שאלה

gal616

New member
שאלה

מה לפי דעתכם עדיף? שסוסים יהיו באותה תא ביחד (כמובן לא תא של סוס רגיל- אלא תא אחד גדול) או שכל סוס יהיה בתא אחד משלו? עכשיו הבעיה שלי היא ככה-באוורוה איפה שנמצא הסייח שלי, יש 5 תאים. עכשיו התאים אפשר לפתוח אותם לתא אחד גדול, או לתא תא. אנחנו בחרנו לשים את 2 הסוסים הבוגרים ואת 3 הסייחים במצב שכל הסוסים ביחד-ושוב אני מציינת זה תא גדול! אני העדפתי גם לשים את הסייח שלי עם כל הסוסים האחרים אך הבעיה היא שהם לפעמים פוצעים אותו-שריטוט וכאלה-לא משהו חמור. עכשיו אני מעדיפה שהסייח (ובעיקרון בגלל שהוא סייח) אני מעדיפה שילמד את ה"חוקים" של הסוסים (זה מה שהוטרינר אמר לי) , וגם אני לא רוצה שיהיה בתא לבד כל היום-זה ממש התעללות בעייני-תחשבו אתם הייתם לבד בחדר ריק כל היום!-הייתם משתגעים! אבל מצד שני אני לא רוצה שיפצעו אותו!-מה אני עושה? מה עדיף לי לעשות?

GrEeNwOmAn

New member
דעתי בנושא זה.../images/Emo29.gif

לדעתי עדיף תא אחד לכל סוס. זה גם מה שלרובינו יש בחווה או פרטי. עדיף שהוא ישתגע וישתעמם מאשר שייפצע, זה יכול להגיע למשהו חמור מאד. אז לדעתי תסדרי שיהיה לו תא משלו. יש לך תמונות? בן כמה הוא? איך הוא מתנהג?

gal616

New member
|הוא שלושה ימים הוא בן שנה!!!../images/Emo65.gif

אמממ מה זאת אומרת איך הוא מתנהג? איפה? מתי? והינה תמונה שלו-

אוקיייי תכנסי דחווף!!....

תשמעי.. הכי טוב זה שלסוס יש תא משלו!!! את יכולה לבקש שיוציאו אותו לבד לחצר.. אבל את עושה טעות ענקית בזה שאת נותנת שהוא יהייה עם עוד כמה סוסים בתא אחד!! לא משנה גם אם זה יהייה התא הכי גדול!!! את יודעת מה יכול לקרות??? הסוסים יכולים פתאום לשחק עכשיו סוס זה חייה שלא מבינה עניין!!!! בטעות הם יכולים לשחק ופתאום אחד הסוסים נותן באק (מתוך משחק כמובן) ופוגע לסייח שלך ברגל!!! את יודעת איזה נזק זה יכול לגרום?? זה יכול להרוס לו את כל העתיד!!!!! כזה דבר יכול לגרום למתיחה של גיד או לקריעה שלו והמצב יהייה ממש לא טוב במיוחד שזה עוד סייח שלא סיים גדילה ושהוא צריכים להתחזק!!!! נכון את לא רוצה שהוא יהייה לבד וירגיש בודד אבל מצד שני את רואה שהם פוגעים בו ואת רואה גם שזה מסוכן!! במיוחד שמשחקים בין סוסים יכולים להיגרם מאוד לא טוב!! ובגלל זה אני לא משחררת את הסוס שלי עם עוד סוס במגרש למרות שזה מגרש די גדול אבל הם מסתובבים ביחד ורצים ביחד ובועטים וממש שמחתי אבל זה ממש מסוכן כי פעם אחת הסייח שלך יקבל בעיטה ברגל.. וזהו גמרנו!!!! הוא הלך! כאילו אין לך מה להחזיק אותו!!

gal616

New member
אוקיי מחר אני יסדר את התא שלו..

