שאלה

evgk

New member
שאלה

שלום אני משתמש חדש ו דג בעיקר ב מים מתוקים ו מעוניין לנסות את מזלי בים השאלה שלי: האם ה ציוד שיש ברשותי מתאים ל דייג בים ו באיזה שיטות יש לי: Spinning Rod Shakespear carbon im7 20-50 gr Roller Abu Garcia CD6 and Roller Abu Garcia cd4 Mach Rod Balcer 7m carbon

אני לא מכיר את הציוד שלך

וגם לא מבין גדול בדיג, אבל אני מציע שפשוט תלך לים ותתחיל. כמו שכבר נאמר, לדג לא אכפת איזה מקל ואיזה רולר יש לך בקצה השני של החוט. אז מה כבר יכול להיות? תזרוק פחות רחוק ממקל אופטימלי? המקל שלך יהיה קצת כבד מדי לז´ירז´ור? מקסימום תוציא קצת פחות דגים או שיהיה לך קצת פחות נוח. אחרי כמה נסיונות והסתכלות על דיגים אחרים תוכל לגבש דעה אם שווה לך להחליף את הציוד. אני למשל, מז´רז´ר עם מקל טלסקופי של 5 מטר, שזה הדבר הכי לא מתאים (אבל זה מה שיש לי). אז מה? לדג לא אכפת מזה (לצערי גם לא אכפת לו מהפתיון שלי, אבל זה עניין אחר). ה"בעיה" שזה גורם לי היא שאני צריך להחזיק כמה מאות גרמים מיותרים, שלאורך זמן יכולים לעייף אותי. אבל בכל מקרה, אני עדין מנסה כל מיני שיטות דיג, ולכן לא מז´רז´ר הרבה זמן. אם יום אחד אחליט שהעתיד שלי הוא בז´ירז´ור *אז* אקנה חכה מתאימה.

evgk

New member
הרשה לי לא להסקים אתך

ה ציוד אמור להטאים ל סוג הדייג למשעל אני יודע ש ה חקה שלי מתאימה ל SPINNING (ז´רז´ור ??) כי הי שוקלת 200 גר ו אני מצליח לזרוק 40 גר ל 80 מטר. אבל אני לא חושב ש אני אוהב TO SPIN

אוריא

New member
מתוק לו, מתוק לו.

ההבדל בין ציוד למים מתוקים למלוחים הוא העמידות במלח. המתכות שבציוד שלך אמורים להיות עמידות במלחים על מנת שתוכל לדוג בים. עם הקרבון והחכות לדעתי אין שום בעיה. הבעיה היא עם הרולר ואת זה אתה יכול לבדוק לבד על הרולר או באתר של החברה. בכל מקרה תשתדל תמיד לא להרטיב את הציוד במי ים וכשאתה חוזר הביתה תשטוף הכל טוב במים מתוקים ותיבש מיד.

evgk

New member
תודה אוריא

רשום כי הרולרים מתאימים ל SALTWATER

paluta

New member
ואני מאוד מסכים עם יוביוב

ומה לך לא להסכים איתו ? שאלת לגבי הציוד שיש לך האם הוא מתאים לדייג בים למה לא ? לך תנסה ותווכך בכך בעצמך רק זכור שחכת השייקספיר שלך רשום עליה 20 - 50 גרם וזה אומר שהיא מאוד גמישה ובעלת יכולת נשיאה מוגבלת כך שעליך לדעת להלחם טוב דהיינו עליך יהיה לעייף את הדג הענק שתתפוש ועצה קטנה לך, דייג בים שונה בתכלית מדייג בברכות ובמאגרים בים הדגים משתוללים הרבה יותר מאשר הקרפיונים המטומטמים ובים לא תוכל לשבת בנחת ולשים פעמון בקצה החכה ורק אחרי שתקח את השאכטה מהסיגריה תקום בעצלתיים לחכה שעומדת על סטנד רעוע ואז תתחיל לגרור את הדג. בים הכללים אחרים ולכן במיוחד למען בטיחותך לך למקום שלא תעוף ממנו לים תדוג ממקום שיש לך ממנו נתיב מילוט בטוח אחרת .... בהמלחה

joko7

New member
הקרפיון גם משתולל פלוטה וגם מסבך

אותך בשושנות(הצמח עם הפרח הצהוב)אם תתן לו את הצ´אנס לעשות זאת,קרפיון מחצי קילו ומעלה מושך חזק מאוד ובמיוחד כשהוא מרגיש את הקרס בפה. כל דיג ומשנתו שלו,עם הבוס אני מחוייב בעירנות מתמדת אך יש גם את רגעי המוזה שלי, כלומר אני בכסא מתרווח עם סנדוויץ´ וכוס קפה ובעבר גם סיגריה ובטייפ ארגוב שר לי על אלינור שלו ובינתיים איזה חבר מטפל בסטייקים ובמנגל,,ומה אני אגיד לך החכה בסטנד,על הרולר 0.40 סבידה על הקרסים ואי אפשר לגנוב בלי לבלוע,החוט נורא מתוח וכל נגיעה רואים עם הסטיק לייט וגם שומעים עם הפעמונית והקלאצ´ מכוון שאם תהיה משיכה ממש פראית בטעות אז החוט יצא לדרך,,,ואני נח ולא קופץ מהכסא עם כל נגיעה של דג של 100-200 גרם,,,,,בקיצור אני ממש נהנה ככה אבל כמו שאמרתי כל דיג ומשנתו שלו

