שאלה.

cobeh

New member
שאלה.

וסליחה מראש שאני מפרסם את הדברים בפורום שאינו מיועד לכך.
אמי סובלת מדימנציה, מלקות שמיעה וממצב בריאותי ירוד. אני מתגורר איתה ומטפל בה. היא טופלה בעבר ע"י ביטוח לאומי ורווחה. מטעם ביטוח לאומי הגשנו שתי בקשות לסיוע שנענו בשלילה. העו"ס מטעם הרווחה הציעה, יותר נכון לחצה, להעביר אותה לאיזה מוסד, ונשמעה מאד להוטה לעניין. אמא שלי לא היתה מוכנה לשמוע על זה ונראה שצעד כזה יגרום לה מצוקה איומה. מאז המצב שלה התדרדר משמעותית. נאמר לי על ידי אחד הרופאים שטיפל בה שאם היא תוגדר כתשושת נפש, במקרה שחו"ח יקרה לה משהו, בבית חולים אפילו לא יבצעו בה אפילו הליך של הרדמה, והיא עלולה לאבד שליטה על החיים שלה מצד גורמי רווחה. הדבר עורר בי חשש כבד וחדלתי לפנות לגורמי רווחה. בימים האחרונים פנתה אלי אחת האחיות שלה שהיא דורשת שאני אביא לה מטפלת קבועה, ואעניק לה (לאחות הנ"ל), מפתח של הדירה, שכאמור גם אני מתגורר בה. אחרת, היא תפנה לעורך דין (שהוא בן משפחה, שאני *מאד* חושש מהמעורבות שלו. הוא היה עורך דין שלנו בעבר, וקיבלתי ממנו יחס מאד לא הגון, בלשון מזעור והמעטה) שמצדו יפנה לרווחה ויטען שהיא אינה מטופלת כהלכה. אין לי בעיה להעסיק עבורה מטפלת, אבל אותה אחות מסוימת, היא אשה שתלטנית וגם היחס של אמי כלפיה מורכב. היתה פעם שהיא ביקרה בדירה והחליטה לזרוק חצי מתכולת המקרר, ופעמים אחרות שאמי לא רצתה לפתוח לה את הדלת או שלא שמעה אותה, זה גם הרקע לאולטימטום שלה. היא גם מבקשת להוציא מהדירה את החתולה (לדבריה החתולה "גורמת לדמנציה", ואפשר להוסיף שבניגוד אלינו היא דתיה-חרדית), למרות שאמא שלי מאד קשורה אליה. בסך הכל הכוונות שלה טובות (בניגוד לעו"ד הנ"ל) אבל אני ממש לא רוצה לתת לה מפתחות לדירה, וגם אמא שלי מאד לא מעוניינת בזה, עד כמה שההעדפות והרצונות שלה עדיין נחשבים. אני אובד עצות. אשמח מאד לעזרה.

cobeh

New member
תוספת קטנה

פרט שהשמטתי. אמי מאד לא מעוניינת שאביא לה מטפלת. ערכנו שיחות רבות בנושא, והיא מתנגדת לכך בנחרצות. לאור הנסיבות כנראה שאאלץ להביא לה מטפלת בניגוד לרצונה, וזה יגרום לה לעגמת נפש קשה. מאד קשה. זה גם יצור סיטואציות מאד לא נעימות עם המטפלת. גם בסוגיה הזו, אשמח מאד לעצה.
תודה מראש.

סתם מבקרת

Active member
הפורום הזה לא נראה המקום המתאים לדיון בנושא. פנה אלי בפרטי

אם תרצה כי דווקא בעניין התנגדות למטפלת התנסתי

סתם מבקרת

Active member
הפורום הזה באמת לא הכתובת ואני מציעה שתפנה לפורום

ביטוח לאומי בתפוז אולי שם המנהלת תוכל לתת לך עצות והכוונה.
בכל מקרה, הסיפור שלך נשמע לי מוזר אולי כי ההסבר שלך חסר ומבולבל, אולי כי יש לך איזה חוסר הבנה וקצר בתקשורת עם הגורמים הרלוונטיים ואולי כי למרות שאתה בטוח שאתה מטפל היטב באימך אתה באמת עושה כמיטב יכולתך וזה לא מספיק.
&nbsp

אתה צריך להגיש החמרה לביטוח לאומי

ולהביא לה מטפלת זרה. ממה שנשמע אימך לא במצב שבו היא יכולה להחליט החלטות מתוך ראייה נכונה של מה שטוב בשבילה . ככה זה ובסוף היוצרות מתהפכות ורוב האנשים יצטרכו לדאוג להוריהם הקשישים ולעשות את מה שטוב בשבילם כשהם כבר לא במצב להחליט יותר על עצמם, כמו שאמא שלך החליטה מה טוב בשבילך כשאתה היית קטן. זה הזמן לגמול לה באותו מטבע ולקחת אחריות, כי מישהו צריך לקחת אחריות, אחרת זו הזנחה, והיא לא במצב לקחת אחריות על עצמה.

ladybug4NLP

Active member
על פניו נראה שאחותך חוששת שאם יקרה משהו לאמא אתה תשתלט

על הדירה.

