שאלה

dotan81

New member
שאלה

אני בחור בן 22 בריא לפני כשנה ניקפתי בסחרחורות בחילות הקאות ולאחר מכן בכאבי בטן עזים לאו דווקא בצד ימין פניתי למיון ןשם עשו לי c.t הרופא אמר שיש מצב לדלקת בתוספתן אבל לא היה בטוח מכיוון שהכאבים חלפו ואישפז אותי להשגחה 4 ימים. לאחר מכן הישתחררתי פניתי לרופא המישפחה אשר נתן לי טיפול לארדיקציה של h.p באותה תקופה סבלתי מיבחילות נוראיות ולכן היפנה אותי לרופא גסטרו אשר עשה לי בדיקת בריום הבדיקה יצאה תקינה לכן לא חזרתי לרופא הגסטרו עלי לציין שמאז הכל בסדר רק שהקיבה הפכה להיות רגישה כניראה מהפחד האם לדעתך הסימפטומים יחזרו האם מדובר בקרוהן או בכוליטיס? אין לנו עבר של מחלות מעיים במישפחה או שמדובר במשהו וויראלי ולא רציני? בברכה

dotan81

New member
עוד שאלה?

מה השכיחות של מחלת הקרוהן בקרב הישראלים באחוזים? עד איזה גיל חיים החולים האם תוחלת החיים שלהם מיתקצרת?

alpha31

New member
תזונה נכונה תשמור עליך

דותן, אם תשאל אותנו, התזונאים, אף אחד לא חייב לחלות בקרוהן או לסבול מבעיות עיכול אחרות. התנאי הוא לשמור על תזונה מורכבת ממזון מלא וטבעי ושלא עבר עיבודים הרסניים, כמו בישול יתר למשל. בגילך לא צריכה להיות כל בעיה למנוע היווצרות סיבוכים, אם תשמור על תזונה נכונה. והכי חשוב, לפני שאתה פונה לרופא, היוועץ קודם בתזונאי.

dotan81

New member
תודה...

מר אריה תודה על תשובתך אבל היתי בכל זאת מעוניין בתשובה מקיפה מד"ר וסרמן...

לדותן תשובה חלקית

קשה לי מאוד עם מה שאתה מתאר קלינית זה נשמע הרבה יותר קרון והרבה פחות מעי רגיז אני מציע שתפנה שוב למרפאות מומחים בצבא- ותבקש שיבדוק אותך גסטרואנטרולוג יש בארץ רופאים מצויינים העושים מילואים- וזה תפקידם להגן על חולים ולתת להם טיפןל ואבחנה נכונים אני מאחל לך בריאות ובהצלחה מציע לקחת כל יום אקטימל ועוג יוגורטים המכילים חיידקים- זה יכול לעזור גם במעי רגיז ובודאי בקרון

לדותן תיקון טעות

בטעות הצלבתי בין התשובה אליך ולדויד 84 אתה לדעתי אחרי הברור הגסטרואנטרולוגי צריך להרגע, לברר את האל שאתה בריא ועשו חיסול של ההליקובקטר גם הליקובקטר גורם לבחילות וכך גם הטיפול באחת מהאנטיבוטיקות (קרין או קלרידקס) בכל מקרה על הסיפור והחשד לאפנדציט אני שמח שחלף על הברור הגסטרו- אני מניח שכדאי לזור לרופא ולסיים את הפרק ההוא על קרון- המידע על השכיחות של קרון אינו מדוייק וסובל מחסר נתונים והיעדר רשם רשמי של כל החולים בארץ אישית הייתי מציע לך לדאוג פחות- ולברך שאתה צעיר ובריא כל טוב

dotan81

New member
קרוהן?

ד"ר תודה על התשובה אבל א. אני לא חייל וב. עשיתי צילום בריום ולא היו שום ממצאים לגבי קרוהן עלי לציין שוב שמיזה כשנה אני מרגיש טוב ללא שום סימפטומים האים עדיין יש ממה לחשוש?

dotan81

New member
תיקון טעות

רק עכשיו ראיתי שטעיתה...אני שמח מאוד על תשובתך אבל יש לי עוד כמה שאלות בירשותך אז... 1.הבנתי שלא כל מקרי האפנדציט מיסתיימים בניתוח אלא יש החלמה ספונטנית מה הסיכוי שהתופעה תחזור? 2. במיכתב שיחרור שלי מהב"יח כתב הרופא באבחנת מישנה קרהון וכוליטיס מאז כבר הספקתי לילמוד הכל על המחלה וכל מה שקשור בגסטרואנטרולוגיה האם יש לי ממה לחשוש כי הבנתי שזה תוקף בגיל צעיר וגם שזה כרוני ויש ניתוחים וסיבוכים וכריתת מעי דק וכו...אם היה לי קרוהן היו רואים את זה כבר בצילום רנטגן(בריום)?

