שאלה

כרמלה2

New member
שאלה

עדי את יכולה להגיד כמה צריך לעלות חדר בלוס אנג'לס או בברוקלין. אחי רוצה לנסוע לשם והוא רוצה לגור במקום הכי זול. וגם כמה עולה לאכול ארוחה פשוטה במסעדה. ובקיצור כמה כסף הוא צריך כדי לחיות שם חודשיים עד שהוא ימצא עבודה?

זאת שאלה מאוד כללית

אני לא יודעת לגבי LA, ולמען האמת קשה לי לענות אפילו לגבי ניו יורק - האם מדובר בחדר במלון? חדר בדירה שכורה עם שותפים? חדר בבית של משפחה? דירת חדר באיזורים ה"רעים" של מנהטן עולה בין 1200-1800 דולר לחודש. דירה עם שותפים יכולה לעלות מינימום 700 דולר בחודש. הוצאות מחיה בערים הגדולות הן גבוהות - אפשר להתקיים על מקדונלדס ב-15 דולר ליום, או שאפשר לקנות ירקות בסופר ולהוציא 50 דולר ליום על אוכל. מספר מזל שבדרך כלל עובד למקרים כאלה, הוא הערכה גסה של בין 80-100 דולר ליום, ללינה, כלכלה ותחבורה. כל זה כמובן בלי בילויים ועניינים. מקווה שזה עוזר...

כרמלה2

New member
הוא רוצה להוציא כמה שפחות כסף על

מגורים. לא אכפת לו לגור רחוק מהמרכז. את יכולה לתת שמות של איזורים שבהם אפשר להשכיר חדר עם שותף בזול? חבר אמר לו שכדאי לעבוד כנהג מונית בברוקלין.

אני באמת לא יודעת ספציפית...

ואני גם לא יודעת לענות לגבי עבודה כנהג מונית... אולי מישהו אחר יוכל לענות יותר... בהצלחה.

roy269

New member
תשובה

חדרים זולים ניתן לשכור בלוס אנגלס בפחות מ-500 דולר לחודש אם רוצים לחסוך קונים אוכל בסופר ולא הולכים למסעדות הייתי מקצה קצת יותר מחודשיים כדי למצוא עבודה

כרמלה2

New member
לרוי 269

אתה יכול לפרט קצת יותר? האם משיגים חדר דרך מתווכים? יש לוח מודעות או מקום של ישראלים שאפשר לקבל מהם טיפים? אתה ב L.A.? אז תשחרר ממה שאתה יודע.

roy269

New member
עוד קצת פרטים

בלוס אנגלס יש לפחות 3 שבועונים ישראלים (בעברית) "ישראל LA", "שבוע ישראלי" ו - "ישראל" השבועונים מופצים חינם לקראת סוף השבוע, ניתן להשגה במסעדות / חנויות ישראליות ובחלק מהדוכנים באיזורים ישראלים מוכרים. בכולם ניתן למצוא מודעות לגבי מחפשי שותפים לשכירות (בדר"כ בכל השבועונים הן אותן המודעות) כמו כן פורסם כאן לפני זמן מה לוח מכוון ע"י מורןLA - תערכי חיפוש בנושא. מבחינת מגורים זולים - בדר"כ ניתן יהיה למצוא בוואלי. רצוי להתקשר ישירות למחפשי שותפים ולא דרך מתווכים. עדיף למצוא אדם פרטי מאשר לנסות למצוא מגורים בקומפלקס (צורת מגורים מקובלת - בו חברת ניהול מטפלת במספר מבנים) בו ידרשו היסטורייית מגורים קודמת, המלצות וכו' אשר בדר"כ לא קיימת לגבי ישראלי שזה עתה הגיע.

משהילי

New member
לגור בברקלין

כמו בla גם בניו יורק יש כמה מקומונים בעיברית + מעריב וידיעות שמוסיפים שבועון אמריקה. בכולם אפשר למצא חדרים לשכור במקומות נורמליים לחלוטין בברוקלין (עד 40 דקות נסיעה בתחתית למנהטן) בין 300-600 דולר לשותף לחודש. לגבי אוכל, אפשר לקנות אוכל בסופר ולהכין בבית לא חייב לאכול מקדונלד שבמילא זה junk food (אוכל זבל). אחרי לינה ואוכל זה תלוי בהרגלי הביזבוז של הבנאדם. בהצלחה

jethro1

New member
אז כמה זה עולה בממוצע?

אם אני רוצה לשכור דירת סטודיו בברוקלין, אקנה בסופר אוכל, אחסוך בהוצאות מיותרות- כמה תעלה לי המחיה בממוצע לחודש?

משהילי

New member
הערכת עלות מחיה בברוקלין

הערכת עלויות לחודש 500 לינה - חדר בדירה. אין לי מושג לגבי סטודיו (בטח יותר יקר) 64 כרטיס חופשי חודשי בתחתית 300 כלכלה (75 דולר לשבוע בסופר אתה אוכל טוב מאוד) 200 כלליות (טלפון,כביסה, וכו) מעבר לזה זה תלוי בך

למעלה