שאלה :)

I think

New member
שאלה :)

האם אתם חושבים שרדיוהד זה טוב לבריאות? תענו לי בכנות. אני, למשל, מרגישה לפעמים שרדיוהד מזיקים קשות לבריאות הנפשית שלי, וזה עם כל האהבה הענקית שלי אליהם.

polyethylene

New member
לי הם דווקא הועילו...

ברגעים הכי קשים שלי ובימים שממש הייתי צריכה משהו להשען עליו ולא תמיד היה בנמצא, תמיד מצאתי במוסיקה שלהם משהו מנחם. זה עד היום ככה... אצל כל אחד זה עובד אחרת אני מניחה, לי הם היו התרופה הכי טובה, הם עדיין, ואני לא מחליפה אותם בשום דבר אחר בעולם
blonde redhead - in particular

בטח שכן... ואולי לא?

תאמת בכל פעם שאני צריך לצאת מהבית לסידורים בעיר אני מעדיף לקחת את המיני דיסק שלי, לתקוע בו את הדיסק עם כל השירים של רדיו-הד (בלי pablo honey) וללכת ברגל במקום באוטו - אז זה גורם לי לעשות קצת ספורט. אבל מצד שני השירים שלהם באמת מכניסים למצב רוח מוזר כזה... לא יודע, הם לא ממש מדכאים אבל יש (לי אישית) הרגשה של עוצמה ועייפות בו-זמנית, אוף, לא יודע בדיוק איך להסביר את זה אבל בטח אתם יודעים למה אני מתכוון אני לא שומע אותם כמעט בבית כי לשמוע אותם במצב פאסיבי זה באמת מדכא לפעמים

אממ לא ברור...

כי כשממש הייתי בתקופה הכי חרא בחיים שלי הם מאוד מאוד עזרו לי... אבל לפעמים כמה שירים שלהם מורידים אותך למין דאון שכזה.... אבל לדעתי רדיוהד זה יותר טוב לבנאדם מאשר מזיק לו...

כמובן :)

אין שום דבר שיותר מוציא ממצב רוח רע מאשר לשמוע את lucky/in limbo/how to disappear completley אינסוף פעמים על ריפיט. או שזה רק אני :) אני תמיד שומעת שירים עצובים בשביל לצאת ממצברוח עצוב... בכל מקרה פשוט נעים לשמוע אותם :) זה חייב להועיל.
pearl jam- immortality

Fish in the sea

New member
יש לי הרגשה

שפוספסה פה קצת הנקודה וש-I think התכוונה למשהו אחר. לא שאלתי אותה,אבל ממה שאני מבין היא פחות התכוונה לתוכן השירים(הדבר שכולכם התייחסתם אליו פחות או יותר) ויותר ל"אובססיה" עצמה ואיך זה "פוגע" לה בבריאות הנפש...(לא יכול לכתוב מילים כאלה בלי מרכעות כשזה מתקשר למוסיקה). האומנם?
placebo-black market music-06-black eyed
רכש חדש מלפני כמה ימים.בינתיים נשמע הרבה פחות טוב מהשניים שקדמו לו.

I think

New member
תודה לך :)

אכן הנקודה קצת פוספסה. וכמובן שאני האשמה כי לא פירטתי כראוי :). אני לא רואה את עצמי כבנאדם יציב במיוחד, אבל ככל הידוע לי מצבי הנפשי דיי טוב. ובכל זאת, אני לא יכולה להגיד שרדיוהד מעלים את רוחי. למרות שגם את זה הם עושים, תלוי בנסיבות. וזה ברור מעל לכל ספק שיש משהו מעורער נפשית ברדיוהד. סתם כמה דוגמאות, למשפטים נכונים, שלפעמים נראים לא מאוזנים ולפעמים כן, אבל בכל מקרה הם גורמים וגרמו לי, לפעמים, להיכנס למיני דיכאון, או תסם לחשוב יותר מדיי- of all these weird creatures who lock up their spirits drill holes in themselves and live for their secrets i get on the train and i just stand about now that i don´t think of you i keep falling over i keep passing out when i see a face like you he´ s bloated and frozen still there´s no point in letting it go to waste if you´d been a dog they would have drowned you at birth i am the key to the lock in your house everyday everyhour wish that i was bullet proof i´m not living, i´m just killing time your eyes are on my wall your teeth are over there but i´m still no one, and you´re now a star what do you care? i jumped in the river and what did i see? black-eyed angels swam with me all my lovers were there with me all my past and futures i´m not here this isn´t happening ולסיכום - A schizophrenic patient will not allow anyone to touch them; not because they would do them some harm, but because they might electrocute them. מקווה שהבנתם את הכוונה שלי הפעם. לא ניסיתי לברר אם המוסיקה של רדיוהד מעודדת אותכם.

I think

New member
וכמובן ששכחתי...

