שאלה?!

alli1ali

New member
שאלה?!

נראה לי שהנושא של הדרוזים נמאס עליכם? או שפשוט מה שאני יכול לספר הוא מעט מדי ולא עונה על הציפיות אם יש ציפיות בכלל!! רק לסיכום תדעו שהדת היא מסובכת יותר ממה שכל אחד חשב , הסיבוך הוא בלתי ניתן לפטירה , אפילו שיחים מאוד מכובדים לא יכולים להבין כל דבר ודבר , וזה מצדיק נכונותה המוחלטת של הדת . פשוט נושא כזה אינו מתאים לפורום כזה , זה יותר מדי מסובך ואנשים אין להם רשא לזה ?? סליחה.

masorti

New member
אני אענה לך בצורה חלקית...

אתה הצגת מעט מהתפישה הדתית הדרוזית. מה לעשות שרוב המשתתפים כאן אינם דרוזים ואינם מקבלים את הטענות (כמו למשל שהעולם נברא לפני 343 מליון שנה ושאדם הראשון היה דרוזי). אני קראתי קצת על הנושא וידוע לי שהדת הדרוזית התפלגה מהאיסלם במאה ה-11. אבל אני מכבד בני דתות אחרות (אולי לא כל כת ביזארית, אבל בטח נוצרים, מוסלמים וגם דרוזים) ולא רואה טעם בלפגוע ברגשותיהם הדתיים ולטעון "אתה מדבר שטויות". אז מה כבר אוכל להוסיף? הרי כל הוכחה שאביא בנושא הדת הדרוזית (לינקים למשל) רק תעצבן אותך. ואני מניח שהאייל הקורא שולט בחומר יותר טוב ממני, אבל גם הוא יהיה באותה בעייה. שים לב להתבטאות שלך מההודעה האחרונה: "תדעו שהדת היא מסובכת יותר ממה שכל אחד חשב , הסיבוך הוא בלתי ניתן לפתירה , אפילו שיחים מאוד מכובדים לא יכולים להבין כל דבר ודבר , וזה מצדיק נכונותה המוחלטת של הדת". בדיוק בנוסח הזה יכתבו משתתפים חרדים (בנוסח ש"ס או אגודת ישראל) על היהדות. אז כמו שברור שכל מה שיאמר חילוני נגד האמת של הדת היהודית יפגע ברגשות החרדי, כך גם במקרה שלך. יכול להיות שהמשתתפים כאן פשוט לא מעוניינים ליצור ויכוח בין דרוזים ל"אנטי דרוזים". את זה יש לנו מספיק בחברה היהודית, כולל בפורומים באינטרנט.

alli1ali

New member
מה ?!

את האמת בכל מה שאמרתי לא התכוונתי לשום דבר ממה שאתה טוען , אני לא מעוניין בשום ויכוח , מה שהתכוונתי אליו זה להציב עובדות , ואם לא הבנתם עובדות אלה מקורם זה הדת , וזה אומר שאני כן יודע מספיק אנפורמציה , מצד שני זה נכון שאני לא יודע הרבה , ואין ביכולתי לענות על כל השאלות . עוד דבר , לא התכוונתי בכלל לשבח את הדת ולהעליב בני דתות אחרות ממש ההפך הוא נכון , אני מאמין בכל הדתות ומכבד את כל הדתות ואסור לי מבחינה דתית לזלזל בכל דת אחרת , ואם מישהו נפגע ממה שאמרתי אני מאוד מאוד מצטער . כוונתי הייתה מלפתח את הנושא הזה זה המודעות על הדרוזים כדת , על הדרוזים כאנשים שמאוד כואב לי שאני פוגש מדריך טיולים בכיר ממרכז הארץ , ושואל אותי " תגיד לי הדרוזים זה כאילו דת נכון ?? " אני לא אומר שזה מה שאתם יודעים , אבל חשוב לי מאוד שאנשים יתחילו להבין ולא לקשר את הדת הדרוזית לכל מיני עובדי אלילים , הדת היא פילוסופית ממדרגה ראשונה ובכלל לא פולחנית . תסלחו לי אם הגזמתי , בכל אופן זו היא כוונתי ...

masorti

New member
לא טענתי שאתה מעליב...

טענתי שכדי שנוכל להגיב לטענותיך - אנחנו נצטרך להעליב את הדת שלך. ומכיון שהמשתתפים כאן לא רוצים להעליב את הדת הדרוזית (ואותך), אז אנשים אולי נמנעים מלהגיב.