פנה דחוף לביטוח לאומי. אישה שאינה מתפקדת גופנית או נפשית
אפשר לקבל עבורה עובדת זרה.

פנה גם לקופ"ח שבה היא חברה.
אם יש לה ביטוח משלים כלשהו, כדאי להזמין רופא שיקבע את הצורך בעזרה
ואז גם קופ"ח תשלם חלק ויהיה קל יותר לשכנע את הביטוח הלאומי
או להיפך.

אם אתה יכול להוכיח שאתה כל הזמן גרת בדירה וכי מזה שנים אתה מטפל באמא,
לא תהיה לך בעיה "להדוף" את הטיעונים של אחותך.

אתה לא חייב לקחת את המטפלת שהיא מציעה וגם לא את עו"ד הדין שהיא
מציעה.
מצד שני אני מניחה שאתה עובד ואישה במצבה של אמך לא בטוח שמותר
להשאיר אתה לבד בביץ.

האם יש לאמך צוואה וכן על שם מי רשומה הדירה?

cobeh

New member
תודה רבה. היא לא אחותי

אלא אחות של אמא שלי. הקשר בינן רופף. היחס של אמי אליה מורכב אם לומר בעדינות. אמי לא מוכנה בשום אופן שיהיה לה מפתח של הדירה ומאד מתקוממת לשמע הדרישה הזו. גם אני לא נלהב לרעיון. בפעמים קודמות שהיא ביקרה בדירה היא ערכה סדרים וזרקה דברים על דעת עצמה. והיא לא מציעה את עורך הדין, אלא הודיעה כי היא פונה אליו או שכבר פנתה אליו, באם אני לא אענה לדרישות שלה. זה סוג של איום.

ladybug4NLP

Active member
מה אכפת לך שהיא מאיימת

אתה הבן ואי לכך אין לה בעצם מה לומר אלא אם היא תוכיח שאתה מזניח את אמא שלך. וגם אם פנתה לעו'ד זה לא מחייב אותך ובטח שאתה לא צריך ל. ת לה מפתח במיוחד אם אמא שלך מתנגדת. תתעלם ממנה וזהו

אגב, לא מרדימים תשושי נפש כי זה גומר אותם

קשישים לא תשושי נפש לפעמים בקושי יוצאים מהרדמה. אז איך אישה תשושה תצא מהרדמה? היא תצא מבולבלת יותר ממה שהיא תקפוץ מהמיטה ותמות. אין פה שאלות. אז להגיד שאפילו הרדמה לא מבצעים זה פופוליזם זול. יש סיבה, מוצדקת.

cobeh

New member
היא אמורה לעבור ניתוח קטרקט בקרוב

זה לא עלול לגרום נזק מהבחינה הזו ?
תודה.

זו הרדמה מקומית מה הקשר?

אם היא תשתולל יכול להיות שיחליטו גם לטשטש אותה. ואם יחליטו לעשות לה הרדמה כללית בסוף ייתכן שהיא תקום הפוכה לגמרי אבל בכל מקרה זו כבר לא תהיה בעיה של הבית חולים.

ladybug4NLP

Active member
אימי עברה ניתוח שבר בירכיים בגיל 98. משרד הבריאות מחייב את

בתי החולים לעשות את הניתוח בכל גיל תוך 48 שעות אחרת הם כונסים את
בית החולים

זה בעיקר קורה אצל קשישים

אז ינתחו אותם. אם אמא שלך הייתה סובלת גם מזיהום היו נותנים לה קודם שבוע אנטיביוטיקה ורק אחרי זה מנתחים אותה.

ladybug4NLP

Active member
זיהום לא קורה מיד עם השבר וזו אחת הסיבות שמשרד הבריאות

מחייב את בתי החולים לבצע ניתוח תוך 48 שעות.

אני חוזרת ואומרת-לא נותנים אנטיביוטיקה ומחכים שבוע כי עד אז החולה
יפתח עוד כל מיני בעיות שאי אפשר לתקן אח"כ (כמו נמק, התפוררות עצם
ועוד

אמא שלך במצב בו היא זקוקה לאפוטרופוס...

