שאלה.

שאלה.

אני חושבת שיש לי בעיה עם שמיעה. אני תמיד שואלת כל דבר פעמיים שלוש, ואם השיחה היא בטלפון, אז המצב בכלל מתדרדר. אמרתי את זה לרופא אף אוזן גרון לפני כשנה והוא שלח אותי לבדיקת שמיעה. לפי תוצאות הבדיקה, הרופא הכריז שיש לי שמיעה טובה, ושלא "אבלבל לו את השכל" (בדיוק באותם מילים). מישהו מכיר את זה? כלומר, המצב בו הבדיקה מראה כי אין בעיה, אבל מעשית בשטח, אני לא שומעת טוב. מכירים אולי בדיקה אחרת שאוכל לבקש או כל דבר אחר שיוכל לעזור, כי זה נהיה מגוחך ממש. אפילו אבא שלי התעצבן עליי היום וטרק לי את הטלפון, כי חשב שאני מנסה לעצבן אותו בכוונה ולכן אני מכריחה אותו להגיד כל דבר שלוש פעמים. אודה לכם על התשובות.

הבולגרי

New member
היית מצוננת לאחרונה?

אני לא שואל סתם יש קשר בין הדברים האם בעיית השמיעה היא דבר שקורה לאחרונה???

Dannyk

New member
אולי תנסי רופא אחר?

שיעשה לך בדיקת קול לאוזניים

לא הייתי מצוננת לאחרונה.

והבעיה היא לא רק לאחרונה, אלא בערך שנתיים-שלוש האחרונים. האמת היא שלא הקדשתי לזה יותר מדי תשומת לב עד החודש האחרון, כשהצלחתי לעצבן יותר מדי אנשים בגלל ששאלתי כל דבר פעמיים.

תעשי בדיקת שמיעה במעבדה אחרת

תבקשי שיעשו לך בדיקה מקיפה לגילוי תדירויות הקול..

Dannyk

New member
בולגרי לא הבנתי

מה הקשר בין התחרשות או ירידה בשמיעה למצוננת? היתכן קשר? היתכן שהצטטנות גורמת לזה?

צלף

New member
הבדיקות והפרמטרים שאת צריכה

שיבדקו לך באודוגרמה. IMPEDANCE DATA - מודד את ההעברה דרך האוזן התיכונה אולי שם הבעיה SRT - מודד את ההבנה של מילים בנות הברה אחת DISCR - מודד את ההבנה של שני מילים UCL - מודד את סף הכאב של השמיעה. בדרך כלל האודיולוגים מסתפקים רק במדידה של הירידה בשמיעה של צלילים וזה לא תקין, כי השמיעה זה לא רק הירידה בשמיעה נטו. ואולי פרמטרים אלו יאפשרו לאבחן את הבעיה - וכמובן את צריכה לפנות לרופא אחר.

WarFight

New member
ואם הרופא הזה לא יועיל אז

היתי מציע שתלכי לרופא מומחה שאינו תלוי בקופות חולים (מתקמצנים ולא רוצים לבזבז כסף עליך ).

המרחפת

New member
במידה וגם הרופאים והבדיקות הבאות

לא יעלו תוצאה חדשה, הייתי ממליצה לך לשבת עם עצמך ולבדוק האם רמת הריכוז שלך ירדה. הייתי במצב דומה- הרגשתי ירידה בשמיעה (יותר מהקיים) והתקשיתי בעיקר בהבנת דיבור. עם הזמן הצלחתי לשים אצבע על הנקודה שאני לא מרוכזת כבעבר. למה זה קרה ואיך לפתור- עוד לא הגעתי לשלב הזה.

למעלה