שאלה!!!

loksh

New member
שאלה!!!

בקשר להגדרה של אגדות אורבניות, אני לא מבין. מה זה בעצם? שמועה זה סוג של אגדה אורבנית? עד איפה זה מגיע? בתודה מראש ח´ץ

ej for all

New member
בקשר לשאלתך...

אגודות אורבניות הן הרבה דברים. פירוש המילה אורבני, היא עירוני, ואגדות אורבניות הן צ´יזבטים, עירוניים, או יכולים להיות דברים כמו כמה מישהו מפורסם שילם על העוגייה הכי יקרה בעולם, במסעדה הכי יקרה בניו יורק.

Idan91

New member
למעשה.. ../images/Emo187.gif

שמועה יכולה להיות סוג של אגדה אורבנית, אבל שמועה שמסתתר מאחוריה סיפור כלשהו או משהו שחוזר על עצמו. כן, אני יודעת, נאי מאוד מפורטת וברורה..
הסיפור עם האנשים שדוקרים אנשי במועדונים ומדביקים אותם באיידס, זוהי דוגמה קלאסית לאגדה אורבנית, וזה סיפור שבעצם עמד בגדר שמועה, שמועה מנופחת מאוד, אבל עדיין שמועה. לעומת זאת, אם יש שמועה ש.. הממ.. מישהי מהשכבה שלך נאנסה ונדבקה באיידס (גם אם אף אחד לא יודע אם זה באמת נכון), זוהי אינה אגדה אורבנית. לעומת זאת, אם הסיפור הזה היה מתפתח לשמועה על אנס סדרתי שמחפש בנות מהשכבה שלך כדי להדביק אותן באיידס, זוהי בהחלט אגדה אורבנית.

ej for all

New member
שלום, ידידה ותיקה...

אגדות אורבניות, זה פיתוח של צ´יזבטים, שהיום מייחסים אותם לשמועות מנופחות יתר על המידה... (ותפסיקי לנסות לשנות את ההגיה שלי, זה מציק!) נדבר ביום ראשון על באדולינה, ונראה לי שאני הוא זה שיסכול אותך באבנים! חה...חה...חה...

Idan91

New member
רגע רגע, ../images/Emo187.gif

אם אתה כותב כאן עכשיו, למה אינך באייסיקיו?! בנוסף, אני אל חושבת שאפשר להגיד על אגדות אורבניות שהן צ´יזבט, זה לא כ"כ מדויק. מה גם שצ´יזבט צריך תמיד להיות מפחיד או לפחות מבהיל, וא"א לא תמיד.

loksh

New member
לא ממש הבנתי

איפה הגבול? אם זה מדבר על אדם ספציפי ראז זו שמועה ואם זה על פלוני אלמוני (איזה מילה מצחיקה.... פלוני... חחחחחח) אז זו כבר א"א?

Idan91

New member
לא, לא, ../images/Emo187.gif

כשמדובר, למשל, בדבר שיכול לחזור ולקרות, שעוד קורה (או שהייתה תקופה שהוא חזר וקרה), זאת א"א, למשל. אבל יש עוד סוגים של א"א, למשל, על מקרה שקרה, כמו על זוג לבן שנולד לו תינוק שחור. גם זה נחשב א"א. או שאולי זה לא צריך להחשב ככה? אני ממש לא יודעת להניח את האצבע על הגבול.

ej for all

New member
לידיה הותיקה שלי (חה...חה...)

הראתי לך את הסיפורים החדשים שכתבתי?? המצאתי עולם רנסאנסי מכושף ביער בין העולמות...טוב נדבר מחר בבית ספר

Idan91

New member
שומו שמים! ../images/Emo187.gif

אני בשוק, אני בהלם אני ה-מו-מה! איך אתה עושה דבר כזה? לא פותחים הודעות חדשות שלא קשורות לנושא הפורום ומיועדות לחבר פורום אחד בלבד! אני אאלץ לשרשר אותך... (ולא, לא הראית את הסיפורים)

ד ג י

New member
איזה חיער בין העולומות?.

זה שבאתר של העמותה??? "כאן עוברים על חוקי הפורום ומשאירים הודעות שמיועדות למעט אנשים ולא קשורות לנושא תודה"

ej for all

New member
חחח..........כן

היער של העמותה.......המקום הכי טוב בארץ.....ב"רנסאנס", אני מכשף הארמונות הזקן...ו"בדרך הבייתה" של אנאבל, אני טנון....

למעלה