הפחדת אותי כבר-וזה לא בעיטות זה נשיכות וכאלה.. אבל בכל זאת אני יפריד.. אז למה הוטרינר אמר לי דבר כזה? שעדיף שהוא יהיה עם כל הסוסים? אני ישאל אותו-נראה כבר מה הוא יגיד-אבל אני בכל זאת יפריד-אני לא לוקחת סיכון..

והנשיכות זה מתוך משחק.. הסוסים..

זאת חייה שלא מודעת לחוזק שלהם.. הם נושכים מתוך מזחק ובועטים מתוך משחק ויום אחד זה נשיכות ויום אחר זה בעיטות.. ובטעות הסוס שלך קיבל בעיטה בראש או ברגל... ואז זה ברגל הגיד יכול להיפגע.. ואם הז בראש הוא יכול לקבל זעזוע מוח מה שממש לא מומלץ!!! הייתה לנו סייחה בת 3 שבועות (זה היה לפני שנתיים) היא נולדה לסוסה בשם לבנה ז"ל ושיחררו אותה יחד עם כל הסוסי בית ספר.. והיא במקרה עברה מאחורי סוס בשם גרלם ז"ל והוא נתן בעיטה ופגע לה בראש והיא קיבלה זעזוע מוח מאוד חזק!!! והרדימו אותה!! לא הייתה ברירה אחרת! היא לא הייתה חוזרת לעצמה!!!

niko girl

New member
אני לפי דעתי חושבת שכדאי

תא, תא אבל אם הסוסים האחרים פוגעים בסוס שלך כדאי לך מאוד לשים אותו בתא נפרד. וכל יום להוציא אותו אליהם לכמה זמן ואז להחזיר אותו.

חשוב מאוד!

כפי שדרור (אוסטין...) אמרה: נורא חשוב להפריד בניהם. אבל למספר שעות ביום, למשל במשך 3 שעות אפשר לתת לו להיות עם שאר הסוסים, בתנאי שזה תחת השגחה.

פיצי!! זה לא נכון... גם אם תשחררי..

את הסוסים ל-5 דקות עם השגחה!! זה לא יעזור!! אחד הסוסים פתאום בועט ופוגע בסוס אחר?!? ומה זה כבר יעזור?!?! מספיק ששניה אחת מישהו לא מסתכל וזהו..... עצם זה שסוס נמצא בתא לבד והוא מריח סוסים אחרים לידו ורואה אותם מספיק לסוס.. הוא לא צריך להיות צמוד אליהם בשביל להיות שמח או משהו.. הוא ירגיש בטוח גם עם עוד כמה סוסים יהייו בתא לידו...

dearanita

New member
תגובה

מצד אחד סוס הוא חיה מאוד חברותית שחייב חברה מצד שני מפחדים לשלום הסוס אז מה לעשות? הכל תלוי באופי הסוס ובאופיו של הסוס(ים) איתו הוא משוחרר. סוסים מבוגרים בדרך כלל לא ישחקו אלא ינקו אחד את השני (אתם בטח מכירים את זה) לסייחים לעומת זאת וגם סוסים צעירים יש נטייה להשתולל ולקפץ. צריך לנסות, לשחרר את הסוסים יחדיו ולראות איך הולך, חשוב חשוב חשוב להשאר בסביבה ותמיד לשם עין אבל לסוס ממש לא מספיק רק לראות ולהריח סוסים אחרים כשם שלנו לא מספיק לראות ולהריח אנשים אחרים כולנו בעלי חיים בסופו של דבר לא? את הסוסה שלי אני משחרר עם סוסה אחרת אבל הן לא רבות, מנקות אחת את השנייה קצת אך כל אחת בנפרד....

gal616

New member
אמממ בחווה

יש 2 סוסים בוגרים, ועוד שניי סייחים לא כולל הסייח שלי. עכשיו הבוגרים לא משתוללים ולא בועטים, אבל לפעמים 2 הסייחים באים לשחק עם הסייח שלי ונושכים אותו, לא קפיצות או משהו כזה, פשוט נשיכות. בעיקרון הסייח שלי רגוע, הוא לא משתולל כמעט בכלל, רק לפעמים כשהוא חוטף תג'ננה. אבל בעיקרון הוא מאוד רגוע-הרבה אמרו שהוא כל כך רגוע בגלל שהתעסקתי איתו כל כך הרבה מגיל 4 חודשים-הגיוני? או שפשוט סתם הוא סוס רגוע?

