שאלה...

daud

New member
אוףףףףףףףףף זה ארוךךךךךךךךך....

אז בו נתחיל מההתחלה.... ה"מחלה" מתחלקת כמו כל דבר בצה"ל ל3 מחלות
פיברומיאלגיה: בתכלס זה סוג מאוד מסויים של כאבי שרירים שאם יש לך אותו אז כבר תבין למה אני אומר שהוא מאוד מסויים (קשה להסביר במילים), את הפיברומיאלגיה יכול לזהות רופא שמבין עניין ע"י בדיקה של לחיצות בנקודות מסויימות. תשישות כרונית: שזו עייפות מאוד קשה שגם אותה דיי קשה להסביר, אולי הביטוי עייף עד כדי כאב הוא הביטוי הנכון, אבל אם לאמר את זה תכלס אז בו נגיד שאם אתה מגיע לפעמים למצב של להיות כ"כ עייף שאין לך כוח ללכת למזוג לעצמך כוס מים ואתה מבלה יום קיץ בלישון במיטה ולהתייבש אז יש לך סיכוי שזה התסמין ההנכון. ו תסמונת המעי הרגיז: שילשולים כאבי בטן ובחילות ורגישות רבה למזון, לפעמים גם בנסיבות של מתח יחסי. מלבד זאת יש אלמנטים של דיכאון אצל חלק גדול מאיתנו לכולנו יש אלמנטים שונים של ה3 ברמות שונות ומשתנות. ו עוד דבר שכדאי לציין זה שחלק גדול מאיתנו חולים מתי שהוא לאורך המחלה (ויש האומרים לפניה) ב"מחלת הנשיקה" ז"א אינפקשס-מונונוקליאוזיס או אפשטיין בר חוץ מזה אם אתה מחפש פירוט אז בדוק שלק מהאתרים שבקישורים שבפורום זה, יש שם המון חומר ועוד קישורים. אם אתה מעוניין אתה יכול גם לקרוא אחורה בפורום זה ובגלל שהוא לא מצונזר אז תוכל לראותשיש עוד תכונות שמייחדות כמה מאיתנו. תכונות נפשיות מסויימות.

רז89

New member
תודה, אז אם כך....

כנראה שאין לי את זה. (אגב אני בת)
פשוט אני כל הזמן עייפה, גם אחרי שאני ישנה ולא משנה כמה שעות אני לא יכולה ללמוד כי אני כל הזמן עייפה ונרדמת בשיעורים. אין לי תרוצים כי אני לא עובדת. אבל זה לא עדי כדי כך שאני לא יכולה לקום לקחת כוס מים. נכון שאין כוח לפעמים, אבל אני אעשה זאת בסוף. בכל אופן, תודה

daud

New member
בשורות טובות אם כי....

אני הייתי הולך לעשות בדיקה אולי היתה לך מחלת הנשיקה ואת סובלת מהעייפות שאחרי, לי היתה מחלת הנשיקה בגיל 20 בערך ואח"כ הייתי במשך זמן מה מגיב כמוך, לכן אני יודע את ההבדל בין תשישות כרונית ותשישות שאחרי מחלת הנשיקה וזו גם אחת הסיבות שאני לא רואה במחלת הנשיקה גורם אלא יותר מאפיין של הסימפטום של הפגיעה במערכת החיסונית שחולי ה"תשושומיאלגיה" סובלים ממנה.
המון בריאות

daud

New member
אז אולי זו סתם עייפות רצינית...

אולי כדאי לך לנסות כל מיני ממריצים טבעיים מרד בול וקפה עד לכל מיני דברים שבאים בכדורים כמו גוארנה ועוד

tiaa1

New member
דאוד, יש רופאה אחת שמגדירה את

המצב כ"נוכחות של וירוס" ...וכנראה זה לא במקרה. את כל החורף האחרון עברתי ללא חיסונים(היא לא הרשתה) אבל גם לא חליתי בשום וירוס,שפעת או מחלת חום וכאבי עצמות. הייתי לעיתים נאחס מסמורטט, לא הצלחתי לקום מהמיטה, אבל לא היה שום רמז למחלה ויראלית-רק תשישות תשישות תשישות....ניסיץי להתנחם בעובדה שהמערכת החיסונית בהחלמה...רק אני לא.

