יש לי תינוק בן 7 חודשים ועכשו אנחנו בשלב הפירות והירקות. הוא דלוק בטרוף על בננה אבל אני חוששת שזה עושה לו עצירות. מהנסיון שלכן, בננה בעייתית? ואילו פירות לא? תודה
הבננה, חוץ מזה שזה בריא. לא כדאי פירות טרופיים למיניהם, כי הם יכולים לעורר אלרגיות שונות. הבן שלי בגיל 10 חודשים, אוכל מגיל חצי שנה תפוח ובננה ולפעמים גם תוספת של ביסקוויט לתערובת. בתיאבון
עד גיל שנה לא מומלץ שומשום -אפילו שעד לפני חודשיים כן היה מומלץ אין צורך להעשיר את הפירות כי הויטמנים הדרושים לתינוקות מגיעים מהתחליפים או מחלב אם - הרעיון שמאחורי פירות ושאר ירקות זה ללמד אותם לאכול -בשלבים להתרגל למרקמים ולטעמים תום אוכל בננה ליום בד"כ עם אגס ולא סובל מהעצירויות או ליחה
הבת שלי סבלה מעצירות בכל מצב בהנקה, בתחליף ובכל סוגי הפירות. אם הוא ממש סובל מעצירות אני ממליצה לך להרתיח שזיפים מיובשים במים לקרר ולתת לשתות. אני נתתי לענבר כבר בגיל שבוע בהמלצת רופא !!! כמובן !!! והכל יצא החוצה. חוץ מזה גם עגבניות עושות את אותו הדבר וטוענים שהם פחות דרסטיות לגוף, כך שאת יכולה לרסק עגבניה ולתת זה גם טעים וגם בריא. אגב הבת שלי לא אהבה טחינה אז הוספתי טיפונת של חלבה והיא טרפה את הפירות כך.
עוד תרופה הומהופטית שבזמנו עשיתי לביתי היא להרתיח גרגירי שומר !!! ולתת לה לשתות יש לזה טעם של מים רגילים אלא אם את מוסיפה לזה ממתיק ואז זה כמו תה שמוציא הכל החוצה. אגב סוכר גורם ליציאות כך שלא מזיק מידי פעם אם הפשוש סובל מאוד מעצירות להכין לו כזה תה וכשהמערכת עיכול תסתדר להתחיל להרגיל לאט לאט למים (ע"י דילול התה). רק אל תרגילי אותו לתה מתוק זה אסון לשיניים בהצלחה
אני בתיכון למדתי בעיקר איך מתחפפים משיעורים ואיפה אפשר לקנות סיגריות
ועוד כמה דברים שאני לא אזכיר כאן מחמת הצניעות... אבל דווקא עשיתי 3 יחידות ביולוגיה (לא שאני זוכרת משהו). איך אפשר לעשות ניסוי על ויטמינים? אני באמת רוצה לדעת, לא סתם שואלת כדי לעשות טיזר.