dearanita

New member
משחקים של סייחים זה שטויות

הם לא פוגעים אחד בשני בצורה משמעותית שיכולה להזיק... וסייחים צריך להרגיל למגע למן הרגע הראשון להוולדם. אל הסייחה שלי נכנסתי ישר אחרי ההמלטה. קוראים לזה החתמה

gal616

New member
אז זהו

שהקיר של התא הוא לא גבוה ויש אפשרות לסייח לבוא במגע עם סוסים אחרים (עם הראש והצוואר) אז אני רואה שהכל מסתדר... ועוד שאלה-אם הסוסים לא נמצאים יחד בעדר או שמגדלים רק סוס אחד בחווה (בעיקר סייחים) איך הם לומדים את התקשורות וההתנהגות? (אני מקווה שהבנתם את השאלה כי אני לא ממש מצליחה לנסח אותה טוב)

התשובה היא...

הם לומדים בכמה דרכים: 1.אם יש שיעור עם כמה סוסים ביחד 2. כשאת מוציאה את הסוס מהאורווה לנקות אותו והוא נפגש עם סוסים אחרים. 3. בתא עצמו עם מי שמשני הצדדים שלו ובכלל הקולות שהוא שומע 4. ועוד כל זה בעיקר מתוך אניסטינקים זה דברים שהסוס לומד לבד, ככה הוא נולד כמו כולם להבין במשך החיים שכמנו אנחנו לא יודעים איך לתקשר מגיל קטן אלא במשך השנים וגם כשאנחנו קרובים למוות לא בטוח שלמדנו הכל!!! בקיצור אל תדאגי כמובן שיש גם את הסימניםאם ה מעניין אותך יש בהקשר הזה ועל המון דברים אחרים ספר מקסים שקוראים לו:על סוסים ואנשים/דסמונד מוריס בהצלחה

את יכולה לשאול חוות דעת נופת

מהשאלה שלך הבנתי שא קצת לחוצה וזה בסדר. קודם כל תלוי מה הודל (כמה מטר על מטר) וזה תלוי באופי של הסוסים שחיים איתו בתא אני חושבת שיש משהו בדברי הווטרינר שלך אבל את צריכהלקחת בחשבון את הסיגון. את יכולה להכנסלפט נט יש שם מדור שאלות ויש שם וטרינר סוסים את יכולה לשאול אותו ולתתת לו את הרקע ואת הדעה של הוטרינר הראשון, אתגם יכולה לשאול מדריכים בחווה ועוד בעלי סוסים שם. בהצלחה

gal616

New member
קודם כל

אני שולחת דיי הרבה הודעות לוטרינר בפט נט אבל הוא לא עונה-כי תמיד אני מעוניינת לשמוע כמה דעות. עכשיו התא הוא גדול מאוד+מרעה ענקי שהם נכנסים ויוצאים מתי שבא להם. ע(עכשיו המרעה סגור בגלל שיפוצים שעושים שם אבל עדיין התא גדול מספיק, והמרעה סגור לא להרבה זמן) עכשיו הסוסים בסביבה שלו הם רגועים יחסית, אבל לפעמים מתחשק לסייחים לשחק-גם קורה!

אוקיאז הפטנט המעולה אצלינו זה

שלכל שני תאים יש חצר משותפת וכל החצרות צמודות אחת לשניה אז שני הסוסים שחולקים יחד חצר 0הם שניים שמסתדרים אחד עם השני!) יכולים לעמוד באותו תא יחד או להתחלף בתאים! זה ממש נחמד הסוסים נהנים מזה והם נפגשים עם כל השאר בחצר (אומנם יש הפרדה אבל עדיין משחקים!) זה ממש כיף הסוסים נהנים מזה לאללה!

למעלה