שאלה...

Raytlin

New member
שאלה...

אני 10 שנים בתחום המחשבים חומרה\תוכנה ומע" הפעלה...אני תיכנתתי ממש קצת בחיים שלי,ב VB ובפסקל שזה לא נחשב. מה שכן יש לי את כל הראש הטכני ואני יכול ללמוד תיכנות בכיף זה מענין אותי מאוד. אני בן 21 ,רק יצאתי מהצבא,מחפש עבודה זמנית בתמיכה טכנית או משהו. השאלה שלי היא,אם אני ילמד תיכנות(מדעי המחשב) לתואר מסוים,יש סיכוי שאני יגיע לאיזושהי חברת הייטק??

ניקו5

New member
סיכוי תמיד יש

מומלץ בכל זאת להתחיל לצבור נסיון כלשהו...ולתמיכה טכנית בחברות האינטרנט כן יש לך סיכוי טוב להגיע. תנסח קורות חיים בצורה מסודרת,תדגיש את כל הידע והנסיון במחשבים מהצבא ותשלח לחברות כמו נטוויז'ן,אינטרנט זהב,בזק בינלאומי. אפשר להגיע למשרות כאלה גם דרך חברות כוח אדם,יש הרבה פרסומים באינטרנט ובעיתונים. כדי להתקבל לתפקיד כזה אתה בדרך כלל נדרש לעבור מבחן אינטרנט/מחשבים בכתב ואחר כך יש עוד מיון (בכל חברה זה אחרת).

ניקו5

New member
אה ודרך אגב

אם כבר ללמוד מדעי המחשב,אז עצה שלי,רק באוניברסיטה (תשכח ממכללות למיניהן) עם עדיפות לבן גוריון, תל אביב או הטכניון. אולי עד שתסיים את התואר המצב ישתפר. בכל מקרה אין כרגע בשוק תואר שמבטיח עבודה,במיוחד אם אתה חסר נסיון.

Raytlin

New member
אז ככה...

בעיה שיש לי זה שחסרה לי בגרות,חסרים לי 3 מקצועות כמו ספרות,תנ"ך והיסטוריה. חוץ מזה יש לי את הכל. אז כמו שטענת שרק לאוניברסיטה,שמעתי שאפשר ללמוד באוניברסיטה הפתוחה ללא בגרות לתואר ראשון (ואז אני ישלים את זה). זה בסדר?

ניקו5

New member
תשמע ברור שאפשר

אני מדבר פה על תואר אוניברסיטאי רגיל,באוניברסיטאות מובילות בתחום מדעי המחשב בגלל היוקרה שלו בשוק. בפתוחה אתה בהחלט יכול ללמוד ללא בגרות אבל הדגש שם הוא על עבודה עצמית ומאוד קשה ללמוד מדעי המחשב לבד. הייתי ממליץ לך להשלים בגרויות,אם כבר להשקיע אז להשקיע עד הסוף. בכל אופן,לאוניברסיטה הפתוחה יש אפיקי מעבר לאוניברסיטאות רגילות. כדאי לך להעיף מבט באתר שלהם,זה מצריך עמידה בתנאים מסוימים וציונים גבוהים בקורסי חובה כפי שהם מגדירים.

ReadyOrNot

New member
לדעתי הנסיון הוא החשוב ביותר

אני סיימתי בטכניון לפני יותר מחצי שנה ועוד לא מצאתי כלום, אפילו ראיונות בקושי יש לי. האמת שסיימתי בממוצע לא מזהיר במיוחד. אז לדעתי מה שמשנה זה פחות התואר (אלא אם כן הממוצע טוב) אלא הרבה יותר הנסיון, כי תכלס מי שמסיים אוניברסיטה לא יודע הרבה. יאיר

ניקו5

New member
נכון,חשוב לחפש עבודה

עוד לפני תחילת הלימודים...במיוחד אם לבחור יש רקע במחשבים,אפשר בהחלט להתחיל בתפקידים "אפורים" כמו תמיכה טכנית ולהתקדם משם. בעל תואר ללא נסיון יתקשה מאוד בשוק הנוכחי... ואכן כמו שציינת הרבה חברות היי טק דורשות בוגרי טכניון בממוצעים מעל 90.

