שאלה

• פותח הנושא Eil
  • פורסם בתאריך

Eil

New member
שאלה

יש לי רעיון לפטנט, אני רק לא בטוחה שמבחינה פיזיקלית הוא ניתן לביצוע. אם הוא כן, אני אהיה מליונרית. שאלתי היא: איך/איפה אוכל לברר את אפשרות ביצועו? האם עליי לדבר עם מכון וייצמן למדע או משהו כזה? הם לא יוכלו לגנוב לי את הרעיון? (למשל, להגיד לי שהוא לא ניתן לביצוע ובעצמם להוציא על זה פטנט?) בכלל, מה עושים עם רעיון? למי פונים? אליכם? אז הנה, פניתי. אמצוני לליבכם.

Ekrembo

New member
דבר ראשון.....

אין לך רעיון לפטנט יש לך המצאה פטנט הוא דרך לשמור על ההמצאה מגניבה(זכויות יוצרים). ואני מציע דבר ראשון לדבר עם המורה לפיזיקה בבית הספר....היא לא תגנוב כלום. ומה ההמצאה שלך באה לעשות?

EurO

New member
ולי יש הצעה יותר טובה ../images/Emo13.gif

רצית למכון ויצמן
מצויין
כשאני אגיע הביתה אני אשלח לך דוגמה להסכם סודיות, ולכל גוף שתרצי להציג לו את המוצר תחתימי קודם כל על ההסכם, וכך יש לך ביטחון שלא יגנבו לך את הרעיון.

EurO

New member
דוגמה להסכם סודיות בטרם הצגת רעיון

או מוצר. כמובן שאינני מתיימר להיות עו"ד, וחובה להתייעץ עם עו"ד מוסמך לפני שימוש בהסכם. (זהו הסכם סודיות מפוברק כמובן, לכל מה שכתוב שם אין קשר למציאות
)

cafesito

New member
הסכם סודיות מגן רק באופן מוגבל מאד.

ובדרך כלל חובת ההוכחה על הפרה היא על בעל הרעיון. אין כל דרך לעקוב אחרי רעיון מרגע שסופר, אבל מצד שני אם לא נספר לא נקדם את עצמנו ואת הרעיון לשום מקום. הסיכון הוא חלק מהעיניין.

למעלה