מציעה לגשת לרווחה ולבקש להיות האפוטרופוס של האמא...
במקרה כזה אתה תהיה האחראי לרווחתה ולהחלטות לגביה...
במידה ואתה רוצה להמשיך ולהיות המטפל של אמא שלך, תצטרך
להוכיח שאתה אחראי לרווחתה, כולל, אם יש צורך בכך (!) להעבירה
למוסד.
בנוסף - מאוד ייתכן ותצטרך להביא לאמא שלך מטפלת קבועה. אם זה
על חשבון הרווחה - תצטרך להיעזר באחות שהרווחה תקצה, או באופן
פרטי....
ומציעה לעזוב את הגישה הלוחמנית, לטובת בירור הזכויות של אמא
ושלך...
בהצלחה.

ladybug4NLP

Active member
כדאי להוציא רק אפוטרופסות גוף ולא כלכלי

מאחר ואתה מתגורר בבית עם אמא אתה הוא זהה שדואג לה.
אפוטרופוסת הכללית מכניסה את האדם לצרות צרורות כי זו עבודה ממש מול הגוף הממשלתי שלו תצטרך להראות את כל הקבלות שהוצאת כולל של המכולת, לעיתים גם לנמק מדוע אתה חושב לקנות כך ולא אחרת.
המידנה מעוניינת להוציא את האפוטרופסות מידי בני המשפחה כי זה
מבחינה כלכלית פרנסה להמון עורכי דין שאין להם מספיק עבודה והם קובעים הכל,
אם למשל אתה חושב שהיא זקוקה לתותבות-האפוטרופס יכו להחליט שזה לא חשוב-כי מה איכפת לו? זו לא אמא שלו!

אי לכך, רק אפוטרופסות גוף!

אפוטרופסות רגילה אך ורק אם אין מי שיטפל באמא או שקיימים חילוקי דעות
שלא ניתן לגישור בין בין קרובים מדרגה ראשונה (אם יש) והם באים לוודא שהקשיש לא יינזק ולא יגנבו אותו (גם זה קורה). ברב המשפחות זה לא המצב.

מה שכן כדאי שתהיה לך זכות חתימה בבנק אחרת לא תוכל להשתמש בכספה עבורה (אני יוצאת מההנחה שאתה בן טוב שדואג ועושה הכל לטובתה ולרווחתה של אמא שלך)

כפי שכתבתי כבר:
1. אפוטרופסות גוף (שאם חלילה יש צורך בהתערבות רפואית-אתה הוא זה שיחתום אחרת 3 רופאים יכולים להחליט על ניתוח בניגוד לרצונכם, או אפילו הפסקת הנשמה מלאכותית)
2. זכות חתימה בבנק (כל אחד לחוד) ז"א שהצ'ק לא זקוק גם לחתימה שלה
או שאתה רשאי לבקש לצרף מישהו אתך (פחות מומלץ כי זה מסורבל)
3. ביטוח לאומי לקבלת זכאות לעובד/ת זר או ישראלי
4. הזמנת רופא של הביטוח המשלים שיקבע זכאות של אמך להיותה סעודית
וגובה ההשתתפות שלהם בהוצאות
5. כלל ברזל שאם יש לאמא שלך דמנציה (אפילו התחלתית והיא תוקפנית), להסכים ולומר לה שאתה מסכים לכל מה שהיא אומרת ואז לעשות מה שלדעתך טוב בשבילה. זו היתה עצה של פרופסור מאד ידוע לגריאטריה כי חולים דמנטיים נלחמים עד טיפת דמם האחרונה ל"עצמאות" גם אם זה מזיק להם.

לא קל לגדל ילדים, ובהחלט לא קל לטפל בהורים מבוגריםץ אני מאחלת לך הרבה סבלנות וסובלנות, לעשות את ההחלטות הנכונות ולשמור על רוח אופטימית גם אם זה לא קל.
אחרי הכל אמא שלך גידלה אותך והצליחה די טוב, לא כן???

ladybug4NLP

Active member
ושכחתי להוסיף-כל עוד אפשר כדאי להחזיק אותה בבית

אימי היתה בבית אבות זמן מה כי לא מצאנו מטפלת טובה (שזו בעיה בפנ עצמה)
עד שרופא של בית האבות לחש לנו כי כדאי להוציא את אמא לפני שתמות.

ואכן כשהוצאנו והבאנו אותה הביתה היא התחילה לפרוח (יחסית), אכלה, ישנה,
חייכה וחיה עוד כמה שנים טובות אם כי לקראת הסוף כמובן כבר לא היה עם מי לדבר
כי הדמנציה הכריעה אותה.

חולי דמנציה מרגישים יותר טוב בבית גם אם "לכאורה" בבית האבות יש
(ואין) טיפול מסביב לשעון

למעלה