שאלה...

bonita14

New member
שאלה...

מישהו יכול בבקשה להסביר לי על יובש בעיניים?? כי לא ממש הבנתי מה זה... למרות שנראה לי לפי מה שאני יודעת קצת על יובש שיש לי יובש בעיניים וזה מתבטא בכך שכשאני שמה את העדשות מגע שלי(קשות) אז זה קצת כואב לי בעניים ואני מרגישה כאילו שיש לי משהו בעין... יש לזה בכלל תרופה?? והאם זה יכול להחמיר ושאני לא אוכל לשים יותר עדשות או לעשות ניתוח ליזר?

יובש בעניים

שלום רב. קרוב לגלגל העין ובתוך העפעפיים קימות בלוטות המפרישות נוזלים (דמעות) ןשומנים שמכסים את פני העין ושומרים על רטיבותה. דבר זה חיוני לבריאות הקרנית (חלקה החיצוני של העין) לראייה טובה ולנמיעת זהומים. במקרים מסוימים קימת הפרעה בה הפרשת הנוזלים קטנה מדי או שהנוזלים המופרשים הם באיכות לא טובה. דבר זה נובע מזקנה, מחלות מסוימות של הגוף, עדשות מגע ולאחר ניתוח לייזר. אין ביכולתי לענות לך באופן ספציפי ללא בדיקה קלינית -אי-נוחות לאחר הכנסת עדשות מגע יכולה להגרם מסיבות רבות ולכן אני ממליץ להבדק ע''י רופא העניים שלך ולבקש מהאופטומטריסט לבדוק את עדשות המגע שהן לא פגומות. ביובש ניתן לטפל בטיפות הרטבה ובג'לים ובמקור הבעייה, כמובן. לא מומלץ לבצע ניתוח לייזר בחולים עם עיניים יבשות -המצב עלול לחמיר לאחר הניתוח ועלול לגרום לבעיות בהמשך. בברכה ד''ר אורן מן

למעלה