זה ימנע את האבן. אפשר גם להרתיח עטוף בחיתול טטרה, טוענים שגם זה מונע... אם את שוטפת מים במים חמים וסבון את מונעת מהחיידקים את האפשרות להתפתח, ואז אפשר לוותר על ההרתחה. (תלוי ברמת האיסטניסטיות שלך, ובגיל של גפן...)
עם העיקור. ממילא יש לה שני אחים גדולים שמנשקים אותה עם כל הנזלת והחול מהגן וממילא היא כבר זוחלת בכל מקום ולועסת.... את הנעליים של כולנו ואת הגלגלים של העגלה!!!
שיודעת שהחיידקים במילא נמצאים בכל פינה אפשרית לא עשיתי עניין אף פעם מהרתחה של בקבוקים. יותר חשוב לשטוף היטב במים וסבון כמה שיותר מהר על מנת לא להשאיר לחיידקים "בית גידול". על הפלסטיק לבדו אין להם כל כך מה לחפש. פעם היה פה הסבר מאד אינטליגנטי על עיקורים וחיידקים אבל אני גרועה בלמצוא שרשורים ישנים. אז או שתנסי לעשות חיפוש בנושא או שמישהי קצת יותר מוכשרת ממני תעזור לך ותעשה זאת קודם.
בסיום כל שימוש הייתי מיד שוטפת היטב במים חמים וסבון ומערה פנימה מים רותחים כבונוס. קצת בבקבוק וקצת על הפטמה וזהו. תודה לאל לא נרשמו אירועים מיוחדים עקב אי ההרתחה הזו. מצד שני אני גם לא מאלה שטסות להרתיח מוצץ שנפל על הרצפה ולא קניתי מעקר למיקרו וכו' אז אולי אני לא דוגמא חינוכית מספיק.
לדעתי זאת הדרך הנכונה- לא צריך להיות בהיסטריה אם מוצץ נפל על הריצפה הרי גם האויר שאנחנו נושמים לא הכי נקי ויש הרבה חיידקים שמסתובבים להם. את דווקא דוגמא חינוכית להפליא- "איך לא להיות היסטריים"!!! תודה, ממש עזרת לי!!!!!!!!!