שאלה......

שאלה......

אני 6 שנים עם עדשות קשות (כי רכות לא מתאימות לי לעיניים
) ואני מתה להפתר מהם ולעשות ניתוח לייזר. אבל הבנתי שלא כולם יכולים לעשות .... ולי באמת יש קצת עיניים בעייתיות. אז מישהו אולי יודע מה הדברים שבגללם העיניים לא מתאימות לניתוח...? צלינדר וכל זה.........?!? תודה.

אי-התאמה לניתוח לייזר לתיקון הראייה

תודה על שאלתך. ניתוח תיקון הראייה בלייזר (לאסיק) הפך לניתוח פופולרי ונפוץ בכל העולם. למרות זאת, יש לזכור כי הוא בכל זאת ניתוח! וכמו לכל ניתוח יש בו גם סיכונים. על מנת להפחית את סיכונים אלו ולנסות להגביר את ההצלחות, הרופא המנתח צריך לבחור ולברור את המטופלים הייטב. ישנם מצבים כלליים בגוף של המטופל כמו סכרת, הריון,נטייה להצטלקות ומחלות אחרות המשפיעיות לרעה על ההחלמה מהניתוח ולכן יש לשקול הייטב את הניתוח בחולים אלו. כמו כן, יש מצבים ספציפים בעין שמשפיעים על תוצאות הניתוח : 1. צריך שהראייה תהיה יציבה לפחות במשך שנה, כמו כן שהמספר במשקפיים או בעדשות המגע גם הוא יהיה יציב ולא יישתנה יותר מדיופטר אחד במהלך שנה. 2. אנשים עם מספרים גבוהים מאוד במשקפיים (עד -12 או עד +5 ) לא תמיד מתאימים וכפי שאמרת, גם צילינדר גדול. 3. מחלות עיניות כמו מחלת הגלאוקומה או מחלת הקרטוקונוס גם לא מאפשים תיקון בטוח בניתוח הלייזר.4. ישנם רופאים שלא ממליצים גם לעין עצלה או פוזלת. 5. עיניים יבשות גם לא תמיד מתאימות. כפי שאת מבינה, בחירת המטופל לניתוח מסוג זה חשובה מאוד. אם את מעוניינת בניתוח כזה חשוב שתיבדקי לפני כן במכון הלייזר (או בשניים!) שמבצע את הניתוח ולברר אם את מתאימה. בברכה ד'ר מן

למעלה