שאלה

Dannyk

New member
שאלה

האם ביטוח לאומי משלם את הקצבת נכות למרות שאתם עובדים או שלא?

צלף

New member
דני אתה עוד צריך ללמוד הרבה על לק"ש

כמה עובדות: * כדי לקבל קצבת נכות צריך 75% נכות רפואית, והסעיף של חרשות מקנה רק 60% נכות. * גם למי שיש לו 75% נכות (נגיד כתוצאה מעוד סעיפים) אזי אם הוא עובד ומקבל משכורת הוא מפסיד את הזכות לקבל קצבה. * ישנה איזו אפשרות בעקבות הסכם נכים לקבל קצבת נכות בנוסף לשכר מעבודה, וזה כאשר המשכורת קטנה משכר מינימום, ואז מקבלים קצבת נכות עד לסף של שכר מינימום... עצתי לכולם: לכו לעבוד, אל תתפרנסו מקצבת נכות אם אפשר אחרת, שונא מתנות יחיה...

צלף

New member
דני אתה עוד צריך ללמוד הרבה על לק"ש

כמה עובדות: * כדי לקבל קצבת נכות צריך 75% נכות רפואית, והסעיף של חרשות מקנה רק 60% נכות. * גם למי שיש לו 75% נכות (נגיד כתוצאה מעוד סעיפים) אזי אם הוא עובד ומקבל משכורת הוא מפסיד את הזכות לקבל קצבה. * ישנה איזו אפשרות בעקבות הסכם נכים לקבל קצבת נכות בנוסף לשכר מעבודה, וזה כאשר המשכורת קטנה משכר מינימום, ואז מקבלים קצבת נכות עד לסף של שכר מינימום... עצתי לכולם: לכו לעבוד, אל תתפרנסו מקצבת נכות אם אפשר אחרת, שונא מתנות יחיה...

כמה תוכחה יש בתגובה לדבריך ../images/Emo6.gif

למה עיוור פטור אוטומטית ממס הכנסה וחרש לא? למה חרשות זה רק 60% נכות רפואית? למה חרשים ובעיקר כבדי שמיעה בורחים מהזכויות שלהם, ובכך פוגעים בעצמם? למה אחרי הפגנת הנכים הופנו שוב ושוב שאלות אל מטה המאבק בנושא תוצאות ההפגנה, והחרשים לא שאלו אפילו שאלה אחת בנושא הזה - ואחר-כך הופתעו כשקיבלו את ההטבות ומיהרו לשאול את אתי שוורצברג אם זה "סל התקשורת". דניk, אינני עו"ד. אם הייתי עו"ד, לא הייתי מנהל פורום בנושא ולא הייתי מפרסם עידכונים משפטיים לוהטים, אלא שומר אותם לעצמי - כפי שעושים שני "משפטנים" אחרים בפורומי החרשים.

צלף

New member
יש בעיה עם המנטליות של החרשים

בהפגנת החרשים שפתחה את האוהל והמאבק, כמה הופיעו להפגנה ? אני ספרתי 100 איש, אהרון עיני סיפר לי שמוקדם יותר היו 400 איש, אבל גם 400 זה מספר קטן מתוך 6000 חרשים... גם במאבק עצמו לא היתה נוכחות מיספרית גדולה של חרשים. טוב בשיחות בצט סיפרו לי כאלו שלמדו בשילוב על ההבדל בין אכלוסיות של כבדי שמיעה לעומת החרשים, כבדי שמיעה הם בדרך כלל תחרותיים, ואילו החרשים הם אדישים בדרך כלל... לגבי זה שכבדי שמיעה בורחים מהזכויות שלהם, אני יכול לדבר בשם עצמי, להגיד שהקשיים שלי הם כמו לעיוור זה מוגזם, אינני רוצה להתחלף לא עם עיוורים ולא עם נכים בכיסא גלגלים תמורת הליקוי שמיעה שלי... אבל זה לא אומר שצריך להעלות את האחוזים עבור החרשות במקרים מסוימים, אבל בתור כבד שמיעה אני מעדיף את השילוב בעבודה על פני קצבת נכות...

אין לו קשיים ../images/Emo6.gif

אחרי שכתב שקיבלו לעבודה תלמידים גרועים ממנו כי הם היו שומעים

צלף

New member
וקצבת נכות לא פותרת את זה

אתה קורא שוב פעם סעיפים, ולא מה שמאחורי זה...

צלף

New member
קצבת נכות היא ההפך משוויון

קצבת נכות נועדה בפועל לפצות את הנכה על סילוקו מחיי עבודה. והיא נגד שילוב
אם אין ברירה אין ברירה, אבל הרבה מכבדי שמיעה וגם מקצת חרשים רוצים שילוב ולא קצבה !

שאלתי את דניk ../images/Emo13.gif

איזו הודעה דניk שם כאן על פיטורי חרשים?... "השוויון" לו טוען צלף הוא חלק מתופעת העדר של החרשים. "משאלת לב" שלא מתמלאת. בקישורים - נושא אחר

למעלה