שאלה

sirpinky

New member
שאלה

לפני יומיים באו מהוצאה לפועל, לחפש את אישתו של אחי, על חובותיה. הם לפני כמה חודשים עזבו ועברו דירה, אך לא שינו את הכתובת הרשומה. בעצם גם כשגרו בבית אימי, שום רכוש לא היה בבעלותם. שאלתי היא- האם יש להם אפשרות לעכל משהו למרות שהיא רק דיירת? (בהנחה שהם לא היו עוזבים) ועכשיו- האם לאחר שעזבו, יכולים עוד להגיע אלינו בדרישות עיכול? אני שואל כי הרושם שקיבלתי מהמעקלים היה שרק בגלל שהייתי נחמד ואדיב (כדרכי) הוא עשה לי טובה בזה שהוא הלך, ואמר שהם כעיקרון באו "להוציא דברים מהבית". אגב, הוא עשה לי טובה, או שמא אשור היה לו לעכל מרגע שנודע לו שהיא לא גרה כאן? תודה מראש, פינקי.

יוסי99

New member
כל עוד הם רשומים בכתובת

יכולים לעקל ועוד איך. תמוה בעיניי שהמעקלים הלכו - בכל מקרה אם קיבלת טופס ביד, פירוש הדבר לא שוויתרו לך אלא שערכו שלב ראשון בעיקול - "עיקול ברישום", שלאחר משהו כמו שבועיים נותן להם אפשרות להגיע לקחת את הדברים. העובדה ש"הרכוש לא היה בבעלותם" לא מעניינת אף אחד, אולי היא רלוונטית במקרה ויש לך קבלות על שמך של הכל (לא סביר). האפשרויות: 1) שאחותך תפסיק להתחמק מתשלום חובותיה, תרשום כתובת אחרת, ותגיע להוצל"פ להגיש בקשה לשינוי כתובת. 2) אתה יכול לנסות להגש בקשה לפס"ד הצהרתי בבימ"ש, לפיו היא לא גרה אצלכם. העלות היא מעל 1000 ש"ח לכל תיק הוצל"פ, וההליך מצריך עו"ד בד"כ.

אז ככה..........

תפנה דחוף בבקשה לראש ההוצאה לפועל בבקשה לעכב הליכים , תצטרך למלא שאלוןותהציר כי המטלטלין לא שיייכים לא והיא אינה גרה בכתובת- בדר"כ עו"ד שפועלים נגדה לא יפנו לכתובת, אבל הכי טוב לעשות פס"ד הצהרתי.

יוסי99

New member
קשקוש

אפשר להגיש בקשה, הסיכוי שהרשם (ובצדק) יתחשב בה שואף ל 0. פס"ד הצהרתי זה סיפור אחר, אבל: א) אמינות האדם ע"פי התיאור מוטלת בספק, ולפיכך לא בטוח שיקבלו ב) זה עולה די הרבה כסף (מעל 1000 ש"ח), וצריך לעשות את זה על כל תיק ותיק בנפרד. אז מה הפתרון? להפסיק להתחמק מחובות.

פס"ד הצהרתי

הטעות היחידה שלך היא שצריך פס"ד לכל תיק בהוצל"פ. הדרך הנכונה היא לקבל פסק דין הצהרתי, נגד כל הנושים של החייב באותה תביעה. אני מסכים איתך שפס"ד הצהרתי עולה כסף, אבל הוא מבטיח לךמבקש שלוות נפש.

יוסי99

New member
או שהטעו אותי או שפושט לא הבנת

הכוונה לא לתיקים קיימים אלא לתיקים עתידיים. ההגיון אומר שפס"ד הצהרתי יפעל גם כלפי תיקים עתידיים, אך נאמר לי שלא כן, ועל כל תיק נוסף שייפתח צריך לעשות מחדש, ולזה התכוונתי.

תיקים עתידיים

אם הענין נתברר בבית משפט ויש פסק דין הצהרתי, סביר להניח שכוחו יהיה יפה אף לתיקים עתידיים. יחד עם זאת, אם אתה צופה תיקים עתידיים, סימן שידועים לך פרטי נושים שטרם פתחו בהליכי הוצאה לפועל. אותם חובה עליך לצרף כבר כעת לתביעה לפסק דין הצהרתי. לגבי נושים שזהותם לא היתה ידועה לך בעת הגשת התביעה לפסק דין הצהרתי - תוכל תמיד לפנות להוצאה לפועל עם פסק הדין ולטעון טענותיך לפיו.

למעלה