שאלה

רקפתUK

New member
שאלה

מחפשת מישהו שחי עם המשפחה גם בארה"ב וגם בבריטניה ויכול לערוך לי השוואה של החיים בהן. אני עם בעל אנגלי ושתי נסיכות בבריטניה ובימים קפואים ואפורים בעיר ללא ישראלי נוסף , מוצאת את עצמי שוקלת מעבר אל היבשת הגדולה... האם מן הפח אל הפחת?? תודה

שרונה13

New member
רקפת

אולי תספרי מה מפריע לך בבריטניה ונוכל להשוות לך את העיניין לארה"ב, גם אז קחי בחשבון שישנם הבדלים בין מקום למקום. אני לדוגמא אוכל לתת לך פרטים רק על מינסוטה. אגב יש לי חברה שגרה מזה חמש שנים באנגליה, שקלה עכשיו מעבר לארה"ב מסיבות רבות והחליטה לחזור בסוף לישראל. יש לה אגב משפחה רק בארה"ב (אמא ואחים) ובישראל (אבא ואחים). קחי בחשבון שאם את גרה באנגליה ויש לך בעיקר משפחה בישראל, יותר קל לקפוץ לביקור מאנגליה מאשר מארה"ב... אפילו אם את בחוף המזרחי. אם מפריע לך המזג אויר קחי בחשבון שבהרבה מקומות מזג האויר גם כן לא מדהים - שלג וקרח ... אני אשמח לתת לך פרטים נוספים כדי שתוכלי לעשות את הצעד הנכון.

רקפתUK

New member
קצת על אנגליה

אנחנו נמצאים במקום מאד אנגלי וכמעט ללא זרים.לחיוב אני כמובן יכולה לציין את האדיבות והשלווה בחיי היום יום. אבל עם אותה הנחמדות\אדיבות ישנה גם מעין הסתיגות שלהם. יש לי את יובל ושיין בנות 4וחצי ושלוש, אחת בבי"ס ואחת בגן. הבנות מבקשות כל הזמן להזמין חברים הביתה וכמעט בכל הפעמים שהעברנו טלפון אנשים מבטיחים ופשוט לא מתקשרים. אין פה "דף קשר" עם טלפונים(מסיבה בטחונית הם מתרצים) כך שגם אם הייתי מסכימה להתעלות על עצמי ולהזמין את עצמנו, זה דורש העברת מסר דרך הילדים וכו' בקיצור חיי החברה של הבנות מסתכמים בלהיות אחת עם השניה. מעבר לחוג ריקוד אין שום חוג אחר שהן יכולות להצטרף אליו. ובשילוב עם מזג אויר לתפארת- הציללו. ובנוגע למזג האויר, חורף זה כיף, אבל- לא כשהוא נמצא 80% מהשנה וקיץ- איך אפשר קיץ בלי האוירה של ים\בריכה ,ילדים חצי עירומים בחצר? אמנם יש לנו בריכת ילדים לתפארת....אבל אפשר להשתמש בה אולי פעמיים בכל השנה. והכי הכי , אנחנו מאד אוהבים לטייל ואכן יש מקומות נפלאים בבריטניה אבל שוב- מזג האויר- כבר קרה שבטיול לווילס (ובשלהיי הקיץ) נאלצנו לקפל את האוהל הענק ולברוח מהמקום המקסים על שפת נחל בגלל גשם זלעפות שתקף. בקיצור איך היתי רוצה שיהיה ביום יום: שיבקרו בבית ילדים אחרים, שתהיה לבנות תעסוקה מעבר לשעות בי"הס שיהיה גם קיץ ממשי ושנוכל לצאת בסופי שבוע עם קרוואן והכלבה לכל מיני מקומות נחמדים. מה את אומרת שרונה, תסריט מציאותי? תני לי קצת מעלות וחסרונות של החיים אצלכם. תודה

אנחנו גרות באותו מקום? אולי בא לך

לשלוח לי מסר? נשמע מאוד דומה למה שעובר עלינו.

נשמע לי די פשוט

תל-אביב
לגבי מזג האויר, אם החורף מציק לך אז הייתי ממליצה על פלורידה או החוף המערבי - טקסס, קליפורניה. בנושא של חיי חברה, כמובן שאפשר להתמקם במקום עם הרבה ישראלים, למשל יש קהילות ענקיות בסיליקון ואלי, בסן דיאגו, ב-LA, וגם במיאמי, אורלנדו... ולכולם יש ים. ושמש. וכמובן אפשר סתם להתמקם בניו יורק, אמנם קיץ לא יהיה אבל חיי חברה ופעילויות לילדים, עם או בלי ישראלים, בהחלט יהיה. רק שיש מינוסים אחרים. כמו בכל מקום. הכלכלה בקרשים, אוכל יקר ולא איכותי, הדיור במרכזי אוכלוסיה יקר מאוד... ובכל זאת, זאת אמריקה... והאמריקאים... אני אישית לא ממש מחזיקה מהם. בכל אופן בהצלחה.

שרונה13

New member
אני אתן לך השוואה למינסוטה שבארה"ב

וזה כמובן לא אומר שכל המקומות כאלו!!!! גם כאן מאוד אדיבים ונחמדים אפילו יש ביטוי כזה MINNESOTA NICE.... אבל אני בכל זאת מאמינה שאנשים צריכים להיות גם טיפונת יותר אמיתיים כי הנחמדות הזאת כאן כבר גובלת בצביעות!!! רק עם הישראלים שהם לא רבים אפשר איכשהו לקבוע בהתראות קצרות... אבל אין כאן הרבה ישראלים וגם הם נמצאים במירוץ של שליחות בדר"כ כך שכמעט ולא נפגשים. כמו אצלך גם כאן חיי החברה של הבת שלי מסתכמים בללכת לגן שלוש שעות ביום ובשאר להיות איתנו. גם כאן יש בעיקר חורף והרבה יותר גרוע מאנגליה כי כאן (גבול קנדה) מאז שהגענו באוקטובר לא יצאנו לגינה!!! ועד מאי עדיין לובשים את מעילי החורף העבים. לצערי הרבה גם אין כאן פעילויות INDOORS ... אין כאן מגרשי משחק מקורים כמו שסיפרו לי שיהיו במקומות קרים. מה שרוב האנשים עושים זה הופכים את המרתפים למגרשי משחקים עבור הילדים. גם כאן יש בריכה שכנראה נפתחת לאיזה חודשיים שלושה בקיץ... בקיצור חוץ מהעובדה שיותר קר כאן בהרבה מאנגליה. ושיותר קשה להגיע לביקור בישראל הייתי אומרת שדי השוואתי לך. אם אלו הדברים שמפריעים לך אל תעברי למינסוטה!!! אני חושבת שגם האיזורים הקרים לא הכי יתאימו לך כי מפריעים לך אותם הדברים שמפריעים לי - חסר לי הטיולים לפארק. תצטרכי לשאול בנות שגרות במעוזות ישראלים יותר ובמקומות חמים יותר בארה"ב כמו קליפורניה וסאן דייגו. שם מן הסתם יוצאים לטייל כי מזג האויר מאפשר זאת. ואם יש יותר ישראלים אז סביר להניח שתהיה יותר חברה לבנותייך. שיהיה לך בהצלחה...

למעלה