שאלה ...

The WizardMan

New member
שאלה ...

כיצד נהוג לנגן על דיסטורשן (גיטרה) אקורדים לא משולשים כגון Dim וX9,X7 ? וכנ"ל לגבי היפוכים של אקורדים משולשים נניח שאני רוצה לנגן Am\C ... איך אני אבצע את זה, כפאוור אקורד כמובן ?

cut2

New member
אם אתה מתכוון לדיסטורשן

זה באמת בעייתי קצת. בגלל אופי צליל הגיטרה שהדיסטורשן יוצר, ניואנסינים בתדרים נמוכים (אקורדים, למשל) נאבדים במקרה הטוב או נשמעים גרוע במקרה הרע. בכל אופן, היפוכים בדיסטורשן נהוג לנגן בתאום עם בסיסט. כלומר, אתה תנגן פאוור אקורד של A, והוא ייתן בס C (והוא יודגש חזק). לגבי אקורדים עם תוספות - אקורדים מוקטנים עוברים (משום מה) נהדר בדיסטורשן. אקורדי 7 ,9 וכו' גם עוברים לא רע. בכל אופן, זה מה שעושות להקות רוק סטנדרטיות. אתה רשאי להתחרע כמה שאתה רוצה, כמובן

The WizardMan

New member
אז לגבי אקורדים מרובעים ....

אתה אומר שאפשר לנגן באצבוע "רגיל" ? רק שיהיה ברור , אני לא הגיטריסט... אני הקלידן בהרכב , והלחנתי איזה קטע שכולל אקורדים בסגנון הזה ורציתי לדעת איך הגיטריסט אמור לבצע אותם... לגבי ההיפוכים הבנתי, אפילו חשבתי על זה קודם.

נתחיל בזה...

שלהגיד "פאוור אקורד Am" זה לא ניסוח טוב. למה? כי פאוור אקורד מורכבים מהטוניקה והקווינטה שלה, ולכן אין אפשרות להבדיל בין מאז'ור ומינור. הסימון הנפוץ: A5. מכאן, אגב, ש-A5 הוא לא אקורד, כי באקורד יש לפחות 3 צלילים שונים. ב-X5 למיניהם יש רק שניים. נחזור לנושא. מאחר והאקורד A5 מכיל בתוכו רק את הטוניקה והקווינטה (A ו-E) אין בו C, ולכן אם אתה רושם Am/C, זה כבר לא A5. בהצלחה

The WizardMan

New member
אתה צודק ... אבל לא ענית לי ...

קודם כל זה נכון שבפאוור אקורד לא ניתן להבדיל בין מינור למאז'ור, אבל בתוך שיר אפשר לשים לב להרגשה. אבל ממש לא ענית לי ... כי בטוח יש דרך לבצע את זה .. כמו שאמרו לי למעלה לנגן Am\C .. אז הדיסטורשן ישנן A5 כרגיל... והבס ינגן את ה-C השאלה מה עושים באקורדים שהמרווח בין התו הראשון לאחרון הוא לא קווינטה... כשאני רוצה לתת דיסטורשן עוצמתי (פאוור אקורד).

DrunkGoat

New member
הדיסטורשן..

יהיה עוצמתי כל עוד האקורד נשאר כולו במיתרי הבס. אם נניח אתה רוצה אקורד מז'ורי רגיל עם דיסטורשן טוב (נניח Gmaj) תנגן G במיתר 6, B במיתר 5 ו-D במיתר 4. ככה אתה יכול לעשות עם כל אקורד משולש, באקורדים מרובעים עדיף לתת לבס לנגן את הבס של האקורד ולגיטרה את 3 התווים האחרים (שוב, על מיתרים 6,5 ו-4). אתה גם יכול לכוון את הגיטרה בחצי טון אחורה כדי לקבל צליל כבד יותר, אם זה מה שאתה מנסה להשיג.

חימס

New member
אקורד יכול להיות

בעל 2 תוים שונים או יותר. הרי מה זה אקורד חסר? השורש והטרצה של האקורד - 2 תוים.

למעלה