שאלה....

שאלה....

יש לי מצלמת מיני דיוי של סוני ומחשב מאק... כדי להעביר חומרים מהמצלמה למחשב אני משתמשת בכבל פייר וואייר... במצלמה יש לי "תקע" של הפייר וואייר שכתוב לידו דיוי ין... אבל אין דיוי אאוט... לכן אני לא יכולה להעביר את החומרים מהמחשב בחזרה למצלמה... יש משהו שאני יכולה לעשות כדי להצליח בפעולה הזו? כבל USB יכול לעזור? האיכות תהיה אותה איכות?

Igalya

New member
תשובה

תקע הדיוי הוא דו כיווני, את מקליטה לתוך המצלמה בעזרתו כפי שאת מעבירה ממנו חומר. עלייך לקרוא במדריך המשתמש של המצלמה איך להכין אותה להקלטה. בד"כ כלל צריך ללחוץ על הכפתור האדום שמשמש לצילום, כאשר המצלמה במצב VCR הוא משמש להקלטה. אה כן, ומתוך התוכנה שאיתה את עורכת את צריכה לבחור: PRINT TO VIDEO מקווה שיעזור. יגאל

לא...

ברוב המצלמות ליד תקע הפייר וואייר כתוב DV IN and OUT... אצלי כתוב DV IN ולכן אי אפשר להעביר חומר מהמחשב למצלמה... באופן כללי אני יודעת איך לבצע את הפעולה ועשיתי זאת בעזרת מצלמות אחרות... השאלה שלי היא האם ניתן לעשות זאת בעזרת כבל ה- USB והאם האיכות תהיה אותה האיכות כמו עם הפאייר וואייר.... אם אי אפשר... האם יש דרך אחרת להעביר את החומרים מהמחשב למצלמה???

omri85

New member
בואי נעשה סדר בבלגן

דבר ראשון DV OUT- החוצה מהמצלמה,כלומר להעלות חומר מהמצלמה אל המחשב! DV IN- לתוך המצלמה,כלומר הורדת חומר מהמחשב אל המצלמה. אכן ישנם דגמים שבהם יש רק DV OUT (העברת חומר מהמצלמה אל המחשב) ולא ניתן להוריד חומר חזרה אל המצלמה אך בכל המצלמות שבהן ניתקלתי ובהן יש רק DV IN הן מצלמות D8 (דיגטל 8- מצלמות בעלות קלטות 8 מ"מ) בכל המצלמות MINI-DV שניתקלתי ושאני יודע יש גם DV-OUT וגם DV-IN בכל מקרה לפי התיאור שלך מה שיש לך זה בטוח DV-OUT ואני חושב שיש לך גם DV IN אם תוכלי לכתוב את דגם המצלמה אני אוכל לעזור לך

Yoavik

New member
../images/Emo122.gifשאלה, MINI DV מול- D8

מה ההבדל המהותי בין MINI DV ל- D8 ??? כלומר, חוץ מהעובדה שהן עובדות עם קלטות שונות, האם יש הבדל באיכות הצילום, הדגימה ב-FIRE WIRE , העריכה, והחזרת הסרט המוכן בחזרה למצלמה??? אני מעונין לקנות מצלמה, וההבדל במחיר בין MINI DV ל- D8 משמעותי ביותר, ועל כן, אני בדילמה! אשמח לתשובות מדויקות ככל האפשר תודה יואב.

uriuma

New member
לא כל כך

דגימה באמצעות כבל USB יוצרת קיבצי MPEG שהם ממש לא באיכות טובה, הבעיה שהוא לא מספיק מהיר בדרך כלל הוא משמש להעברת תמונות בודדות. תנסי לראות אם את מצליחה להעביר חומר מהמחשב לתוך המצלמה דרך ה-fierwier אם כן אז כניראה שבאמת אי אפשר לדגום מהמצלמה (למרות שלא ניתקלתי במקרה כזה) במידה ולא הצלחת יכול להיות שיש בעיה בהגדרות. איזה דגם המצחלמה?

אממ...

כן התבלבלתי... כתוב DV OUT... אבל זה לא משנה... בכל מקרה, אני לא יכולה להעביר חומר מהמחשב למצלמה... ו... כן זאת מצלמת מיני דיוי של סוני... דגם DCR TRV18E

uriuma

New member
לפי דעתי יש לך בעיה בהגדרות

עם את עובדת עם premier תראי במאפיינים שהוא מזהה את היציאה EDIT - PREFERENCE - DEVICE CONTROLL וגם תבדקי במצלמה שהאפשרות VD OUT מסומנת. זהוא זה צריך לעבוד. בהצלחה.

omri85

New member
אני ממש בקושי נושם בימים האחרונים

אבל אני מקווה להתפנות מעט בסוף שבוע ואז אני אסתכל באינטרנט כי לי יש TRV17E ויש לי גם IN וגם OUT והדגם שלך לפי מה שידוע לך הוא מממש זהה עם כמה שינויים לא עקרוניים אני אשתדל לבדוק ולחזור אליך

shevachs

New member
תשובה

במסרטות DV אירופיות לא הותקנה תוכנתה בד"כ תכונת DV IN, מטעמי מיסוי. התכונה קיימת, אך לא מופעלת. בעבר שיווקה חברה בשם LYNX INTERNATIONAL ערכה שאיפשרה את התיקון באתר WWW.LYNKDV.COM. אני אישית סידרתי כך מסרטת 320E של סוני. עכשיו ריתי באתר, שהנ"ל לא משווק. כדאי לעקוב או לחפש פתרונות אחרים ברשת. שם התוכנה היה AUTOPC95 V1.53.

shevachs

New member
המשך

ראי פתרונות אפשריים גם באתר: http://lea.hamradio.si/~s51kq/DV-IN.HTM

למעלה