שאלה

kai li

New member
שאלה

שלום. אני מציצה בוויכוחים שבפורום הזה כבר כמה ימים ואני מוצאת אותם מאוד מעניינים (ומבדרים). רציתי לשאול האם הטענה של המשתתפים הדתיים בפורום נכונה, ושאחוז החוזרים בתשובה אכן עולה באופן משמעותי. לי באופן אישי יש חברים שחזרו בתשובה, וחברים שיצאו בשאלה (וחברים שעשו את שניהם). מזווית הראייה הצרה שלי, דווקא אחוז היוצאים בשאלה גדול יותר, אבל בניגוד לחוזרים בתשובה, הם ציבור הרבה יותר שקט מכיוון שהם לא רוצים לפגוע במשפחות שלהם. אודה על תשובה מנומקת, או קישור לאתר אמין (בבקשה לא את האתר של אמנון יצחק, הוא לא אמין בעיניי).

גוססי2

New member
שלום

לצערי לא ניתן לספק נתונים מהימנים לשאלות הכמותיות. מטעם ארגוני ההחזרה בתשובה מתפרסמים נתונים מופרכים לגמרי (מיליון חוזרים בתשובה) שאין כל קשר בינם לבין המציאות, והארגון היחיד המסייע ליוצאים בשאלה אינו מפרסם נתונים מספריים, לפחות לא שידוע לי. בכל מקרה, ידוע כי חרדים רבים יוצאים בשאלה (ראי צילום הידיעה המצורפת מתוך "יום הששי"), וכן ידוע כי חרדים רבים איבדו את אמונתם אך ממשיכים להתחפש לחרדים בגלל הקושי הרב הכרוך במעבר גלוי לחיים חילונים.

Igra Rama

New member
Well

וכן ידוע כי חרדים רבים איבדו את אמונתם אך ממשיכים להתחפש לחרדים בגלל הקושי הרב הכרוך במעבר גלוי לחיים חילונים. That is interesting, can you quantify that ?

גוססי2

New member
שוב לצערי, לא

כל הערכה שאתן תהיה בהכרח בגדר ניחוש. אנו יודעים שהם קיימים, ידוע לנו שבשנים האחרונות מספרם מטפס בצורה תלולה אך לא יותר מכך.

למעלה