שאלה...

שאלה...

אני סובל מקרטוקונוס חמור בעין ימין, ובעין שמאל עד לפני כמה זמן זה היה יחסית בסדר, אבל בזמן האחרון זה רק התדרדר- אני כמובן מטופל ע"י עדשות (רכות לעכשיו- אבל כשהצילינדר ייגדל- והוא עושה את זה הרבה- אני אעבור לקשות) שאני צריך לקבל בשבועות הקרובים, ונכון לעכשיו העניין הזה פשוט מתסכל אותי. כמעט כל טקסט שאני מתחיל לקרוא מחליט להפוך למטושטש בנקודה מסויימת... אז רציתי לשאול אם מישהו מחברי/מבקרי הפורום סובל גם מקרטוקונוס ואיך הוא מטפל בזה? (אני יודע שזה נשמע מתקתק אבל אני חייב לשמוע דרכי טיפול של אחרים - גם המחלה עצמה מסקרנת אותי).

קרטוקונוס

שלום, הטיפול בקרטוקונוס : 1. משקפיים 2. עדשות מגע רכות עם צילינדר 3. עדשות מגע קשות 4. (פחות מ 10%) השתלת קרנית 5. ישנו טיפול חדשני להקטנת הצילינדר - השתלת טבעות אינטקס. בברכה, אייל ברקו אופטומטריסט-קליני.

*בוהה במספר 5*

נראה לי ששמעתי על זה פעם או פעמיים... יש לך במקרה קישורים להרחבה על הנושא?

haimi

New member
קרטוקונוס וחדות ראיה

שלום עידו, גם אני כמוך סובל מקרטוקונוס בשתי עיניי. לפני כארבעה חודשים עברתי השתלת קרנית בעיני השמאלית. הקרטוקונוס בעיני הימנית עדיין שריר וקיים והראיה מתוקנת באמצעות משקפיים. בעיני השמאלית הושגה חדות ראיה של 1/60, כמו כן הקרנית ניתה מצולקת, עכורה ודקה בנקודות מסויימות. לצורך הגדרת קרטוקונוס חמור, כפי שאתה כותב, אנא ציין את חדות הראיה שלך. האם אתה נמצא במעקב שוטף במרפאת עיניים ו/או אצל רופא עיניים המתמחה בקרנית? לגבי שיטת הטיפול באינתקס. לפני שעברתי השתלת קרנית בדקתי לעומק את השיטה הזו ואף נבדקתי ע"י רופא המטפל בשיטה זו. כדאי שתדע מספר עובדות חשובות על הטיפול: ראשית זהו טיפול חדש ביותר, שאין לגביו נסיון מתמשך של שנים רבות, היכול להצביע באופן וודאי על הצלחה או כישלון. עד היום נותחו בישראל כ- 10 חולים סה"כ. במידה ותעבור השתלת טבעות אינתקס והניתוח לא יצליח, דע לך כי סיכויי הקליטה של קרנית מושתלת שתצטרך לעבור לאחר מכן קטנים מאוד. זהו סיכון שחייבים להיות מודעים אליו. לסיכומו של דבר אוכל להמליץ לך כך: 1. אל תתפתה לתרופות פלא או לטיפולים חדשניים שאין לגבם מספיק נסיון מוכח. 2. במידה ולא ניתן לתקן את ראייתך ע"י עדשות מגע המתאימות לחולים בקרטוקונוס או במידה ואינך יכול להסתגל לעדשות כאלה בשום אופן אל תהסס לעבור ניתוח השתלת קרנית (כמובן עפ"י המלצת הרופא המטפל). סיכויי ההצלחה של ניתוחים כאלה גבוהים מאוד (כ-90%) וקיים ניסיון רב שנים בתחום. מקווה שעזרתי לך. חיים

למעלה