שריק 7

New member
רק חבל שהרופאה הזו, ואחרים

במקצועה- לא גילו עד היום שום דרך להחלים אותנו. יש להם רק טכניקות של כיבוי שרפות. בעיות שינה? קחו כדור כאבי תופת?? קחו משככים ביד נדיבה.... הפרעת עיכול? קחו כדורים הממתנים את הפעילות הטבעית, או ההיפך... דיכאון? יש תרופות מהדור החדש! חולשה? שכבו במיטה. אובדן כושר עבודה?? טרטרו עצמכם בין עשרות רופאים וועדות... ליקוי קוגניטיבי הוא שמטריד אתכם?? אל דאגה, ממילא מייד תשכחו את זה...... ואני תמהה: מה הועיל לנו המחקר הקיים כעשור וחצי???!!!! מסקנתי: השיטה המאוד קשה ליישום, לדעתי, של בועז- היא מפתח להחלמה. מקווה שאצליח "להרים" את הניסוי הזה בעצמי. שרי

שריק 7

New member
למרות דבריי הקודמים-

הכתובים בנימה אירונית- אני מאוד מעריכה את הרופאים שמתעקשים לחקור מחלתנו, ויוכלו, אולי בעתיד, להציע פתרון ממשי ומועיל לתסמונת הקשה. וזו הסיבה שאני מגיעה לכנס, תוך כבוד לעושים במלאכה. הבקורת שהטחתי קודם- משקפת את דעותיי על הרפואה המערבית בכללותה. רפואה שאינה מלמדת את האדם לשמור או להשגיח על בריאותו, אלא עוסקת בפתרונות ספציפיים כשכבר החולי קיים. וכמו כן- מקילה ראש במתן תרופות באופן שיטתי ורווח מדי, אך המציאות היא שהאוכלוסייה המערבית מחפשת מזור בשיטות רבות עתיקות ו"בלתי מוכחות" מדעית. עקב זאת יש התקרבות איטית בין הגישות, וזה פועל לטובתנו. שרי

mira ker

New member
שריק, אני באותה דיעה שלך.

יחד עם זאת כדאי לקחת מה שהרפואה הרגילה נותנת, ביחד עם רפואה אלטרנטיבית. הכל כדי להקל על הסימפטומים כך שנוכל לתפקד כמעט רגיל. יש להוריד למינימום את מינון הכדורים, עד למינון האפקטיבי, בלי תופעות לואי. חלק גדול מהכדורים גורמים לחולשה כתופעת לואי, ואנחנו חושבים שזה מהמחלה. לגבי רפואה אלטרנטיבית, צריך למצוא איש מקצוע מהימן, כי יש המון שרלטנים בתחום. וגם אז לא ללכת בעיוורון אחריהם. כמו לא ללכת בעיוורון על רופאים רגילים. הכי טוב לעשות מה שבועז עשה, החליט שהוא הרופא של עצמו. וכך הוא גם נוטל את השליטה על חייו במקום שאין עליו שליטה. לקיחת אחריות על חייך נותן המון כוח. יחד עם זאת כמו שאמרת שריק, לא כל אחד מסוגל לעשות מה שבועז עושה. צריך בשביל זה אופי עצמאי, ובעיקר לא לפחד לרפא את עצמך. יהיה טוף מירה

daud

New member
אצלי יש וירוסים בחורף

אבל בגלל שהמצב הוא תמידי אצלי אני מבין שזו לא היתדרדרות בתסמונת רק אחרי שאני מדביק מישהוא

למעלה