שאלה...

Miss CB

New member
שאלה...

מה הסיפור של SHINE ON YOU CRAZY DIAMOND (שניהם...), זה שיש בראשון חלק 1 עד 5 ובשני 6 עד 9? מה זאת אומרת שיש את החלקים השונים ועל כל חלק אחראי מישהו אחר?

Miss CB

New member
אה ועוד משו!

ה"שיר" של פינק כשהוא היה קטן ב"החומה", זה שהמורה וכל הכיתה צוחקים על פינק בגללו, הוא חלק משיר אמיתי של הלהקה?

נשמע מוכר?

Money, get away Get a good job with more pay and you're O. K. Money, it's a gas Grab that cash with both hands and make a stash New car, caviar, four star daydream Think I'll buy me a football team Money, get back I'm alright, Jack, keep your hands off my stack Money, it's a hit Don't give me that do goody good bullshit I'm in the hi - fidelity first class travelling set And I think I need a Lear jet Money, it's a crime Share it fairlybut don't take a slice of my pie Money, so they say Is the root of all evil today But if you ask for a rise it's no surprise that they're Giving none away, away, away money מתוך The Dark side of the moon מילים ולחן רוג'ר ווטארס

Miss CB

New member
האמת היא שלא...

...אין לי את הדארק סייד עדיין (בשלבים, חסר לי קצת הרבה כסף). אבל שמעתי על השיר הזה. אבל המילים שהמורה מקריא הן לא בדיוק בסדר שזה הולך בשיר... בכל מקרה זה ממש מגניב. תודה על העזרה.

נכון

זה לא בדיוק אותו דבר, אבל כל מי שמכיר את הדרק סייד (ומכל מיליראדי האנשים בעולם המערבי את כנראה שיכת ל 10 שעוד לא מכירים) נזכר בזה מייד בשיר, שהיה "הלהיט" הכי גדול של פינק פלוייד עד עוד לבנה 2, אני מעוד ממליץ על הדרק סייד (כאילו שצריך).

Miss CB

New member
חחח לא, לא צריך המלצה

זה ברשימת הקנייה לצליל (אין פה יותר מדי חנויות קטנות סטייל היי פידליטי, יש אחת והיא יותר יקרה מצליל...), מיד אחרי החומה - בתקווה לקבל אותו ליום ההולדת

noosh

New member
לדעתי השיר פשוט מחולק לחלקים

כמו שחלק משירי הפרוג מחולקים לחלקים (ע"ע Close To The Edge, Gates of Delirium וכ"ו) כל חלק הוא "נושא" מסויים ואפשר לשמוע את זה בקטעים עצמם

meandmeandme

New member
זה מחולק לקטעים כי..

למעשה כל קטע נכתב בנפרד. כמעט. פינק פלויד תמיד היו עושים ככה. מנהלים המון ג'אמים אילתוריים חופשים ואז מדביקים את הקטעים שנראו להם אחד לשני ויוצרים מזה קטע אחד ארוך. באקוז למשל אפשר לשמוע את זה בבירור. בשיין און זה באמת יותר שוטף וזורם כזה. אבל תשמעו את זה שוב עם המחשבה הזאת בראש ותראו איך זה ניהיה לכם ברור.

Miss CB

New member
../images/Emo41.gifשאלה (אחרונה, אני מבטיחה!)../images/Emo41.gif

בעצם אני לא יכולה להבטיח... אבל אני אנסה להספיק להטריד אתכם
מה המשמעות\הסבר\סיפור מאחורי COMFORTABLY NUMB? זתומרת הבנתי שזה כאילו מישהו שאי אפשר לתקשר איתו וכל מיני אבל מה בדיוק המילים אומרות (לא הליריקס, קראתי את הליריקס ולא הצלחתי להבין לגמרי) אבל זה נשמע כמו מין שיחה בין שני אנשים -או סתם מבלבל-. ראיתי את הסרט אם זה קשור ישירות אליו. אבל מה זה אומר בדיוק? יש אחד שהוא כאילו לא מגיב לכלום, ("איז דר אניוון אט הומ...?") ויש עוד אחד שמספר על איך שכשהוא היה ילד הוא היה חולה והוא מרגיש ככה שוב? או שזה אותו אחד?! תודה... מראש... שוב

Nir of GondoliN

New member
הרבה זמן לא ראיתי את הסרט אבל

אני אנסה. החולה (הפזמון שגילמור שר) הוא פינק והרופא (הבתים - ווטרס) מנסה לטפל בו. עקרונית בקטע הזה החומה סביב פינק כבר שלמה לגמרי (היא עוד שלמה מתחילת הדיסק השני היי יו - או בסרט איז ת'ר אני באדי אווט ת'ר). מכיוון שהוא מוקף חומה הוא לא יכול לתקשר עם העולם. השכנים מוציאם אותו במצב קטטוני וקוראים לרופא והדו שיח ביניהם מוצג בשיר. אחרי השיר מתחיל פינק לשקוע במעין הזיות מוזרות על היותו שליט נאצי או משהו בסגנון. לבסוף הוא עומד למשפט (שנמצא רק בדמיונו) ואחרי שהוא נמצא אשם החומה סביבו מתנפצת. למען האמת השיר הזה לא היה אמור להיות בתוך החומה אך רק בעקבות לחצים של גילמור הוא הוכנס. איזה מזל.