אותי אישית הנושא מאוד מעניין

וגם אין הצדקה לקיומו של פורום המיועד לדיונים על ובין דתות אם לא ייוצגו בו דתות נוספות חוץ מיהדות. אלא שאני חשה שאינך מעביר או אינך יודע מספיק אינפורמציה. אשמח ליותר מידע.

עלי

תראה זה לא אישי היות והדת הדרוזית היא דת סודית ביסודה ולכן ישנה בעיה איתה היות והיא לא פתוחה בפני הציבור הרחב דבר זה מפריע לחקור אותה ולכן הבעיתיות איתה.... עכשיו אתה באחת ההודעות הקודמות שלך על הדת הדרוזית ציינת אנשים שאפלו נמצאים במע´רב (מגרב למי שלא קורא ערבית)ובתי התפילה נמצאים במקומות מסתור (אני מקווה שאני צודק אם אני אתה מוזמן לתקן אותי
). בעוד שאתה אמרת לי שהדת הדרוזית לא יצאה מן האסלאם ... מה שאתה מתאר פה זאת התקייה (הסתרת הדת האמיתית שלך כדי שתנצל) וזה אלמט אסלאמי שיעי מובהק (גם אם לא תסכים איתי זאת האמת).... ידוע שלדרוזים ישנם חמישה חוקים ובינהם שכל הדרוזים, צריכים להיות מאוחדים ולשמור אחד על השני ולהזדהות עם כל האומה הדרוזית איפה שהיא נמצאת ולעזור לה...ובמקביל ישנו החוק שהדרוזי חייב להיות נאמן מעל כל צל של ספק לאותה מדינה (כמו ביהדות שישנה תפילה לשלומה של אותה מדינה) איך שתי החוקים הללו מתיישבים עם אורח החיים הדרוזי שבו ישנן משפחות מפרדות שחלקן בישראל וחלקן בסוריה ולבנון.... ובקשר לד"ר דנה אין לי צל ספק שיש לו נשמה של דרוזי

Banzai

New member
הדרוזים הוכיחו הלכה

למעשה איזה משני החוקים הוא בעל משמעות "ערכית" גבוהה יותר עבורם. במלחמת לבנון דרוזים משני עברי המתרס נלחמו זה בזה.

alli1ali

New member
אני לא נעלב!!

אני רוצה כהתחלה להבהיר משהו , רציתי לדבר על נושא זה משום שאכפת לי , אני מוכן לשמוע כל טענה וכל דעה , זה דיון , ואני לא נעלב מדיון או מדעות אחרות ... זו המטרה של המקום הזה בין היתר , ואין לי שום כוונה להיעלב , כך שתרגישו חופשי !! לסודיותה של הדת הדרוזית יש 2 סיבות : 1- הדרוזים כל הזמן הרגישו מאויימים , בעיקר בגלל " שיצאו מהאיסלאם " כך שהמוסלמים רדפו אותם כל הזמן , והם כל הזמן התחבאו ולא רצו שכל בן אדם אחר ידע מהאמונה שלהם . 2- הסיבה השניה והיא הסיבה הדתית , ולפי דעתי היא גם הנכונה .. הדת הדרוזית מכילה כל מיני דעות "שלא מקובלות" על דתות אחרות , כך שאם נסתכל על מספר ומצב הדרוזים יחסית למספר האיסלאם וכוחם , הם חייבים לשמור על הדת כסודית !! אחד הדברים האלה שדברתי עליהם לפני זה , זה היות הדת הדרוזית הדת הראשונה עלי אדמות והתפצלות כל הדתות ממנה .. וזה מוכיח " לפי הדת " שעניין התקייה בעצם יצא מהדת הדרוזית לאיסלאם ולא ההפך !! בחלק השני שלך אתה צודק , הדרוזים צריכים גם לשמור על אחיהם הדרוזים איפה שהם לא יהיו , ויש עדיין את קשר הדם הזה בין כל בני העדה , ומצד שני צריכים להיות נאמנים למדינה ( בתנאי שהמדינה מחזירה להם , וזה לא פוגע בכבוד !!) וישנו מצב עכשווי שזה באמת לא מסתדר , וזה מהווה בעיה רצינית , אבל אל תשכח שאצל הדרוזים מאמינים בעוד דבר , וזה הגורל , שאם מישהו צריך למות לא משנה איפה הוא לא יהיה הוא ימות .. וזה מקטין במעט את הבעיה הזו , אבל זו עדיין בעיה גדולה שמעיקה על אורח החיים הדרוזי ..

למעלה