שאלה

black scream

New member
שאלה

אנשים עזרה בבקשה... האם יש איזשהיא דת\אמונה שמאמינה שלחיים אין באמת משמעות ושהחיים הם בנטו גם חסרי משמעות כי הכל יגמר בשלב מסויים בכל מקרה? (ובבקשה על תגידו לי כת השטן או כל דבר שקשור בשטן...תודה) אם אני כבר כותב הודעה...אז נוסיף עוד משהו: אני חדש בפורום הזה ומעניין אותי לדעת אם זה פורום דתי, כלומר פורום שמאמין באלוהים וכל זה, או פורום שלא..... טוב לא ניסחתי את זה ממש טוב אבל נראה לי שתבינו.

האמונה שאתה מחפש לדעתי היא זן

פורום תיאולוגיה אינו פורום דתי (כי למיטב ידיעתי פורום אינו יכול להיות דתי) אלא פורום לשיחות על דתות שונות.... זה עונה לך על השאלה? לא? אז ננסה אחרת: חלק מהאנשים כאן מאמינים באלוהים וחלק לא. עכשיו יותר טוב?

black scream

New member
תודה...

אבל את יכולה אולי לתת לי יותר אינפורמציה בבקשה על האמונה הזאת...? תודה רבה!!

אני לא מומחית גדולה בזן

אולם, עד כמה שהבנתי, זוהי שיטה המיועדת להביא למצב ריק שבו אין היאחזות בדבר, כולל רעיונות על אלוהים. כדי לתרגל אותה צריך מורה "מואר" שמסוגל להבחין באשליות שהתלמיד נאחז בהן ומייצר, ולהגיב מהר כהכשת נחש כדי להסיר את המסווה הזה מעל עיני התלמיד ולאפשר לו לראות שאין בכך כלום. שיטת לימוד נוספת היא השימוש בקואנים (מלשון קואן) המורה נותן משפט אניגמטי והתלמיד מתעמק בו ובפרדוכס שהוא מכיל. דוגמא לקואן: "מהו הקול של מחיאת כף יד אחת" דוגמא לקואן מערבי: "אם עץ נופל ביער ואין נפש חיה בסביבה, האם הוא משמיע קול?"

black scream

New member
עוד פעם תודה

אבל זה לא ממש מה שחיפשתי. (אני יודע שאני משגע אותך ועל זה את כבר לא חייבת לענות אם את לא רוצה) חיפשתי יותר משהו שמראה שהגזע האונשי הוא חסר משמעות, כי הוא ייגמר, אמונה שאומרת שכל האמונות הם טיפשיות ואמונה שלא מאמינה באף אל או חוקים.

לא, אתה לא משגע אותי

מאידך שאלותיך מעוררות בי שאלה: למה לך לחפש דת או אמונה שגורסת כי המין אנושי חסר משמעות (שכל האמונות טפשיות אני לפעמים מסכימה אתך) ושאינה מאמינה באל או בחוקים? למה דווקא אמונה? למה שלא תחליט כך בעצמך וזהו?

black scream

New member
בגלל ש

אני פשוט מתעניין לראות עם יש עוד אנשים שחושבים כמוני... בנוסף זה היה עוזר אם הייתה הגדרה מסויימת על מה שאני חושב...

צנצןדבש

New member
אולי מה שאתה מחפש זה אתאיזם?

בעצם חוץ מאתאיזם, לא תמצא שום דת אחרת שלא מאמינה ששום ישות עליונה או במשמעות נוספת לחיים.

יש דת שאין לה אלים?

ואל תגידו לי סוציאליזם. אני מתכוונת לדת עם טקסים ומנהגים וכתבים אבל שעיקר האמונה שלה היא לא באלילים ואלים

למעלה