שאלה :-()

בלגראת

New member
שאלה :-()

לכול חובבי הפנטסיה - מתוך הסדרה הנרחבת של ``רומח הדרקון`` מהו הספר הראשון ראשון שצריך לקרוא? תודה מראש :cool: בלגראת.

dragoran

New member
לדעתי האישית

והאישית בלבד !! הסידרה הראשונה שהם הוציאו היתה הטובה ביותר והשאר קצת הרסו כלומר שלושת ``דרקונים של ...`` ועוד אוסיף ואומר (בעקבות זה שגמרתי את אמבר) שאני ממליץ על אמבר בחום !!! חמשת הספרים הראשונים מספרים על אדם בשם קורוין שמתעורר בבית חולים אם אמנזיה ועל התהליך של החזרת זיכרונו ומשם ל``כיבוש`` אמבר - שהיא העיר היחידה האמיתית וכל שאר העולמות והיקומים הינם השתקפות במידה כזאת או אחרת של אמבר. אם ברצונכם פירוט יותר רציני אז תבקשו פה ואני אשמח לפרט (או שתקראו את הספרים....)

בלגראת

New member
בקשר לספר

הספר שתיארת מזכיר מאוד ספר שנקרא ``מארג פיונאבאר`` מכיר? שלישיית ספרים טובה.

dragoran

New member
לדעתי זה לא כל כך מזכיר אבל

אהבתי את פיונבר אבל אמבר לא כל כך דומה, העקרון פה הוא שיש את התוהו (כאוס=CHAOS) ויש את התבנית (PATTREN) וכל העולמות נוצרים ביניהם (זה למה העולמות גם מסודרים וגם כאוטים) עכשיו אמבר היא העיר בעולם שבו מצוירת התבנית ולכן היא המקור. הנסיכים של אמבר מסוגלים לעבור מעולם לעולם ע``י שינוי פרטים בסביבה ע``י כוח הרצון (כגון להוסיף עץ, לשנות צבע שמיים וכו`) וכך כאשר הפרטים מתאימים הם מגיעים לעולם שהם רוצים (יש שאומרים שהם יוצרים ולא מגיעים לעולם שהם רוצים). הסיפור של אמבר (5 הספרים הראשונים) מספר על נסיך של אמבר בשם קורוין (שכמו שאמרתי מתעורר עם אמנזיה) ומסעו לנקום באלה שעו לו את זה ולשלוט באמבר (מה שבסוף משתנה לגמרי). חמשת הספרים הראשונים הם: תשעה נסיכים לאמבר תותחי אבאלון בסימן החדקרן ידו של אוברון בסימן התוהו וחמשת הספרים הבאים מספרים על בנו של קורוין ותלאותיו. אני ממליץ בחום (בפעם המיליון

הייזל

New member
לדעתי

זאת סדרה שאפשר לוותר עליה אבל מה לעשות כל חובב פנטסיה עובר את השלב הזה. הספר הראשון הוא דימדומי דרקוני סתיו או משהו כזה שיצא דרך אגב במהדורה חדשה. תשאל בסטימצקי ובחניות הספרים המובחרות שליד ביתך.

EverMan

New member
אם אתה רוצה לקרוא

אני התחלתי לקרוא אותה משישיות מפגשים אבל כבר אי אפשר להשיג אותה ... אז תתחיל מהרשומות .. דרקוני של דמדומי סתיו אני מאמין שזה נקרא ...

Funeral Drum

New member
דרקונים של דמדומי הסתיו, אבל

אם אתה כבר לא בן 13 אז אני לא מבין איך אפשר לקרוא את זה. מצד שני, כל אחד חייב להכיר את רייסטלין המגניב. יום טוב shine on -slide-

בלגראת

New member
אני לא בן 13

אני לא בן 13

פשוט עוד לא קראתי את זה והרבה אנשים אמרו שכדאי וזה נראה מין ספר חובה כזה - סטייל ההוביט. זהו זה כול מה שיש לי להגיד

הייזל

New member
הרשה לי להבהיר לך משהו

סדרת רומח הדרקון היא סדרה שבמוצהר נכתב על בסיס של משחק התפקידים (שבתקופה ההיא היה הכי פופולרי אולי בגלל שהיה היחיד). בלהיטותם הרבה הוציאו הוצאות לאור ספרים רבים כאלה ברמה הולכת ויורדת של איכות. מישהו החליט להגדיר את זה כפנטסיה. אולי בגלל שיש שם דרקונים קסמים וחרבות. אני לא יודעת מי אמר לך שהספרים האלה משתווים מאיזושהי בחינה ל``ההוביט`` אבל תזהר, כאן האנשים עדיין חביבים ופתוחים ומוכנים לתת לבנאדם להנות מהספק אם תרשום דבר כזה בפורום נענע, IOL או אורט אתה תזה בחירופים ונאצות. הפורום היחיד שעדיין מעז לעשות השוואה כזאת הוא וואלה וכאן אני פשוט אחסוך במילים כנס לפורומים תעשה חיפוש ותבין לבד מה חושבים על הפורום הזה. אני נכנסתי לשם ואני יודעת כמה התדמית הזאת נכונה. אם אתה מחפש ספר פנטסיה טוב רק תשאל.

למעלה