שמנגינות עדינות כמו של Exit Music, או "כבדות", כמו בקארמה פוליס, ושירים פחות מובנים (כלומר בעלי מבנה), הנפוצים באמנז´יאק, כמו You and Whose Army, ומנגינות חרישיות אך מפחידות שמלוות בטקסט מפחיד לא פחות, כמו פיטר הפייר, ושירים שנשמעים כאילו קורצו בידי אלוהים, Life in a Glass House, ומה שכתוב בחוברות של האלבומים, ומה שנאמר בראיונות, ומה שמוסתר בעטיפות האלבומים, ומה שמצויר, שאיכשהו כמעט עוקב במדיוק אחרי האטמוספירה, והקול הזה של ת´ום, ואיך שהכל מתחבר ביחד, ואיך שהמשפט I may be paranoid, But not an android, מוסתר, ואיך שהעין של ת´ום חצי עצומה, כל זה לא יכול להועיל יותר מדיי לבריאות שלי. פעם ניסיתי להסביר למישהו את רדיוהד, ומה שהם כוללים, והוא אמר לי שאם אפסיק לשמוע את רדיוהד עכשיו, אחסוך לעצמי המון כסף על טיפול פסיכולוגי ופרוזאק.. אני פשוט תוהה.

power play

New member
מאיזה שיר לקוחות השורות?

your eyes are on my wall your teeth are over there but i´m still no one, and you´re now a star what do you care?

ומאיפה זה:

he´ s bloated and frozen still there´s no point in letting it go to waste if you´d been a dog they would have drowned you at birth
rush- working man
עוד להקה קנדית מוצלחת

אני מקווה שאני מבין את השאלה

כן, אני חושב שרדיוהד יכולים להזיק לבריאות, עכשיו זה פחות ניכר, אבל לפני כמה שנים אני זוכר כמה משפטים שהכניסו אותי לתיסכולים ברמה כזו או אחרת, ויכול מאד להיות שסתם פירשתי את המשפטים בשונה ממה שהם התכוונו. למשל: you do it to yourself everything is starting to die i wish that something would happen זה קצת אישי לפרט לאיזה כיוונים לקחתי את המשפטים האלה, ויכול להיות שהם התכוונו למשהו אחר לגמרי מאיך שפירשתי אבל אין פה חוקים. ויש גם דוגמאות הפוכות, למשפטים או לשירים שעודדו אותי, אבל בזמן האחרון אני שומע מוזיקה לפי המצב רוח ולא להיפך. מה שכן, הייתי אומר שוויש יו וור היר מזיק לבריאות, טוב לא יודע אם הוא מזיק לבריאות אבל הוא מכניס למלנכוליות בצורה מאד יעילה, אני זוכר שפעם ישבתי באיזה פאב ופתאום שמו את שיין און לחלוטין בלי קשר לכלום ופתאום מצאתי את עצמי מנותק לחלוטין מהסביבה, פינק פלויד זה מוזיקה ששומעים לבד או מקסימום בשניים, ובטח שלא ברקע. ובטח שלא בפאקינג פאב!!! אהם. ויש נושא שנשאר פתוח, המשקל של מורנינג בל, אז ככה, אין כזה דבר 5\5 אולי זה חמישה רבעים אבל יותר קל לספור את זה כמשקל משתנה תיבה אחת שש שמיניות ותיבה שניה ארבע שמיניות. np - pyramid song

I think

New member
אממ :)

את השאלה הזאת אני אצטרך להפנות שוב פעם לידידי המתופף :) הידע המינימלי שלי במוסיקה הוביל אותי למחשבה המוטעית שזה 5/5, ואני נוטה לסמוך עלייך שאני אכן טועה :). פעם הבאה אני לא אפלוט שומדבר, אחרי הכל חוץ מלדעת איך לנגן יונתן הקטן על פסנתר, וידיעת תווים שרכשתי מחברי המוסיקליים, אני בורה גמורה.

TalkShowHost

New member
הי.

כבר שנים שלא נכנסתי לפורום, ופתאום כל כך מעניין פה ! שרית - קבלי את ברכתי וגעגועי !!

TalkShowHost

New member
אהלן יונתן,

כמו שאתה כבר יודע, בין שטיפת צלחת אחת לשניה אנחנו מנסים ללמוד פה ושם. באותו היום שצילמו את הפרסומת, חילקו לכולם פסטה חינם, והיה ממש אחלה. חוץ מזה אין שום חדש, איך אצלך ?

מילואים...

ועדיין מחפשים עבודה, לימודים כנראה בשנה הבאה. מי יודע, אולי גם אני אלמד בב"ש, שמעתי שמחלקים שם פסטה חינם :) בהצלחה עם הלימודים

Bquiet

New member
תרשו לי להתפלסף:))

נכון, מה שרדיוהד עושים הוא די חולני. טוב, חולני זו מילה לא טובה. אולי מטורף או פסיכי... אני חושבת (וכן, אני מאוד מושפעת מפייט קלאב) שברגע שמתנתקים מהיום יום, מהמציאות ומההרגלים מתחילים לחיות באמת, ולראות את היופי האמיתי והנסתר של העולם. מה שרדיוהד (ועוד המון יוצרים אחרים כמובן) זה לחשוב בכוונים שונים שתחת המציאות שלנו נחשבים חולים או מטורפים, אבל זה מה שכ"כ יפה בהם... אני גם חושבת שברגע שמסתכלים בצורה כזו על מה שרדיוהד עושים, יש פחות סכנה למצב בריאות הנפש שלכם... NP: שוב, סיגור רוס...

למעלה