יאיר- למה לא יודע הרבה ?

בתור בוגר טכניון אתה יודע המון, עשית פרויקטים ומעבדות ואתה יכול לתכנן אלגוריתמים ולעצב מערכת. לדעתי- כדאי לשנות את "הדיסקט" בראש וגם לשפץ את הרזומה שישקף את הידע הרב שלך

ReadyOrNot

New member
צודק ולא צודק

אתה צודק לגבי "החלפת הדיסקט", אכן חודשי הבטלה הכניסו לראשי רגשי נחיתות מסויימים. זה נכון שלבוגרי טכניון יש ידע תיאורטי רב (תכנון אלדגוריתמים וכו) אבל ידע מעשי מועט. למה אני מתכוון? אכן היו פרוייקטים ומעבדות. חלק מהתרגילים היו ב-c , חלקם ב c++ וג'אבה. c ו - c++ היו ברמה בסיסית בלבד. בוגר טכניון יוצא מהטכניון כשאין לו מושג איך מתכנתים תכנית בסיסית בסביבת windows. אפ אחד לא מלמד WIN API , לא MFC , לא COM, DCOM,DLL, וכו'. המקסימום שמגיעים זה לעשות קומפילציה עם gcc בחלון unix . (שלא לדבר על דוט נט וכו). ב-JAVA המצב קצת יותר טוב, אך עדיין רחוק מרמה תעשייתית. מקווה שהבנתם למה אני מתכוון. יאיר

יאיר - גם אני בוגר טכניון ואני מבין

אבל הלימודים אמורים לתת לך בסיס ידע ולא מתכוני בישול. מושגים כמו COM ו DCOM הם אתמול רלוונטיים והיום (עם דוט-נט ) הופכים ללא רלוונטיים- עוד 5 שנים אף אחד לא יפתח ב COM , אבל הידע שלך בתיכנון אלגוריתם יעיל וחסכוני יישאר תמיד. מה שכן- כיוון שבתעשיה דורשים נסיון עדכני כדאי שהמעבדות בטכניון ייתבצעו בטכנולוגיות חדשות עם כלים חמים בשוק. בכל מקרה תרים ראש ותהיה אופטימי- הידע שלך שווה המון לכל חברה רצינית, בסוף תמצא

GhostIL

New member
במצב של היום

הניסיון קודם לתארים. אם ברצונך להתחיל וללמוד את תחום התוכנה בכלל ואת תחום ה- DOT NET בפרט, ישנם הרבה מאד אתרי אינטרנט שנותנים הכוונה ועזרה בפיתוח למתחילים בטכנולוגיה הזו של MICROSOFT. אם תצטרך עזרה בהכוונה לתחום, אשמח לעזור!

doronmm

New member
התשובה שלי

תשמע. פעם הבוס שלי אמר לי משהו שאני מנסה להעביר לכל מי שמשוחח איתי על עבודה או על כיוון בחיים. הוא אמר לי שאבא שלו אמר לו (כן ... זה עובר בירושה המשפט הזה): לא משנה מה תעשה בחיים ... תהיה מטאטא רחובות. תהיה מנקה חלונות. לא משנה - אבל תהיה הכי טוב שאפשר. ככה תמיד תהיה לך עבודה. ולענייננו: כמובן שיש סיכוי. אם אתה אוהב את המקצוע, וזה מעניין אותך מאוד כמו שאמרת ... אז אתה תלמד. ותשקיע. ותתעניין. ותקרא. ותהיה הכי טוב. ואין סיבה שכשתגיע לראיון ויראו שאתה מתלהב ואוהב את המקצוע - אז לא תהיה לך עבודה. כל הזמן צריכים אנשים צעירים ושאפתניים. זה שהמצב היום הוא לא מזהיר ... לא אומר כלום על העתיד. כמו שזה שהעבר היה מזהיר לא אמר שום דבר על המצב עכשיו. אתה שואל אם תהיה עבודה בהיי טק - ואני שואל אותך - אם תלך לתחום אחר, שאתה פחות אוהב ומן הסתם תאהב אותו פחות - תרוויח שם יותר ? אני לא חושב. אתה תצליח רק במה שאתה אוהב. בהצלחה. נקודה.

למעלה