Miss CB

New member
אההה אוקיי...

השיחה עם הרופא, כן אני זוכרת את זה, אחרי זה הוא מתחיל להתקלף בצורה די מחרידה (אומנותי או לא, זה פשוט הגעיל אותי בפעם הראשונה, בשנייה כבר התרגלתי) ואז להפוך לנאצי כזה... קטע חזק. למרות שחשבתי שהוא באמת מין שליט. זאת אומרת, מי כבר ירצה שמטורף כמו זה ישלוט עליו (מצד שני מי ירצה שמטורף כמו היטלר ישלוט עליו, נכון?), אבל זה רק סרט. בכל מקרה, ככה זה יותר הגיוני. מי ששופט אותו זה כאילו החברה לא? או שזה רק פירוש שלי? אה ועוד משהו (עדיין אותה שאלה...): השורה הראשונה של הפזמון, there is no pain you are receding, לא ברורה לי. ריסידינג זה לא נסיגה לאחור?? אבל אם אין כאב, זה התקדמות לא נסיגה! (אלא אם כן הסיבה לחוסר הכאב היא מוות, אבל פינק לא מת)...

There is no pain, you are receding

הכוונה ב-receding כאן היא לא נסיגה בדיוק, אלא התרחקות. הנה הבית במלואו: There is no pain, you are receding A distant ship's smoke on the horizon You are only coming through in waves Your lips move, but I can't hear what you're saying בתרגום חופשי: "אין כל כאב, אתה מתרחק עשן של ספינה רחוקה, באופק אתה נשמע/נראה רק לסירוגין (כמו גלים - גלי אור/קול) שפתיך נעות, אבל איני יכול לשמוע מה שאתה אומר.." ווטרס מתאר כאן איך תחת השפעת הזריקה (סם כלשהו?), אותו אדם אמנם אינו חש כאב יותר, אך הוא גם מנותק כמעט לחלוטין מהסובבים אותו, מבחינה הכרתית, מנטלית ורגשית.

ThePiper

New member
Time To go!

לפי מתקדם השורות האלה לקוחות מתוך נופעה של הפלוידים שבה בארט לא רצה להופיע, מנהל הלהקה דפק על הדלת וצעק זמן ללכת! זמן ללכת! השורות האלו מופיעות לפני ההתחלה של השיר, אבל אולי אני טועה, לא הקשבתי לחומה כבר למעלה מארבעה חודשים.

אכן

זה נכון. אבל לא רק המילים time to go מתייחסות לבארט, אלא רוב השיר, בוודאי הבית אותו ציטטתי למעלה בשרשור. ווטרס תאר סיטואציות להן היה עד. איזכורים לכך מצויים בביוגרפיות שונות של הלהקה.

אחד הקטעים החזקים בחומה

הקטע הזה של פינק לפני ההופעה, בו הוא צריך לעלות לבמה, וצועקים לו come on it's tome to go, שורה שאכן כמו שכתוב ב"מתקדם" לקוחה מההיסטוריה של הלהקה, כשבאחד המקרים בהם הם אמורים היו לעלות לנגן ובעל המקום דפק על הדלת וצעק come on it's tome to go אבל סיד הקטטוני כבר לא יכול היה להגיב, הוא אולי הנקודה הכי משמעותית בסרט. פינק הופך במהלך הסרט למעיין כוכב רוק, לא כל כך מדברים על זה או מראים אבל הקטע עם הבחורה ששואלת אם כל הגיטרות שלו ו One of My Turns שבא אחריו בהחלט רומזים לזה, כשהוא הופך למחוסר הכרה (Comfortably Numb) פינק הופך לגמרי לסיד בארט, ומיד אחרי זה, מגיע The Show Must Go On, אולי התחושה של ווטארס אחרי שסיד הלך ואז פינק (בארט? או כבר ווטארס עצמו?) הופך לאליל רוק פאשיסט שמופיע במפני המון מתלהם. ווטארס אמר כמה פעמים שגם החומה זה מחאה שלו נגד עולם המוסיקה, אני לא יודע אם הוא עשה את זה במודע או לא (לתחושתי זה היה מודע לגמרי), אבל הקטע של In the Flesh זה גם מחאה של ווטארס נגד מה שהוא עצמו הפך להיות (אליל רוק), אבל בעצם הוא אומר לנו, נכון אני כמו כולם מופיע באיצטדיונים במופעים הכי גדולים והכי פאשיסטיים שיש, אבל בפנים (מבעד לעור המקולף) אני כמו סיד, מטורף ואידיאליסט.

PussyHell

New member
וואלה...

אפפעם לא חשבתי על זה שמשהו בחומה מתקשר לסיד בארט.

למעלה