evgk

New member
קרפיון

אני חושב ש מישהו ש הצליח להוציא קרפיון בר של יוטר מ 2 קילו מ מי ירדן יודע איזה פייט הדג הזה מסוגל לתתץ לא סטם הדג הזה ואני אבקש להבדיל אותו מהקרפיון, ברוסית ל דג הזה יש שם משלוץ הקסקסים שלו בצבע נחושת ו גוף שלו מאורך יותר מקרפיון רגיל. לא סתם הדג הזה נמצע בכבוד ברשימת ה פייטרים הטובים ביוטר של מיים מתוקים ן בעיניי הוא נלחפ אפילו יותר חזק מ Pike, אגב אני מאוד אודה אם משהו יגיד לי איף יהיה PIKE בעברית

paluta

New member
זה לא קרפיון ולא Pike

וכל השמות שאתה מכיר מקורן בטעות ה- Pike דג שאינו נמנה על אוכלוסיית הדגים בארץ (אבל כן נמנה בין דגי הנחלים והאגמים במדינות חבר העמים) זה דג שונה ולצורך הכרה ראה את הלינק הרצ"ב הדגים בתמונה שאתה צרפת אינם קרפיון אלא בינית גדולת קשקשים (קשרי) בניגוד לבינית ארוכת הראש (קרסין) שניהם שייכים למשפחת הקרפיונים וזה דג שאכן נותן פייט אולם הקרפיון כפי שציינתי דג מטומטם לחלוטין ונדיר שנותן פייט מרגש גם אם הוא גדול ותאמין לי שיש לי נסיון בדייג במיים מתוקים רב שנים.

evgk

New member
PIKE

אני בהחלת יודע שPIKE לא נמצע ברשימת דגים של מיים מתוקים בארץ (לצערי) בינית גדולת כסכסים לא מגיעה לגודל כזה והיא סוג של BURBLE ו היא אכן שייכת למשפחת הקרפיונים. התמונה שצירפתי זה תמונה של קרפיון בר. דג נוסף ממשפחת הקרפיונים ש נותן פייט ונמצע בארץ הוא GRASS CARP או עמור (תמונה מצורפת)

daviel

New member
בינית גדולת קשקשים

אכן שייכת למשפחת הקרפיונים, אבל הדגים שבתמונה - זה קרפיון בר, ששמו ברוסית - sazan. ואגב יש אותם בארץ, לרוב בנהר ירדן. והוא נותן פייט כמו איזה משוגע. ברוסיה הוא נתפס אפילו בז´רז´ור. ובקשר לטימטום של קרפיונים... הייתי מתווכח איתך. אולי אתה מתכוון לקרפיונים של בריכות גידול.

joko7

New member
צודק אחי צודק,הקרפיונים שהייתי נלחם

איתם בירקון נתנו מאבק ואף קרעו חוטים פה ושם,כנראה שהקרפיונים בבריכות הגידול מדושנים ועייפים ואין להם כח להילחם. אבל מה? פה מדברים איתי על ריגוש,כנראה שמצפים שדג ששוקל קילו ימשוך אותך למים,זאת פשוט בדיחה עצובה, ובנושא הריגוש פלוטה קח לך חוט באיכות ירודה בקוטר 0.20 ולך לך בלילה למקורות הירקון ליד ראש העין (אם עוד נשארו שם מים בכלל)הקרפיון מאוד אוהב בלילה לחם צף ותקווה שיתלבש לך על הלחם אחד גדול ואז גם נראה אם ישאר לך חוט בכלל וזה מנסיון שלי,,,אני מבטיח לך אחלה ריגוש,היינו תמיד משתמשים ב 0.60 בלחם צף והקרפיון היה מושך ממש חזק תאמין לי,,אני גדלתי שם.

מורהדרך

New member
שווה בדיקה

א. החכה שלך נראת לי די טובה.. אמנם עדינה קצת אבל גמישה.. באם אני לא טועה.. היא שחורה וקצה דק בחלק העליון.. הרולרים ... בדוק על כול אחד ישנה טבלת עובי של חוטים. בעם אתה יכול לשים חוט 35 או 40 ונכנס בערך כ130 עד 150 מטר חוט.. ויחסי סיבוב. כלומר על כול סיבוב שלם של ידית הרולר. התוף (שפולה ) מבצעת כ3.5 עד 4.5 סיבובים.. הציוד יכול לשמש אותך גם לים התיכון. וכמו שכבר אמרו. בגמר הדייג .. שטוף במים מתוקים את הציוד וכך זה יחזיק מעמד זמן רב יותר משקולות של כ40 עד 50 גרם יספיקו לך באחלט לתחילת הדיג בים התיכון ושיהיה לך בהצלחה נ.ב באם תרצה לבדוק או להתיעץ ואתה נמצא האיזור המרכז.. בא לדרך צלחה ברעננה ואשמח ליעץ..ולכוון.. ושוב שיהיה לך בהצלחה

evgk

New member
Thanks

http://tackledirect.com/cendragspinr.html יחס סיבוב של הרולר הוא 5.2:1 ו הוא כולל 180YD/12LB החוט שאני משתמש הוא 0.35 ו מחזיק 30LB

למעלה