שאלה

debi8

New member
שאלה

המחזור שלי מאז שהפסקתי את הגלולות לא הכי סדיר ואני לא ממש יודעת איך לספור על מנת לדעת את יום הביוץ ושאלה נוספת - מה זה בדיוק ספירת זקיקים כפי שציינתם פה תודה

m i c h a l y

New member
דבי יקרה../images/Emo20.gif

כדי לדעת מתי מתרחש הביוץ ישנן כמה דרכים. נתחיל מזו שאני נוקטת - חום השחר. במאמר שמקושר לכאן מפורט בדיוק מה זו השיטה, ומה אפשר ללמוד ממנה, בין היתר ניתן לדעת מתי הביוץ. החסרון היחידי של השיטה (לעומת הרבה מאוד יתרונות) הוא שהביוץ מאותר רק אחרי שהוא קורה. מה שכן באמצעות השיטה את לומדת להכיר את הסימנים שהגוף שלך נותן לך במהלך המחזור, וכך להתאים את הפעילות... בנוסף, אפשר להיעזר בערכה לאיתור הביוץ. יש כמה סוגים. החסרון הוא שכאשר המחזור לא סדיר (כמו אצלי, למשל) אז השימוש בערכה לא ממש עוזר (אם זו ערכה חד פעמית אז ההימור שלך על היום בו את בודקת ביוץ לא בהכרח מייצג את מה שקורה בגוף.... מעקב זקיקים זה למעשה מעקב שמבוצע ע"י רופא באולטרסאונד. נכתב כאן כבר הרבה על יתרונות וחסרונות המעקב, בכל אופן בתחילת הדרך אין מה ללכת בכיוון הזה. בעיקרון, הרופא בודק בימים מסוימים במהלך החודש איך מתפתחים הזקיקים, מה מצב רירית הרחם ובקיצור - האם המערכת פועלת כמו שצריך. מעקב עושים בדרך כלל כאשר כבר משלבים תרופות, או צעד אחד לפני התרופות במטרה לבדוק מה בדיוק קורה במהלך המחזור. ולסיום, שעחתי את הדרך הנפוצה ביותר - 14 ימים לפני הופעת הוסת אמור להתרחש ביוץ. כאשר המחזור לא סדיר צריך לנהל רישום של ימי המחזור בכל פעם, ולעשות ממוצע לפיו מחשבים 14 ימים לאחור. אם תרצי הרחבה על אחת הדרכים אשמח לענות, פשוט יצא לי נורא ארוך גם ככה... ואה כן, ברוכה הבאה, ובהצלחה! מיכל

debi8

New member
תודה אבל...

נראה לי שאני אתחיל לנבור בעוד כמה אתרים וספרים על הנושא כי נראה לי שיש כל כך הרבה דברים שאני לא מבינה

m i c h a l y

New member
דבי מתוקה,

הכי חשוב שתזכרי שבסוף זה יקרה. לעיתים איתור של עוד ועוד מידע קצת מכניס ללחץ (מנסיון אישי...) אז חפשי מידע שאת ממש צריכה לדעת ונסי להמשיך ולהנות מכל העניין של לנסות להיכנס להריון.... חוצמיזה, אם אני מבינה נכון יש לך את הספר של בר, שם יש הסברים מדויקים ומובנים. בכל אופן, ממליצה לך להתחיל עם המאמר המקושר לכאן (שמעין תרגמה), בהצלחה, מיכל.

למעלה