שאלה....

מר חבוב

New member
שאלה....

אני מבקש המלצות לדיסקים של פינק פלויד. אבל לא הדיסקים המוכרים כמו THE WALL או PULSE או WISH U WERE HERE וכאלה. אלא דווקא כאלה שלא כולם מכירים אבל עדיין טובים? עוד שאלה. מישהו יכול לחלק את הנגינה של פינק פלויד לקבוצות לפי זמן. יש הבדלים גדולים בין מה שהם ניגנו בהתחלה ובין הסוף (דולפינים וכל זה). אז מישהו יכול להצביע על השינויים ומתי הם קרו??

Nir of GondoliN

New member
כמה דברים

דבא ראשון הדיסק המתבקש הוא Dark Side of The Moon למרות שהוא מאוד מוכר. בקשר לדבר השני (ומה הקשר לדולפינים?) יש המון ביוגרפיות ברשת פשוט חפש. או שאולי מישהו יתנדב לפרט את ההיסטוריה של פינק פלויד פה.

קבל המלצה על MORE

זה הדיסק שאני התחלתי איתו... בהתחלה הייתי גם בדעה שהוא יותר טוב מהצד האפל של הירח, אבל דעתי שונתה זה מכבר. הוא קליל כזה, פחות מתוסבך מהרבה דיסקים שלהם, והוא מה-זה מרגיע.

yuvalpik

New member
להמליץ לך

אני מציע לך להתחיל לשמוע את הדברים הפסיכודליים יותר של פינק פלויד. a saucerful of secrets אלבום חובה.... לא כל כך קליט אבל מדהים....... animals פצצה של אלבום... הוא גם אחד המוכרים וממש מתמכרים אליו. מדל-אחד האבומים האהובים עלי.... פינק פלויד במלוא הדרה... מפתיעה עם אלבום שהקדים את זמנו בכמה שנים... פסיכדליה רגועה ומרגשת..... תשמע אותם..... מקווה שעזרתי

מר חבוב

New member
תודה..

עכשיו שאלה נוספת יש סיכוי שאני אמצא את הדיסקים בחנות דיסקים רגילה. ואני לא מכוון לANIMAL ול DARK SIDE

אני את שלי

מצאתי בטאוור רקורקדס בטבריה...אם יש שם יש בכל מקום D-: או שתזמין מהאיטרמת, יותר יעיל.

yuvalpik

New member
בדרך כלל

בצליל יגידו לך שנגמר להם אם אין להם ושהם מזמינים בולשיט! יהיה תמיד באוזן השלישית בת"א אבל דיסק של פינק פלויד יעלה שם 92 שקל!!!!!!!! תחפש...... אתה בטוח תמצא איפושהוא

yuvalpik

New member
ואגב

אני תומך.....more אלבום ע-נ-ק..... אני מ'זה התמכרתי אליו אחרי ששמעתי אותו......

גם אני רוצה להמליץ../images/Emo9.gif

המלצה חמה חמה על relics.. כבר כתבתי על אחד השירים בו איזה הודעה שנדחקה למטה... לדעתי דיסק שווה ביותר
אה, ו..ברוך הבא לפורומנו הצנוע

קרימזון

New member
הגדלתי מעש בשבילך

MEDDLE ATOM HEART MOTHER ANIMALS שלושה תקליטים שסביר להניח שאם מסתכלים על התמונה הגדולה הם האהובים עליי של פינק פלויד.

מר חבוב

New member
תודה לכולם...

קניתי את MEDAL (בינתיים) 80 שקל בתחנה מרכזית ב"ש. הדיסק, קצת קשה לעיכול בהתחלה אבל אחרי ששמעתי אותו בערך יום שלם ברצף אני נאלץ להודות לכל מי שהמליץ עליו, שווה כל שקל ואפילו יותר. תודה רבה...