עומר173

New member
בקשר לשאלותיך..

לדותן שלום! אני ינסה לענות על כמה משאלותיך. דבר אראשון אם אמרת שאתה יודע הכול על גסטרואנטרולוגיה ומחלות מעי דלקתיות מאיפה צצה השאלה הזאת האם החיים מתקצרים (תוחלת החיים) כתוצאה מהמחלה והאם יש אחוזי תמותה, זה טעות חמורה כבר לא קיים דבר כזה כיום (לפני 20-30 שנה היו אחוזי תמותה), הרפואה התפתחת מאוד מאז ואין לקרוהן או לקוליטיס אחוזי תמותה כלשהם. בקשר לאיכות החיים במקרה שלי ואני חולה קרוהן איכות החיים לא נפגמה בכלל ואני מתפקד כרגיל (חוץ כמובן מהאישפוז הארוך שבמהלכו גילו לי את הקרוהן), למרות שזה די אינדיבידואלי. בקשר לשאלתך על בדיקת הבריום, זו הבדיקה היעילה ביותר לבדוק מחלות מעי דלקתיות (ניצריות, כיבים, פיסטולות ועוד..) ואם הבדיקה היא בסדר ובבדיקת הדם אין מדדי דלקת אז אין לך כרגע קרוהן (זה לא אומר שאין לך בכלל כי יכול להיות התקף שנעלם, מה שקורה בסבירות נמוכה). בקשר לאופי המחלה שאתה מתאר ע"י ניתוחים וכול השאר, זה גם מאוד אידיבידואלי וכול אחד המחלה תוקפת אחרת ועם אין אבחון סופי של המחלה למה אתה מדבר על ניתוחים וסיבוכים תגיד תודה שאתה בריא! חוץ מזה המחלה מתפרצת לא רק בגיל הצעיר אלא גם אצל מבוגרים אבל באחוזים יותר קטנים. לפרטים נוספים רק תשאל.. רק בריאות!!!

dotan81

New member
לעומר

עומר היקר!!! קראתי את תשובתך הנ"ל ...אני יודע שבערך כרבע מהמיקרים יש התקף אחד שנעלם כלו היה והמחלה חוזרת אפילו אחרי שנים מה גם שבדיקת בריום היה לא הכי עדיפה כמו גסטרוסקופיה או הגלולה שמצלמת לכן אני קצת חושש ולא רגוע ... ואם תוכל להרחיב לי איך ומתי גילתה את המחלה אשמח מאוד רק בריאות דותן

לדותן- על הספר"האלכימאי"

אני מקווה שאתה מכיר את הספר אם לא- אני מאוד ממליץ שתקרא את הספר המקסים של פאולו קוהלו מסופר שם על נער שמחפש את החלום שלו- ובדרך לומד הרבה דברים על חשיבה חיובית ועל התכנסות כל העולם לעזרה- כאשר באמת רוצים משהו מה בקשר בין הסיפור אליך?? לא אני לא מבולבל בכלל אם הייתי בחור צעיר בגילך, שעבר ברור תקין ומרגיש טוב כעת הייתי מציע להפסיק עם העיסוק הזה במחלה שאין לך אלו 2 מחלות מעניינות, והמידע הרפואי השתנה פלאים בעשורים האחרונים כמו גם ההחלמה והטיפול התרופתי- אבל אין לך אותן - ועל כך אני מאושר אני מכיר עוד כמה ספרים נפלאים שכאלה- אבל כשקראתי את השאלות שלך כל הזמן חשבתי- הנער, האלכימאי והשיעורים שלמד במהלך החיפוש אחר החלום שלו הרבה בריאות

dotan81

New member
תודה...

ד"ר ווסרמן תודה על התשובה והעידוד כניראה שבאמת ניסחפתי.........היתי מעוניין לישמוע מימשהו חולה על תהליך גילוי המחלה על היתמודדות היום יומית ובכלל איך ניראים החיים של חולה קרוהן ומתי לדעתך אפשר לצפות לתרופה הולמת(לפחות הערכה גסה)? רק בריאות לכולם דותן

dotan81

New member
לעומר

עומר הייתי מעוניין לישמוע את הסיפור האישי שלך... וכן על היתקדמות הטיפול התרופתי בעניין רק בריאות דותן

למעלה