שאלה

ninja9

New member
שאלה

האם חולה סרטן - מוגדר כ-100% נכות ?? אם כן האם זה זמני- או לכל החיים ? האם משנה גיל החולה בנוגע להחלטה ?? (מדובר בחולה (לשעבר) בת 64 שמקבלת קצבת זקנה)

אחוזי נכות

קביעת אחוזי נכות נעשית לפי מספר קריטריונים. חולה סרטן מקבל בד"כ אחוזי נכות גבוהים בזמן הטיפולים, אך לאחר מכן המצב נקבע ע"פ בדיקות רפואיות והוכחות רפואיות שמספק הרופא המטפל לפי דרישת הועדה שקובעת אחוזי נכות. כדי לקבל אחוזי נכות צריך להגיש בקשה לועדה רפואית ובה להוכיח שאכן היתה פגיעה בבריאות. לרוב אדם שעבר טיפולים נגד סרטן ונותר ללא גידול וללא פגיעות בלתי הפיכות קריטיות מהטיפולים עשוי לקבל אחוזי נכות נמוכים מאד או לא לקבל אחוזי נכות בכלל. חשוב לי לציין שאת הידע יש לי מתוך נסיוני האישי בועדות רפואיות של ביטוח לאומי ואיני מכירה את הסעיפים והקריטריונים אשר לפיהם קובעת הועדה זכאות לאחוזי נכות. ועד כמה שאני זוכרת - גיל החולה אכן משנה מבחינת קצבת נכות. אם אתה מעוניין לדעת על זכויות חולים אתה יכול לפנות לאגודה למלחמה בסרטן בטלמידע שלהם ב 5717888-03. ולבקש חוברת זכויות שתישלח אליך. יום טוב גלי

מלמלה

New member
לא מחייב 100%

ובנוסף נראה לי שיש תקנה עם הגבלת זמן בין קרות המקרה והפניה לקבלת גמול נכות ואם אני זוכרת נכון קצבת זקנה מבטלת קצבאות אחרום כלומר מי שמקבל קצבה אחרת לא יכול לקבל קצבת זקנה ולהפך

למעלה