yuvalpik

New member
זה עשה לי ממש טוב

שאהבת את זה משום מה זה גרם לי להרגיש ממש טוב אני ממש שמח בשבילך גם שקנית אותו אלבום ענק יפה בחרת

johny r

New member
פינק פלויד - מדריך למשתמש

איך מתחילים? הדבר הכי חשוב לדעת : בעטיפה האחורית של כל דיסק יש שורה קטנה עם שתי אותיות בתוך עיגול : (P) ו- (C). P: pulished - שנת ההדפסה. C: copyright -שנת ההוצאה הראשונית. בדרך כלל הן זהות אלא אם יש מקרים של קניית הזכויות בדיעבד כמו שקורה עם חומרים קלאסיים, למשל פינק פלויד. ולמה האינפורמציה הזו ? אותך מעניין ה- (C) ויותר נכון - השנה שמצוינת לידו. זוהי שנת הוצאת התקליט. כל שנה מאוחרת מ- 1983 מציינת שיש בידך תקליט שהוא תוצר של גוף מסחרי שמטרתו היחידה לגרוף רווחים קלים על חשבון המוניטין של השם Pink Floyd. כל תקליט קודם לשנה זו הוא מוצר איכותי ומומלץ. הרעיון פשוט - הלהקה התפרקה - האיש היצירתי והפרפורמר הסתכסכו. לא חשובים הפרטים אבל מה עושה פרפורמר ? מרביץ הופעות ענק וממחזר חומר. וזה מה שקרה. לכן חביבי כל מה שבא אחר כך הוא דשן גולמי. אתה יכול להשתמש בדיסק בתור מראת איפור או בחוברת בתור קיסם שיניים לעת מצוא, וזהו בערך. ועכשיו הסיפור המלא: בגדול מונים 4 תקופות עיקריות: 1. עד 1970: תקופת הפסיכדליה: התחילה עם סיד בארט בתקליט הראשון the piper at the gates of dawn -1967 בשנת 1967. הרבה רעש, הדים וצלצולים. חוץ מכמה דברים זה למשוגעים בלבד. ממש כואב באוזן המודרנית והמפונקת שלנו. עוד תקליטים: a saucerful of secretes-68, פסקול more ו- ummagumma שהיא בעצם הופעה מוקלטת והזויה לחלוטין (כפול). 2. 1970-1978: התקופה האינסטרומנטלית / התקופה המגובשת: הלהקה פעלה כלהקה אחידה, אורגנית. הרבה אינסטרומנטליה. בהתחלת התקופה אפשר למצוא הרבה השפעות של התקופה הפסיכודלית הקודמת, בעיקר ב- meddle-71 וגם ב atom heart mother - 1970 שמסמן את ההתחלה המבטיחה של התקופה השניה. השיא הוא כמובן dark side -1973, ותקליט מוכר נוסף הוא wish you were here-75. התקליט האחרון המובהק הוא animals - 1977. תחילת הסוף הסתמנה בעבודה על the wall, שיצא ב- 1979. 3. תקופת the wall - 78-83: רוג'ר ווטרס הסולן והבסיסט תופס פיקוד, חושב שהלהקה היא הפרוייקט האישי שלו והכלי שלו להתבטא, ושוכח את האגו הענק של דייוויד גילמור שעומד בדרך. דייב מתעצבן וממשחק בילד קטן כולל לא לבוא לחזרות של המופע שהולך להיות הדבר הכי גדול בהסטוריה של המוזיקה. אחרי 20 ומשהו הופעות המופע יורד, הלהקה כבר לא חוזרת לעצמה. כנסיון לארגן דברים הם מוציאים את the final cut-1983 שירת הברבור, שהיא מעין המשך ל- the wall אבל נשמע כמו צל חיוור. 4. תקופת הזבל האורגני: ווטרס עוזב, גילמור משתלט, נהיה בלאגן אטומי, הלהלקה הופכת ללהקת הופעות כשהמוטיב החוזר הוא "תראו למי יש יותר גדול" (לגילמור כמובן). איכסה פיכסה. בתקופה הזו יצאו בעיקר אוספים והקלטות של הופעות, ואפשר למצוא שם גם את momentary laps of reason-87. עד כאן הסיפורים. עכשיו באיזה סדר מתחילים ? סדר הצריכה המומלץ לדעתי: 1. wish you were here - נוח לאוזן, אפילו קצת מסחרי, מושמע לעיתים בגלגל"צ. 2. the wall - כדי להבין מול מה אנחנו עומדים פה, כי קל להבין את המילים, כי מתישהו זה צריך לבוא (ועדיף לפני גיל 18). 3. animals - כי איזה מגניב זה גיטרה חשמלית, אה ? יום אחד תבין שזה הדיסק הכי נוח בעולם. אני מכיר אותו כמו חבר טוב. הדיסק המושלם ללמוד למבחנים באוניברסיטה. 4. the dark side of the moon - כי מתישהו צריך לדעת מה זו יצירה מוסיקלית שלמה, ועכשיו אתה מוכן לכך. 5. meddle - מה, לא שמעת את echoes ? 6. atom heart mother - כי שמעת את echoes והבנת שזה לא משהו, בינינו. עכשיו כשהתמודדת עם echoes אתה יכול לשבת ולהאזין למשהו 45 דקות רצוף בלי לקום מהמיטה. מומלץ לארגן חדר חשוך וסביבה שקטה שקטה. 7. זה הזמן לחזור ל- wish ולראות שאתה לא מכיר אותו בעצם. איזה הקטע, נכון ? 8. the piper at the dates of dawn - כי אין אין אין אין על האטרף הפסיכדלי הזה. קולנס מגניב של שנות ה- 70 זה נחמד, אבל סקס סמים ורוקנרול של הסיקסטיז זה משהו אחר לגמרי. 9. זה הזמן לשמוע את the final cut ולהחליט שהוא לא ממש בשבילך (הוא לא בשביל אף אחד). 10.זהו - נגמרה ההיכרות. מכאן אתה on your own מתחיל לחפש חומרים מחתרתיים ובוטלגים בחדרים אפלים של חנויות תקליטים. אתה יכול לחפור קצת בחומרים מהתקופה הראשונה. אני החלטתי לוותר. שלב 11: קינג קרימזון, יס, כאמל, ג'נסיס, gong, ג'טרו טאל, ועוד היד נטויה... שלב 12: רוקפור. כן כן שמעת טוב. ר-ו-ק-פ-ו-ר. "האיש שראה הכל". ואם יהיה לך מזל בהופעות הם ינגנו קטע מוכר ופתאום תחייך לעצמך ותגיד "היי, זה מ- piper! איזה כלים!" שלב 13: מתי כספי, שלמה גרוניך, שם טוב לוי. אומרים שהיה פה שמח לפני שהגענו. בהצלחה חביבי ! אוףףףף זה היה ארוך... נשמע לי כמו חומר לטאגליין

