שאלה

pete44

New member
שאלה

שלום אולי מישהו יודע מה פירוש המונחים הנ"ל בהקשר של תיירות ? sustainability sustained development

mermit

New member
אולי sustainable development?

שזה בעברית "פיתוח בר-קיימא", כלומר פיתוח תוך התחשבות במשאבי הטבע ושמירה עליהם. בהקשר של תיירות זה מכונה "אקוטוריזם" (ecotourism), שאותו אפשר לתרגם כ"תיירות שוחרת-סביבה" (למרות שראיתי גם את המושג הלועזי מתועתק). המונח הראשון הוא כנראה נגזרת של זה, אבל אני לא מכיר תרגום מדויק לעברית. תביא/י משפט שלם ואולי יהיה יותר קל.

mermit

New member
תיקון טעות ../images/Emo4.gif

צ"ל "בהקשר של תיירות זה מכונה *גם* אקוטוריזם..." וגו´

ramihann

New member
הצעה נוספת

המשכיות. מגמת התפתחות מתמשכת (פיתוח לאורך זמן = צמיחה במגמת עלייה, הכוונה לפעילות העסקית). הבהרת ההקשר יכולה לעזור.

nutmeg

New member
עד כמה שאני מבינה

מדובר בתהליכי פיתוח עכשויים שלא מדלדלים את משאבי הפיתוח של הדורות הבאים. מעין פיתוח "מתחשב" כזה. בשביל מונח מקצועי אולי כדאי לשאול אנשי כלכלה, אישית אני לא יודעת. אכן כמו שכתבו למעלה מדובר בתאוריה "ירוקה" שאמורה (תוך כדי פיתוח) לשמור ולשמר את משאבי כדור הארץ ולא לרמוס אותם.

mermit

New member
אבל יש מונח

"פיתוח בר-קיימא", כמו שאמרתי. לא המצאתי את זה, שמעתי את זה מכלכלנית במשרד איכות הסביבה. מספיק מוסמך?

אני חושבת שמדובר

במצב התיירות בארץ- מצב ´סטטי´- בלתי משתנה sustained development אני מניחה מתכוון לעצירת ההתפתחות או הפיתוח. מצב של דריכה במקום.

למעלה