שאלה

שאלה

שלום לכולם, איך אני יכול לגלות בעצמי איזה קול יש לי (ז"א טנור, בריטון או בס)? הבנתי שאפשר לעשות את זה בעזרת פסנתר אבל לא הבנתי בדיוק איך... תודה מראש!

האלטית

New member
אז ככה. ..

"לגלות" באיזה קול אתה באופן עקרוני- אתה פשוט יכול לבדוק את המנעד שלך כלומר- מאיזה טון עד איזה טון אתה מגיע וזה נכון- אתה יכול לעשות זאת בעזרת הפסנתר. אך רוב הסיכויים שתגלה כי מנעדך מאוד קטן ולא מפותח כי אני מבינה שאתה בטח לא לומד פיתוח קול או שר באופן מסודר. בנוסף לזה, ההתאמה הקולית היא גם לפי גוון הצליל ולא רק לפי גובהו. ואני גם לא כל כך מבינה למה עליך לדעת לאיזה קול אתה משתייך. . .

תודה

האמת שסתם סיקרן אותי לדעת מה הקול שלי וגם חשבתי אולי להצטרף למקהלה. דווקא כשניסיתי לגלות את המנעד שלי בעזרת הפסנתר ממש הופתעתי (אני לא בטוח שעשיתי את זה כמו שצריך) כי ראיתי הוא קצת יותר משלוש אוקטבות וחשבתי שזה יהיה הרבה פחות.

שמוצקין

New member
שלוש אוקטאבות

זה די טוב בעיקר בהתחלה. בכל אופן לא כדאי "להחליט" איזה קול יש לך לפני שיש לך ניסיון משמעותי בפיתוח קול.יש די הרבה "הפתעות "בתחום הזה. אגב יש גברים שהקול שלהם מסים להתחלף רק בסביבות גיל שלושים.

האלטית

New member
זו דרך של גברים

לשיר צלילים מאוד גבוהים. זה לא בדיוק הקול הנורמאלי ואני לא יודעת בדיוק איך זה מופק. זה כאילו צלילים מעל לטונים שהכל שלך מגיע. . . אני לא יודעת כל כך איך להסביר את זה. . .אבל יש את זה רק לגברים

Papageno

New member
לא בטוח

לפי דעתי, למרות שאינני אישה, גם נשים משתמשות בפלצט כדי להגיע לטונים גבוהים. אם את נוהגת לשיר בקביעות, שימי לב מה קורה כאשר את מנסה לשיר גבוה מהרגיל - בשלב מסויים, אם תשתמשי אך ורק בלחץ מהסרעפת הקול ישמע חנוק ואולי גם תרגישי גירוי קל בגרון, ואז תגלי שמה שאת עושה באופן לא מודע הוא בעצם לשנות את כיוון ואופן זרימת האוויר בחלל הפה. אני אינני מורה לפיתוח קול, אבל זהו התהליך שאני מזהה אצלי, והאוזן שלי מספיק מיומנת בכדי להבחין מתי גבר עובר לפלצט, אפילו אם הוא עושה את זה בצורה חלקה. באופן דומה, אני מצליח לשמוע שינוי דומה בגוון הקול אצל נשים כאשר הן עוברות לטונים גבוהים. אבל זה באמת מעניין מאוד - אף פעם לא טרחתי לשאול אף זמרת אם כך הם פני הדברים.

למעלה