שאלה

יעלה 1

New member
שאלה

אינני יודעת אם זה האתר שאני צריכה לשאול נכנסתי לאתר זה בגלל שיש לי כאבים חזקים בפרקים וחשבתי שאולי ראומטולוג יוכל לעזור לי האם ana וfana חיובי זה סימן של מחלה אוטואימונית? מפני שיש לי מחלת השימוטו בבלוטת התריס והאם בגלל מחלת השימוטו -כואבים לי כל הפרקים וגורמים לי לחולשה כל כך חזקה

יעלה 1

New member
האם משהו יוכל לעזור לי????...

שאלתי שאלה לפני יומיים ,אשמח אם משהו יוכל לעזור לי תודה יעלי

משמעות ANA

כנראה לא איבחנתי בשאלתך ולכן לא עניתי קודם - ראשית כל, אצל רוב חולי השימוטו ניתן למצוא ANA חיובי - לכן, הבדיקה אינה בהכרח מצביעה על מחלה אוטואימוית בלבד השימוטו - יחד עם זאת, ANA גם חיובי במחלות אוטואימוניות שונות - ניתן לברר את משמעות הANA בעזרת התמונה הקלינית ( אופי הכאבים, סימפטומים נוספים וכוי ) ובדיקת נוגדנים נוספים המאשרים להבדיל בין ANA על רקע השימוטו או על רקע מחלה אחרת

יעלה 1

New member
המשך לשאלה

ד"ר אלקיים,אני מודה לך על עזרתך,אני לא מקבלת תשובה ברורה מרופאי המשפחה ואינני יודעת מה לעשות,אני מרגישה חלשה מאוד עם כאבים בכל הגוף חלשה ונפוחה מאוד ,יש לך עצה לתת לי, כדי שאדע אם זה ממחלת השימוטו ואם יש טיפול שיכול לעזור לי

יעלה 1

New member
דבר נוסף.........

לפני שלוש שנים גילו אצלי את מחלת השימוטו בבדיקות לפני שלוש שנים הana היה שלילי ועכשיו אני מרגישה רע תקופה ארוכה ולכן עשו לי את בדיקות הנוגדנים שנמצאו חיובים אז מה זה אומר............. שעכשיו זה התפרצות של מחלת השימוטו

מחלת השימוטו ו ANA

מחלת השימוטו היא תהליך אוטואימוני הפוגע בתפקוד בלוטת התריס - זו מחלה חריפה שגורמת בדרך כלל לתת פעילות של בלוטת התריס - לאחר האירוע החריף - המחלה אינה פעילה בהמשך הANA החיובי במחלת השימוטו משקף את הנוכחות של נוגדנים שנוצרו במסגרת המחלה החריפה - הם בדרך כלל נשארים חיוביים לאורך שנים בלא שזה ישקף מחלה פעילה - אולי העייפות קשורה לחוסר איזון של בלוטת התריס וכדאי לבדוק זאת - כפי שכתבתי בתשובתי הקודמת - יש גם סיבות נוספות ל ANA חיובי - ניתן להגיע אליהן בעזרת ההיסטוריה הקלינית ונוכחות של נוגדנים אחרים-

יעלה 1

New member
מחלת השימוטו

הבלוטה הוצאה בנתוח לאחר גדול -ובבדיקות האחרונות היא מאוזנת לכן אינני מבינה ,את תוצאות ה-ana שכמו שציינתי שנמצא ההשימוטו בתוך הגדול לא היה לי ana חיובי והתחושות שתארתי התפרצו אצלי לאחר שיצאתי לשמש חזקה ,הרגשתי צריבה איומה בשמש ,-והתחילו אצלי פצעים בפה ,נשירת שיער וכאבי פרקים חזקים מאוד,לכן הרופאים די מתבלבלים באבחנה ואני לא יועת מה לעשות.

למעלה