפט השני יש טעות: אם מפעילים אותו כח על 2 מסות שונות הן ינועו במהירויות שונות כך שיש להם אותו תנע.

ממשיכה

אז איך יכול להיות שאם רכבת תיסע באותה המהירות כמו רכב רגיל-למשאית יהיה יותר תנע? זה לא בגלל שהמסה שלה גדולה יותר מהרכב?
ומכאן שמסה יותר גדולה משפיעה גם על התנע במשוואה?
תודה רבה

Schrodingers Dog

New member
הסבר

אם המהירות זהה, לחפץ המסיבי יהיה יותר תנע. אבל זה לא המקרה בשאלה שלך. את מפעילה אותו כח על שני גופים. זה שונה מלתת להם אותה מהירות. אחרי הפעלת כח זהה, התנע יהיה זהה.
&nbsp
שוב, הפעלת כח זהה שונה מלתת מהירות זהה לשני חפצים.

Schrodingers Dog

New member
בטח

ניקח רכב קטן ומשאית ונתקין להם אותו מנוע. המכונית הקטנה תסע מהר יותר מהמשאית. המנועים הזהים מייצגים את הכח הזהה ואנחנו רואים מהירויות שונות. ולהפך, אם נרצה שמכונית ומשאית ייסעו באותה המהירות נצטרך מנוע חזק יותר במשאית.

זאת האינטואיציה. כמובן שהכל נובע בצורה טריוויאלית מהחוק השני של ניוטון. השינוי במהירות שווה לכח חלקי המסה. ככל שהמסה גדולה יותר כך השינוי במהירות קטן יותר.

כלומר

בעצם אמרנו שאם הכוח זהה גם בתנע יהיה זהה ואם המהירות שונה אז התנע יהיה שונה.
אז אם נתת למכונית ולמשאית אותו הכוח (אותו המנוע) בעצם התנע שלהם הוא אותו הדבר כי במשוואה מומנטום=מסה כפול מהירות בעצם ערכי המסה והמיהרות מתאזנים כששמים פעם אחת את ערכי המשאית ופעם אחרת את ערכי המכונית נכון?

כדי לראות שהבנתי-זה בעצם אותו הדבר אז בהכל:גם אם אני דוחפת שני אנשים בעלי מסה שונה על הנדנדה אבל באותו הכוח, המהירות שלהם (מהירות הנדוד) תיהיה שונה והתנע אבל זהה?

למעלה