שאלה

שאלה

נגיד שאני משוכנע ברמה גבוהה של הסתברות שיש בורא עולם, אבל יש לי ספק גדול אם הוא נתן תורה. האם יש הגיון לקיים את התורה, אפילו אם יכול בהחלט ליהות שהיא יצירה אנושית, מתוך מחשבה שבורא העולם הכניס לאלו שהמציאו את התורה את המחשבות ליצור אותה, וממילא באופן עקיף הוא יוצר התורה? ואם תשאלו, אולי הוא מצפה ממני לקיים מצוות של דת אחרת? אז אני ישיב, שמכיוון שהוא ברא אותי כבן לעם היהודי, הרי שהוא מצפה ממני להתמודד עם המציאות היהודית. דהיינו, לקיים את התורה.

אלוקים לא יתבע אותך על מה שאתה לא

יכולת לבדוק אלא על מה שיכולת לבדוק ולא בדקת דרוש יושר אישי פנימי כדי לבדוק את הדברים וכמה שפחות להיות משוחד כדי להגיע לאמת הדרך היא לא קלה אבל משתלמת וכדאית בקשר לשאלה שלך אתה יכול עיין כאן וכן כאן http://www.arachim.org.il/articles.asp?tid=44 וכאן http://www.arachim.org.il/articles.asp?tid=42 מוצאי חג שמח

Governor

New member
"הלוח העברי הוכיח אח עצמו במרוצת

אלפי שנים כמדויק ביותר. שנות החמה והלבנה נמצאו מתאימות, ללא כל צורך להוסיף ללוח או להפחית ממנו אפילו יום אחד במשך כל אותן שנים" טעות. מחזור של 19 שנים עבריות (12 שנים רגילות פלוס 7 מעוברות, וביחד 235 מולדות), מאחר להסתים בשעתים וכארבע ומחצה דקות לאחר 19 שנות חמה (לחפש It is off by about 2 hours per cycle). ההפרש מצטבר ליממה אחת לכל 216 שנה, ופסח כבר נדד בשעור של 16 יום ב- 3300 השנים האחרונות... 28439258

יש בעיה עם חלק מהמחזירים

נכון! יש בעיה עם חלק מהמטיפים, אתם צריכים להגיד להם תודה רבה. החשיבה הלא מדעית תרמה רבות לעזיבת התורה. יש להעיר שהלוח העברי אינו סוד העיבור של חז"ל, ולא ניתן מסיני. הדברים היחידים הרלבנטים נכונות התורה, הם הדברים הכתובים בתורה. בתורה כתוב שאם עם ישראל לא ישמור את התורה יהיו מלחמות.(זה כל ספר שופטים) עד עתה נבואה זו מתקיימת. יש להדגיש שזו לא הוכחה מדעית זה רק טיעון.

ינקידוד

New member
יש גם טיעון נגדי

נגיד אם כול עם ישראל ישמור תורה ומצוות אז יבוא המשיח, זה לדעתי היה המצב לפני 200 או אולי 300 שנים, ובכול זאת אנחנו מחכים, יש לך הסבר לזה?

למיטב ידיעתי הדברים היו שונים

ישנה אגדה שבמשך כל הגלות היהודים שמרו בהקפדה על קלה כבחמורה. האמת ממש שונה: ברוב הגלות היהודים שמרו רק על חלק מהמצוות ורובם היו מנותקים מעולם התורה. על רקע זה צמחו כמה תנועות: שבתאי צבי ושות' , חסידות , והשכלה. תקרא את סיפורי החסידים ותראה שהיו מקומות בהם לא ידעו לקרוא עברית, שמרו שבת באופן חלקי ולא בכל כפר היה מקווה טהרה. יעב"ץ בספרו מגילת ספר מציג תיאורים דומים. כל טוב.

גוססי2

New member
מה שמוכיח דבר אחד:

שהמשיח לעולם לא יבוא. כבר נאמר "אין בן דוד בא, אלא בדור שכולו זכאי, או כולו חייב", ומאחר ואף אחד משני המצבים אינו עתיד להתרחש הרי שהממתינים למשיח משחיתים את חייהם לריק. כפי שאמר פרופ' ליבוביץ: המשיח יבוא בעתיד, תמיד בעתיד... [הערה למנהל הפורום: הודעה זו, ככל הודעותי, מגובה באופן שניתן לשחזרה תוך שניות. אם תמחק אותה היא תוצב מחדש מניה וביה, ואם תחסום אותי אגייס את אחד מבני משפחתי הענפה שיכתוב כאן במקומי]

למה אתה חושב כך???

נבואת הגלות והשיבה לארץ התקיימה באופן הדומה למה שכתוב בתורה. מה יהיה הלאה ? - אני לא יודע. נקווה שנבואת בלעם "אראנו ולא עתה" תתקיים כמה שיותר מהר. כך גם נבאו כל הנביאים על אחרית הימים. בכל מקרה קיום התורה והמצווה אינו מותנה במשיח. דע לך שאדמו"ר מליבוביץ לא מפרש את התורה, הוא עצמאי בשטח שבדה תורה חדשה מלבו.

