שאלה

i C e C u B e

New member
שאלה

האם מותר להורים לאסור על ילדיהם לצאת מהבית? אשמח לקישור אמין שמראה את התשובה.

iceviper

New member
אתה מתכוון לחוק?

אני לא מאמין שיש חוק כזה.אתה לא נולד עם ספר הוראות וזה הכל עניין של חינוך,שאמור להיות ע"פ הנורמות החברתיות המקובלות.ובמלה חברתיות אני מתכוון גם למה שהורים אחרים בסביבה הקרובה חושבים לנכון וראוי וגם לחינוך שקיבלו ההורים עצמם ותפיסת החיים הפרטית שלהם.

iceviper

New member
ומה עם חינוך?

להורים אסור לקבוע לילד בן 14 מתי לצאת ולאן ובאיזו שעה לחזור?

בוא נגיד ככה

לדעתי, הרבה פחות ממה שזה לדעתם של הרוב. לדעתי, "ילד" בן 14 בד"כ מספיק בוגר כדי לקבל החלטות. מה שכן, לדעתי חובת ההורים מגיל הינקות היא לדאוג לכך שהילד באמת יהיה מספיק בוגר ובאמת יוכל לקבל החלטות עצמאיות בכל גיל (כמובן שככל שהגיל יעלה, המידה של זה גם תעלה), והבעיה היא שרוב ההורים דווקא מעדיפים לא לעשות את זה.

iceviper

New member
ומה עם השפעת החברה?

הרעיון שלך יכול היה להיות אידיאלי אילו הילד היה חי בקהילה סגורה ללא השפעוץת הנחשבות למזיקות.מאחר ולא זה המצב,ההורים צריכים לגלות יותר מעורבות בחיי ילדיהם. לדוגמא,ילד שחי במצפה מבודד יכול לצפות לפחות התערבות של הוריו בחייו מאשר בן גילו שחי בעיר גדולה.

מעורבות - כן

אבל לא להתייחס לילד כאל יצור שלא מבין כלום, בטח לא בגיל 14. אבל ככה רוב ההורים מתייחסים. אני גם מבדיל בין מעורבות להתערבות. אגב, אם בפורום האחר ששנינו משתתפים בו לעיתים תכופות כל הזמן מדברים על הנזק שב"פטרנליזם" ביחס של המדינה לאזרחיה, אז אני חושב באופן דומה לגבי היחס של ההורים לילדיהם.

i C e C u B e

New member
אז בעצם לפי מה שהבנתי

ההורים יכולים לאסור זאת, אם הם זה מה שהם רוצים. נכון?

אני לא מכיר את החוק

כל מה שכתבתי כאן זאת דעתי האישית, מה לדעתי צריך להיות. מה אומר החוק בפועל, אני לא יודע. וסתם מסקרנות (אם מותר לשאול כמובן): אפשר לדעת מה הביא אותך לשאול את השאלה הזאת?

i C e C u B e

New member
חבר שלי

אבל לי לבדוק. אני בינתיים נשאר בבית

למעלה