שאלה

shnappss

New member
שאלה

שלום, יש לי דילמה שאני צריך עליה חיזוק לפה או לפה, אני בעיקרון בא ממשפחה חילונית "יודעת" מסורת (שמירת כשרות מלאה, מקיימים חגים,יום כיפור קידוש בשבת וכ'ו),אך יחד עם זאת לא שומרים שבת במובן של נוסעים בשבת מדליקים אור וכ'ו (כמו שאמרתי משפחה יהודית חילונית) כל זה היה נכון עד לפני 3 חודשים אז אבי ועמוד התווך המשפחתי נפטר. מאז אני מניח תפילין בבוקר (בתפילה) והולך לתפילות בבית הכנסת לצורך אמירת קדיש. לכן אני מרגיש לא בנוח להוריד את הכיפה (לא הלכתי לפני עם) ולשים מחדש בכל פעם לפני שנכנסים לבית הכנסת (לא נראה לי בסדר),ולכן מאז (גם לאחר סיום השלושים)אני הולך עם כיפה. יחד עם זאת לא זנחתי את אורח החיים החילוני שלי לחלוטין (למרות שהוא השתנה עקב שנת האבלכלומר בשבת מדליקים אור וטלויזיה (אחרת נשתגע) וגם יצא לי לנסוע כמה פעמים (ממעט לעשות זאת כעת) בשבת. ולדילמה: האם כשיוצא לי לנסוע בשבת (למרות שאני ממעט לעשות זאת) יש להוריד את הכיפה? הרי זהו לא מנהג דתי אלא סימן וסמל ל"יראות שמים" (מה שאני גם כשאני נוסע בשבת) אני רק מבקש להתייחס לנושא שהוא בטוח שנוי מאוד במחלוקת בכל הרצינות כי זה משהו שלפעמים אוכל אותי מפנים, בתודה מראש

בילביל

New member
שנאפס שלום

קודם כל - קבל את תנחומיי על אבדן אביך. אורח חיי דומה מאד לשלך. אמנם אני אשה ואיני נדרשת לכיפה - אבל לדעתי האישית - צפונות הלב הן העיקר. נראה לי שבעצם הדילמה נמצאת התשובה. אם היה נוח לך להיות מחד עם כיפה ולחלל בו בזמןאת השבת הרי לא היית בדילמה? אז אולי אתה צריך בכו"ז לוותר על אחד מהם (לא לגמרי - פשוט לא בו זמנית) כפי שאתה אומר - הכיפה היא סמל ליראת שמיים. סמל למי? ואם אינך יכול שלא לחלל את השבת - אז למה הכיפה? להראות לאחרים כי ירא שמיים אתה? ואם הנך ירא שמיים - מדוע להידרש דווקא לסמל ולא לדבר עצמו החשוב יותר? ולמרות הכל, איש איש באמונתו יחיה. עשה את אשר אתה מרגיש אתו שלם. גם אם ירא המוזר בעיני אחרים.

asaf2000

New member
תזהר מחילול השם.

אם יראו אותך אנשים עם כיפה נוסע בשבת יצא מזה חילול השם גדול אז ברור שאסור לך לחבוש כיפה אם אתה עושה עבירה! לשים כיפה זו לא מצווה ולפי מה שראיתי בשו"ת של הרב עובדיה יוסף אין חובה לשים כיפה בתוך הבית וברחוב יש חובה בימינו כדי להבדיל את עצמך מכאלה שלא יראי שמים וכמובן שכתוב בגמרא שזה מוסיף יראת שמים. ואם תנסה להקפיד יותר במצוות שבת זה מאוד יועיל לעילוי נשמת אביך ז"ל.

למעלה