מר חבוב

New member
תודה על ההרצאה המעניינת.

אכן אצלי ליד ה C כתןב 1994. אני שומע פרוג כבר די הרבה זמן ככה שעל שלב 11 מותר לי לדלג (?). מתי כספי?? טוב נו... אם אתה אומר. ו.. אה כן התכוונתי ל MEDDLE

meandmeandme

New member
כל הכבוד!!

סחטיין על ההשקעה ועל המסירות. למרות שלא הייתי מסכים איתך לגמרי ולא אהבתי חלק מההכללות שעשית עדיין עשית מדרך שימושי לפינק פלויד. לדעתי גם החצי הראשון קצת מרוח מדי ואולי קצת מיותר. אם תרצה אשמח לצרף את זה לדבר דומה שכתבתי לא מזמן, נערוך את זה יחד, נחבר את שתי המדריכים ובתקווה המנהלת תסכים לעלות את זה למאמרים. מה אתה אומר?

meandmeandme

New member
ברוך הבא לפורום דרך אגב! ../images/Emo140.gif

שמתי לב שאתה חדש פה וכבר משתתף פעיל, ישר כוח!
הנה קישור להודעה שכתבתי, אני ממליץ לך לקרוא את כל השרשור, הוא מאוד מעניין ומשעשע

VeraLynn

New member
../images/Emo162.gif../images/Emo88.gif

סחטיין על המאמץ אבל למה העויינות כלפי גילמור?

למעלה