שאלה....

שאלה....

אני לא ממש בטוח שהשאלה שלי מתאימה לפורום...אבל אני מקווה שמישהו יוכל לענות לי עליה... האם בן אדם שנולד לאמא נוצריה אך הוא אתאיסט ולא מאמין באלוהים ולא מבחין בעניין של דתות...האם הוא נחשב נוצרי מבחינה משפטית או מכל בחינה שהיא או שהוא נחשב כמו שהוא טוען לחסר דת אתאיסט גמור.... מקווה לתשובה תודה.

בקשר לדת הנוצרית

זה תלוי באב, ולא באם. ובעניין שאלתך- אדם שנולד כנוצרי יהיה נוצרי עד אשר יחליף דתו בדרך זו או אחרת.

Baby Boo

New member
בניגוד ליהדות

גם אם ההורים שלך נוצרים הדוקים כל עןד לא עברת בטבלה אתה לא נחשב נוצרי לפחות לא דתי. אז ככה שבחירתך בדם(אטאיסם) היא לגמרי מתקבלת בניגוד למשל ליהדות שמשלא תגיד יהודי הוא יהודי.. טל

Carl Freeborne

New member
אם אמא נוצרית ואבא נניח יהודי..

הבנאדם מבחינת המדינה הזו נחשב חסר דת

Huan

New member
תלוי איזו דת... ../images/Emo13.gif

אבל אני מגדיר את זה אחרת. יהדות זה לא רק דת, כך שזה לא נכנס לאותה קטגורייה עם נצרות. דת אתה בוחר, עם אתה לא בוחר. כך שאם אתה נוצרי, מוסלמי, בודהיסטי, או יהודי דתי- זה נתון לבחירתך האישית והבלעדית. אם אתה יהודי בגלל האמא- אז אתה שייך לעם היהודי, ואת זה אתה לא בוחר, ומזה אתה לא יכול לברוח. סיימתי את הבגרויות, אז אני מקווה להכנס לפה הרבה הרבה יותר...

מתנדב

New member
Huan, אני לא מבין אותך.....

יש דת אחת שזה הדת היהודית, ועל פיה אנו הולכים, הנוצרים והמוסלמים וכו' וכו', הם לא דתות שאנו דנים בהם, כאן אנחנו דנים בין דתיים לחילונים, ולא בין נוצרים לחילונים ולא בין מוסלמים לחילונים, ולא בין מסיונרים לחילונים.... וכשאדם שואל מה הדת אומרת הוא לא מתכוון מה הנוצרים והמוסלמים אומרים...

Huan

New member
נכון.

אבל בפתיל הספציפי הזה דיברו גם על נצרות ואיסלאם, אז חשבתי שכדאי להוסיף לדבריך.

למעלה