שאלה

לחי7

New member
שאלה

הרבה פעמים אני שומעת וקוראת מתקשרים או אנשים שמהללים את "בני ישראל".. כלומר, הם מתארים את הנשמות של היהודים כאילו הן יותר נעלות מנשמות של גויים... זה די מרתיח אותי... אנשים עוד יכולים לשמוע דברים כאלו ובאמת יאמינו שהם יותר חשובים מאנשים אחרים ואז יסתובבו להם עם האף למעלה... זה לא קצת צורם לכם לשמוע או לקרוא דברים כאלה?... הלא כולנו קורצנו מאותו מקור, בכולנו יש מן האלוהי, אז...(אין לי ניסוח טוב יותר לשאלה..) מה הקטע??

סיריוס1

New member
זה כמו פירמידה של אהבה:../images/Emo176.gif

בראשה יש האוהבים על עמקי נשמתם את ישראל ויהודים, מתחתיהם מקבלים אשריות של אהבה כללית ומתחתיהם יש מקבלי שאריות ופירורים או צל שהם מהללי ישראל בהיבט שכאילו ישראל מעל ומעבר לכולם וכו'. כלומר מדרגות טהורות יותר זה יורד לדרגות פחות טהורות ששם האהבה היא עם פחות צדק ואף גזענות וקיצוניות. אולם זה אותו דבר כמו שהאמריקאים חושבים שאמריקאי זה הכי מכל העמים וכל שאר העמים הם פחות, וזה כמו שהרוסים חושבים שהם מעל לכל שאר העמים וכמו הערבים וכמו הצרפתים..והרשימה ארוכה... זה צל של צל של צל של אהבה תמימה לזהות ולהיסטוריה...

maysabel

New member
../images/Emo12.gif ואיי

וזה מצדיק את זה? לא הגיע הזמן לסיים עם זה? זה רק גורם להבדלה והפרדה וחבל.. מה שלחי אומרת שיכול להיות כבר קורה..מזמן.. לחי מאד צודקת לדעתי הנה בין היתר האגו?חוסר צניעות ועוד?מה שכתוב בדריך מטה שלב טהור לא "יטעה" בכך? ושוב-חבל.. כל האבטיחים שבעולם לא ימתיקו את זה ..

סיריוס1

New member
לא צריך להסכים עם הרע שיש אולם צריך להתמיר...

...אותו לטוב יותר. לדוגמא, אנשים נוטים להתגאות בעצמם שהם חזקים וכל יכולים, אנשים כאלה אם ננסה ללכת נגד תכונה זאת, הם יסגרו לנו ולא יקשיבו, אולם אם נציע "אפיק שחרור אנרגייה" לתחושות אלו אזיי הם כן יקשיבו לאנשי החינוך והרוח ויהיו יותר נחמדים לאחרים ולעצמם. אפיק שחרור אנרגייה יכול להיות תרבות עם הרבה ספורט ותחרויות ספורט, אומנות ותחרויות אומנות וכו'... תחרות מירוצי מכוניות, תחרות שייט עם יאכטות זעירות וזולות ( הרי ישראל היא כולה חוף ים אחד גדול ) וכן ספורט ימי מסוגים שונים כגון תחרות חתירה בקייאקים קטנים. כלומר, צריך שהזמינות של ספורט המוני יהיה זול ונגיש לכולם. צריך אולי גם חינוך כללי למוזיקה ותחרויות מוזיקה, ואז, יווצרו אפיקי שחרור אנרגיה רבים שיאפשרו לתכונות האדם הישראלי להיות יותר שקול דעת ונחמד לעמים אחרים. ועוד נקודה מאוד מאוד חשובה: היום החינוך העיקרי הוא מהמדייה הטלווזיונית, המונים חשופים "לשטיפת מוח" של מסרים שיווקיים ופרסומיים שלא תמיד הם חינוכיים, כולם מכוונים את נפש האדם להיות "נוטף ריר" מרוב גירויי יתר בכול הרמות, לכן צריך שתהיה רגולציה וחקיקה שיחייבו הכרה במדיה הפרסומית כמדיה חינוכית ורק כך יהיה קל יותר לחנך ולאזן תכונות אופי לכיוון של סובלנות וצניעות. ../images/Emo180.gif

maysabel

New member
ואייי לאן הגעת..

שאלה- האם אתה עוסק בחינוך ?עובד עם ילדים ונוער? הארה-"היום החינוך העיקרי הוא המדיה והטלויזיה"-זה נכון לגבי החינוך של הזמנים שלי גם..לא כאן בארץ.. למעלה לחי כתבה דבר מאד נכון והכוונה לא רק לישראלים-בחו"ל היהודים הלא ישראלים גם עושים הבדלה ולא סובלנים, מתנשאים ולא צנועים כלל..זאת האמת.. אני מאד נפגעת מהתייחסות זאת למשל-נפגעת במרחאות כפולות כי למעשה לא ממש נפגעת אבל לא יכולה שלעבור בשתיקה על כך.

maysabel

New member
ועוד דבר

האמת שמאד קשה להתדיין עם צד שכל דבר מקטלג "טוב" "רע" וכו ומה ששכחתי-לגבי דתות-אין שם שטיפת מוח? :)

maysabel

New member
שתיקה שווה את כל המילים כולן..

תודה :) עוד חיבוק לך,איש יקר מאיזה

למעלה