גוססי2

New member
אליבא דרבי יוחנן...

המשיח יבוא רק אם כולנו נשמור תורה ומצוות או שכולנו נכפור כאיש אחד. מאחר ואף אחד משני התנאים הנ"ל לא התקיימו בעבר והדעת נותנת שגם לא יתקיימו בעתיד (תמיד היו ויהיו גם מאמינים וגם כופרים), הרי שהציפיה למשיח לא תתגשם. אתה יכול כמובן לחלוק על רבי יוחנן, אבל אם נקבל את דבריו ניאלץ להודות שענין המשיח נראה אבוד מראש. "דע לך שאדמו"ר מליבוביץ לא מפרש את התורה, הוא עצמאי בשטח שבדה תורה חדשה מלבו." זה לא ממש מדוייק. ליבוביץ לא חלק על נכונותה או תוקפה של ההלכה, אלא בסך הכל קבע שאין סיבה רציונלית לקיים אותה. אודה ואתוודה שתורתו ניראית מבולבלת בעיני, אבל דבריו בענין המשיח הגיוניים ביותר. [הערה למנהל הפורום: הודעה זו, ככל הודעותי, מגובה באופן שניתן לשחזרה תוך שניות. אם תמחק אותה היא תוצב מחדש מניה וביה, ואם תחסום אותי אגייס את אחד מבני משפחתי הענפה שיכתוב כאן במקומי]

רבי יוחנן לא הציב תנאים לבוא המשיח.

ר' יוחנן אינו משה רבינו ולא עלה על דעתו להחליט מתי יבוא המשיח. כל דבריו הם בגדר השערה מתי יגיע המשיח, אך לא קביעה מוחלטת או פסק הלכתי. (כך הם כמעט כל אגדות חז"ל). אדמו"ר מלייבוביץ' כפר בשכר ועונש, בניגוד לפסוקים מפורשים בנביאים ובתורה. זו רק דוגמא אחת ליכולתו להפיץ את רעיונותיו הפרטיים בשם התורה. כל טוב.

גוססי2

New member
אוקי, נניח שדברי רבי יוחנן...

אינם יותר ממדרש לא מחייב (רק לידיעתך, נתקלתי ביותר ממאמין אחד שנהג לאמץ כל מדרש של חז"ל כאילו מדובר בנבואה שקיומה מובטח). האם יש לנו מקור מוסמך על פיו אפשר לנבא במידה סבירה של דיוק מתי יתרחש האירוע המשמעותי הזה? "אדמו"ר מלייבוביץ' כפר בשכר ועונש, בניגוד לפסוקים מפורשים בנביאים ובתורה" האם יתכן כי ליבוביץ ראה נכוחה את המציאות והעדיפה על פני היתלות חסרת שחר בפסוקים כאלה ואחרים? אחרי הכל, מתוך מהלך ההיסטוריה באלפיים השנים האחרונות קשה מאד למצוא קשר סיבתי בין האירועים לבין מידת הדבקות של עמישראל במצוות האל.

אני רואה דברים אחרים

1- עליך להודות לאותם מאמינים גדולים על כך שהם מאמינים בכל אגדה שמופיעה בחז"ל. הם תורמים רבות לזילות התורה. (אני לא מתכוין להודות להם) 2- אין כל אפשרות לדעת מתי יבוא המשיח, שהרי הפסוק אומר במפורש "אשורנו ולא קרוב" וכן "באחרית הימים". מי יודע מה זה קרוב ומה זה רחוק? בינתיים יש תהליך ארוך טווח של סיום הגלות, ונבואות על שלום עולמי מתחילות אולי להתקיים. אולי. מה יהיה הלאה ? האם ניגלה שוב מהארץ? אין תשובות. 3-למה כל כך ברור לך שאין קשר בין שמירת המצוות של עם ישראל לבין שכר ועונש? ראינו שכאשר יש עזיבה המונית של הדת אז קרה מה שקרה. תגיד לי אתה מה היה צריך לקרוא ולא קרה. כל טוב

uuuaaa

New member
ובכן

יש זמן קבוע, שה' קבע לביאת המשיח, ובזמן ההוא המשיח יבוא גם אם עם-ישראל לא יהיו ראויים לכך. אך אם עם ישראל יעשו תשובה - המשיח יבוא לפני כן. כמו שכתוב "בעתה אחישנה". (או בעתה או אחישנה). ויש לזה הרבה מקורות בש"ס.

ינקידוד

New member
עד שיעברו מהעולם 3 ממלכות רשע?

לא עברו 3 או 4 , למה הוא מחכה ? (או אולי הכוונה לרבנות בישראל)

אסטרולוגים ודתיים

הם הומו-תיאוסופוס זן נחות שהתפצל מהומו-סאפיינס במהלך האבולוציה.

למעלה